Чому потрібно оновлювати iPhone до останньої iOS?

Зміст

Оновлення операційної системи iPhone iOS забирає час, а дані займають місце в пам'яті пристрою. Крім цього, може змінитися користувацький інтерфейс у смартфоні, що може принести тимчасовий дискомфорт. Тому ми любимо відкладати процес оновлення ПЗ, натискаючи кнопку "Пізніше".

Що буде якщо не оновлювати айфон до останньої версії iOS і як це зробити обговоримо в цій статті.


Чи потрібно оновлювати iOS на iPhone

У світі техніки термін "баг" означає помилку, яка, згодом, призводить до збою або несподіваних (читай - неприємних) результатів. Проблеми з ПЗ можуть виникнути абсолютно випадково і вплинути на використання смартфона.

Припустимо, у тебе є Apple Watch і ось ти забув оновитися до останньої версії iOS на iPhone, у результаті - стільникові дані не підключалися належним чином. Це ще мінімальний наслідок.

Кожне нове оновлення ПЗ усуває "баги" попередніх версій. Таким чином, продуктивність пристрою зростає.


Оновлення конфіденційності на iPhone

Давай розглянемо, чи потрібно оновлювати айфон до останньої версії iOS з точки зору безпеки системи.

Крім усунення "багів", розробники працюють над поліпшенням конфіденційності даних. Це одна з основних причин, чому тобі не потрібно встановлювати додаткові антивіруси на смартфон.

Якщо користувач уникає всяких фішингових посилань, тоді йому не потрібно завантажувати нову версію iOS? Ще одна хибна думка. Краще просто натиснути пару кнопок, встановити ПЗ і вберегти себе від зайвого головного болю у вигляді витоків інформації. Один із дослідників Джон Скотт Рейлтон каже, що індустрія, яка атакує наші пристрої, постійно розвивається. А зростаюче число оновлень - ознака зусиль Apple щодо забезпечення безпеки.

Розробники дійсно прагнуть знайти і швидко усунути помилки. Особливо в питаннях безпеки персональних даних.


Покращення системи iOS

За останні 10 років у масштабних оновленнях iOS з'явилося безліч нових функцій:

  • iOS 9 - додано режим низького енергоспоживання, завдяки чому заряд батареї на айфоні тримається довше.
  • iOS 12 - функція Screen Time, яка дає змогу фіксувати екранний час і накладати обмеження на використання додатків.
  • iOS 14 - з'явилися віджети, які розширюють налаштування головного екрана на iPhone.
  • iOS 15 - функція Live Text для сканування тексту з картинки або фотографії.

З кожним поколінням, все більше нововведень. Тому ми очікуємо вихід iOS 18.

Одні з популярних запитань у мережі "Чи варто встановлювати iOS 16?" і "Як оновити айфон до iOS 16". У зв'язку з тим, що вже вийшли оновлення 17-ї версії, рекомендуємо завантажити саме її на телефон. Що новіше ПЗ, то більше нових функцій ти отримаєш.


Сумісність програм iOS

Деякі програми працюють коректно лише з оновленою версією ПЗ. Наприклад, щоб використовувати Canva потрібно мати мінімум iOS 13. Модель телефона не впливає на ПЗ, не обов'язково мати останній айфон, щоб встановити оновлення.



iOS

Є три способи для перевірки сумісності iOS з програмами:

  • Перевір опис додатка в App Store, там вказується, з якими версіями ПЗ воно коректно працюватиме.
  • Перевір веб-сайт розробника.
  • Прочитай відгуки. Якщо у когось виникли проблеми, він про це напише.

Рекомендуємо завантажувати додатки виключно з App Store. По-перше, вони сумісні з ПЗ айфона. По-друге, це безпечно. У разі некоректної роботи спробуй:

  • перезавантажити пристрій;
  • оновити додаток;
  • видалити і завантажити програму заново;
  • звернутися до служби підтримки.

Сподіваємося тобі допоможуть ці поради.


Оптимізація iOS

Багато хто не хоче завантажувати оновлення, тому що, на їхню думку, додатки починають працювати повільніше. У США з цього приводу навіть подавали груповий позов до суду. Причина уповільнення в тому, що програми адаптуються до нових технічних стандартів.

Оптимізація iOS являє собою процес, спрямований на поліпшення продуктивності, стабільності та продовження часу автономної роботи. Тому оновлення ПЗ важливе. Навіть якщо на якийсь час додатки стануть працювати повільніше, потім продуктивність зросте.


Оновлення без оновлення на iPhone

Як оновити ПЗ на айфоні? Якщо у тебе ввімкнено автоустановку, iOS буде завантажуватися поки ти спиш. У разі, коли ПЗ не буде завантажено, тобі прийде повідомлення. Крім цього, ти можеш зайти в "Налаштування" і якщо є оновлення, ти побачиш відповідну кнопку "Є оновлення ПЗ" - натискаєш на неї і далі "Завантажити та інсталювати".

Невеликі переходи, наприклад з iOS 17.3 на 17.4 можна встановлювати відразу. А більші версії варто почекати хоча б тиждень. Це пов'язано з тим, що можуть вилізти серйозні помилки, які за цей термін буде виправлено.

Також, ми рекомендуємо придивитися до оновлення айфона для коректної роботи програм.


Висновок

Підіб'ємо підсумок, оновлювати iOS потрібно регулярно для коректної роботи пристрою і безпеки системи даних. Крім цього, користувач щоразу отримує нові функції, що поліпшують або спрощують повсякденне використання смартфона. Щоб процес протікав гладко і непомітно, вмикай автооновлення.


Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Найкращі смартфони iPhone:
Коментарі
Додати коментар