Нові можливості macOS Catalina, які роблять її кращою


Ну що ж, раніше ми вже поділилися тим, як підготуватися до установки оновлення і оновити macOS Catalina на Mac. Майже тиждень ми випробовували нову прошивку на своїх MacBook і зараз готові детально пройтися по всіх важливих нововведень.


Глобальні зміни в macOS Catalina

На ці нові функції і сервіси ми звернули особливу увагу. Їх вивчали довше і ретельніше всього. Про багатьох розповідали раніше, але тільки зараз, з виходом фінальної версії операційки, їх можна оцінювати.


Sideсar

Це одне з найбільш очікуваних нововведень для дизайнерів, мультиплікаторів і інших фахівців, які використовують у своїй роботі Mac і iPad . Функція дозволяє використовувати планшет в якості додаткового екрану.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Раніше були подібні аналоги від сторонніх розробників, але вони містили в собі менше опцій. Та й швидкість, якість і стабільність роботи в них залишали бажати кращого.


екранний час

Опція, яка вже була на iPhone, добралася і до комп'ютерів. З її допомогою можна переглянути статистику часу використання додатків. Система об'єднує дані по загальному профілем iCloud на різних пристроях, тому обдурити її більше не вийде. Раніше на комп'ютерах обмеження не враховувалися.


локатор

Сильно апгрейднулся і сервіс з пошуку пристроїв «Локатор». У новій iOS 13, а тепер і в macOS Catalina, стало можливим знайти гаджет навіть якщо він не підключений до інтернету, або вимкнений зовсім. Додаток дає можливість знайти на карті пропажу, заблокувати будь-який девайс і подати сигнал для пошуку.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Також є окрема вкладка для пошуку пристроїв друзів. З її допомогою можна поділитися своїм місцем розташування. Дуже стане в нагоді, якщо забув AirPods будинку і вже почав панікувати.


Project Catalyst

Швидше за все ця технологія конкретно тобі не знадобиться, але вона стала важливою новинкою цієї осені. Вона дозволяє з легкістю пристосувати її, яке створено для iOS, під macOS Catalina.

Розробникам тепер знадобиться мінімум зусиль, щоб переробити гри і програми для різних пристроїв. А це означає, що їх буде все більше і більше.


провідник Finder

Ніякого застарілого iTunes більше немає. І ми вважаємо, що це чудова новина. Всі функції підключення і управління iPhone і iPad через iMac і інші комп'ютери Apple перейшли на провідник Finder.


EzhNewsSite-700x3683.jpg

Все залишилося колишнім і в тому ж інтерфейсі, тому проблем з адаптацією не виникне. А ось швидкість роботи і стабільність покращилися.


Apple Arcade

Новенький ігровий сервіс ми упустити не могли. Хоча і вже багато чого розповіли про нього раніше. Поки бібліотека ігор не така велика, як би цього хотілося. Але нарешті можна погратися в аркади на лептопі після продуктивного робочого дня.


Голосове управління

Нарешті управління голосом стало доступно російською мовою. Користуватися цим дійсно дуже зручно. Ми не шукали якісь команди в мережі, просто говорили перше, що спало на думку. І знаєш, більшість з них спрацювали так, як ми і очікували


EzhNewsSite-700x3684.jpg

Приємно, що управління інтуїтивне і дуже велике. Не потрібно запам'ятовувати обмежений список будь-яких ключових слів, а просто управляти.


Інші нововведення macOS Catalina


  • iTunes більше немає, а замість нього працюють чотири окремих додатки Музика, Подкасти і TV і Finder.

  • Програма «Фотографії» з'явилися тимчасова шкала перегляду, яка ділиться на день, місяць і рік. Live Photos відтворюються автоматично, а будь-який знімок можна знайти за ключовим словом.

  • У «Нотатках» також з'явилася фішка пошуку за ключовим словом. Також можна вручну впорядкувати всі записи.

  • У «Пошті» стало можливим глушити повідомлення. Темна тема отримала оновлення і тут. Тепер вона може автоматично включатися в залежності від часу доби.

EzhNewsSite-700x3685.jpg


Чи сподобалася нам macOS Catalina?

Звичайно так! Після виходу таких крутих прошивок, як iOS 13 і iPadOS, ми боялися, що у розробників не залишилося креативності та сил на створення гідного апгрейда для комп'ютерів. Тим не менш, вони дуже порадували.

Платформа отримала безліч дрібних і великих нововведень. При цьому, кардинально нічого не змінилося, тому довго звикати не доведеться. Ми рекомендуємо вже зараз встановити оновлення тим, хто цього ще не зробив. Тим більше, якщо у вас немає 32-бітних додатків, які більше не підтримуються (якщо є і ти не готовий від них відмовитися або 64-бітних аналогів немає - краще поки почекати з оновленням).

У фінальному релізі ми практично не виявили глюків і багів. Вона цілком стабільна, ніж порадувала перших користувачів. Ну а ми побігли рубатися в аркади використовуючи як другий екран iPad, підключений до Мас.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар