ТОП 10 застосунків, які мають бути встановлені на iPhone українця сьогодні

Зміст

Війна диктує свої правила, і розважальні застосунки відійшли далеко на десятий план, поступившись першими місцями дійсно корисним сервісам у цей вирішальний для нашої держави час.

У цій статті я зібрав програми, які, можливо, не лише полегшать життя звичайного українця, а й допоможуть нашим захисникам у боротьбі з ворогом. Поїхали!

І спочатку основні особливості свого ТОП 10 застосунків для iPhone, а також їхню сумісність з версіями iOS я помістив в таблицю.


ТОП 10 застосунків
  Сумісність від Особливості Розробник
Дія iOS 11.2 Відображаються ID-картки та біометричні закордонні паспорти, посвідчення водія та техпаспорти, картки платника податків, внутрішній та зовнішній COVID-сертифікати та багато іншого
Є функції отримання статусу внутрішньо переміщеної особи, фінансової допомоги на банківську картку «єПідтримка» та продовження чи оформлення допомоги переселенцям
Міністерство цифрової трансформації України
Повітряна тривога iOS 11.0 Повідомляє про небезпеку обстрілу з повітря
Оповіщення надходять навіть коли смартфон перебуває в беззвучному режимі
Ajax Systems Inc.
єППО iOS 14.0 Якщо ти помітив у небі щось підозріле: ракету, гелікоптер, літак, безпілотник чи почув подібні звуки цих літальних апаратів чи вибухи, можна надіслати повідомлення силам ППО Костянтин Зінченко
MineFree – мінна небеспека iOS 13.0 Пропонує довідник ДСНС, який містить вичерпну інформацію про відомі вибухонебезпечні предмети
Можна переглядати мапу з територіями, визначеними ДСНС, які потенційно містять вибухонебезпечні предмети,
Можна повідомляти ДСНС про місця з вибухонебезпечними та підозрілими предметами
Free Ukraine
Bachu iOS 14.0 Дозволяє передавати інформацію про пересування російських військ
Працює навіть без інтернету. Можна створити повідомлення, яке автоматично відправиться на офіційний чат-бот СБУ, як тільки з'явиться зв'язок
Сергій Цегельник
Укрзалізниця iOS 12.0 Зручне бронювання та своєчасне нагадування про час відправлення потягу ПАТ Українська залізниця
TacticMedAid iOS 12.0 Надає порядок дій, які є домедичною допомогою та не вимагають наявності медичної освіти Alty Inc.
Helsi iOS 12.0 Допомагає знайти потрібного лікаря та записатися до нього на прийом, або записати своїх близьких
Зберігає дані в особистому кабінеті
Встановлює нагадування про час вживання ліків
Можна замовити антибіотики, виписані лікарем, одразу з електронного рецепта
Хелсі ЮА
Zrada iOS 9.0 Допомагає бойкотувати продукти, що стосуються російської економіки Михайло Можайський
Dobre iOS 15.2 Забезпечує отримання інформації про рідних із окупованих або небезпечних територій Ілля Шляховий

А тепер розповім про кожен сервіс детальніше.


Дія

Цей застосунок відомий чи не кожному українцю сьогодні. Тому з нього і розпочну сьогоднішній ТОП. Дія – це наше українське ноу-хау, прорив у сфері електронної документації, яке спочатку створювалося для спрощеної роботи з документами, а у військових умовах стало незамінним інструментом.

У ньому відображаються ID-картки та біометричні закордонні паспорти, посвідчення водія та техпаспорти, картки платника податків, внутрішній та зовнішній COVID-сертифікати та багато іншого.

Також у Дії з'явилася функція набуття статусу внутрішньо переміщеної особи, фінансової допомоги на банківську картку «єПідтримка» та продовження чи оформлення допомоги переселенцям.

Супер ціна-8%
MQ9X3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 317 $
-3%
MQ8T3
51 098 ₴
49 599 ₴
1 240 $

І насамперед Дія замінює посвідчення особи, такий собі паспорт у телефоні. Дуже зручно, адже програму неможливо втратити, як паперовий аналог!


Повітряна тривога

Застосунок, що повідомляє про небезпеку чергового обстрілу, чи не важливіший за документи в смартфоні, під час війни. Створений за підтримки Міністерства цифрової трансформації, він сповіщає про повітряну тривогу у вибраних тобою місті та області. При правильному налаштуванні оповіщення приходять навіть коли смартфон перебуває в беззвучному режимі.

Він, звичайно, безкоштовний, а також не вимагає реєстрації і не збирає персональні дані або дані про геолокацію.


єППО

З цим застосунком з'явилася ще одна можливість допомагати нашим захисникам, причому миттєво. Якщо ти помітив у небі щось підозріле: ракету, гелікоптер, літак, безпілотник, чи почув подібні звуки цих літальних апаратів чи вибухи, заходиш у додаток та відправляєш повідомлення силам ППО. Все просто і, головне, максимально оперативно!


MineFree – мінна небезпека

MineFree розробили за підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Програма забезпечує користувачеві кілька таких можливостей:

  1. Сповіщати ДСНС про місця з вибухонебезпечними та підозрілими предметами за допомогою електронної форми, що містить фото, геолокацію та опис.

  2. Переглядати мапу з територіями, визначеними ДСНС, які потенційно містять вибухонебезпечні предмети.

  3. Ознайомитись із довідником ДСНС, який містить вичерпну інформацію про відомі вибухонебезпечні предмети.

Як це працює? При наближенні до небезпечного об'єкта, який був попередньо ідентифікований ДСНС, застосунок автоматично попередить тебе про небезпеку за допомогою текстового повідомлення, а також вібро- або аудіосигналу.

Сервіс постійно оновлюється і обростає все новими фішками. До таких оновлень відноситься додавання легенди мапи з умовними позначками та поясненнями, з'явився інтерактив небезпечних зон – при активації є можливість моніторити їхній поточний статус та радіус небезпеки. І, нарешті, додано новий блок інфографіки у розділі «Потенційно небезпечно», за допомогою якого можна відстежити кількість знешкоджених вибухонебезпечних предметів.


Bachu

За допомогою цього застосунку можна передавати інформацію про пересування російських військ. Якщо ти став свідком пересування ворожої техніки, літаків, солдатів та диверсійно-розвідувальних груп, надай дані для ЗСУ.

Спеціальна ціна-17%
MPVN3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $
Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $

Працює навіть без інтернету. Можна створити повідомлення, яке автоматично вирушить на офіційний чат-бот СБУ, як тільки з'явиться зв'язок.


Укрзалізниця

Якщо плануєш скористатися послугами залізниці, цей застосунок для тебе. Він подбає про зручне бронювання місця та своєчасно нагадає про час відправлення потяга. У програмі можна зберігати дані пасажирів, щоб не вказувати їх кожного разу. А також, ти будеш в курсі затримок та інших змін у русі твого потяга.

А головне, квиток необов'язково роздруковувати, достатньо пред’явити його електронну версію провіднику. Жодних папірців!


TacticMedAid

Після встановлення цього застосунку ти отримуєш повний довідник за адаптованою версією протоколу TCCC-AMS для військових та протоколу STOP THE BLEED для цивільних.

Порядок дій, описаних у довіднику, є домедичною допомогою і не вимагають медичної освіти для особи, що рятує. Розуміння про те, як діяти, та напрацьовані навички допомагають значно збільшити шанси на виживання потерпілого до прибуття медичної допомоги. Важливий додаток!


Helsi

І, нарешті, останній у моєму ТОПі застосунок, пов'язаний з медициною. Helsi – безкоштовний медичний онлайн-сервіс, що допомагає отримати всі необхідні послуги. З ним можна знайти потрібного лікаря і записатися до нього на прийом або записати своїх близьких, зберігати свої дані в особистому кабінеті, встановлювати нагадування часу вживання ліків.

А тепер через Helsi можна ще й замовити антибіотики, виписані лікарем, одразу з електронного рецепта.

Супер ціна-8%
MQ1F3
52 499 ₴
48 399 ₴
1 210 $
-8%
MQ103
52 499 ₴
48 399 ₴
1 210 $

Крім того, Helsi – найбільша медична інформаційна система країни, підключена до електронної системи охорони здоров'я eHealth.


Zrada

Застосунок допомагає бойкотувати продукти, що стосуються російської економіки. Як він працює? Ти скануєш штрих-код товару. Потім Zrada визначає компанію-виробника та перевіряє, чи пов'язана вона з країною-агресором.

Компанія, яка співпрацює з російським режимом, сплачує податки до бюджету Росії, кошти з якого йдуть на війну з Україною. І купувати такі товари — значить підтримувати окупанта!


Dobre

Ця програма допоможе отримати інформацію про рідних з окупованих або небезпечних територій. Вона працює навіть за слабкого сигналу мережі оператора. Застосунок дозволяє не турбувати родичів постійними дзвінками із запитаннями на кшталт: «Як ти?». Цю інформацію можна отримати автоматично та у будь-який час.

У застосунку абонент має створити базу контактів, яким він передає свій статус:

  • «Зелений» показує, що в людини все гаразд.

  • «Червоний» сигналізує про небезпеку та необхідність допомоги.

Крім того, користувач може самостійно налаштовувати періоди, коли йому надходитимуть повідомлення про статус його контактів. Якщо за встановлений проміжок часу вони не оновлюють інформацію про себе, всі контакти отримають повідомлення про можливе виникнення проблеми.


Розробники не сидять склавши руки, особливо українські. І сьогоднішній ТОП – лише відображення поточної ситуації у сфері актуальних програм. Тож до наступного ТОПу!

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі iPhone
Показати всі
Коментарі
Додати коментар