Слідкуй за здоров'ям: найкращі застосунки для iPhone

Зміст

У глобальної цифровізації та технологічного прогресу за всіх їхніх заслуг є й істотні недоліки. Багато людей більшу частину часу проводять за комп'ютером або лежачи на дивані зі смартфоном. Однак, також очевидний і тренд на підтримання гарної фізичної форми і взагалі, ведення здорового способу життя. І тут не останню роль відіграють все ті ж технології.

Застосунки для здоров'я і фітнесу. Сьогодні попит на них великий як ніколи. І в цьому немає нічого дивного. Адже для моніторингу та заняття безліччю активностей, включно з ходьбою, бігом, велосипедом і різними комплексами вправ, тобі потрібен лише iPhone. Але і це ще не все. За допомогою «яблучного» смартфона можна рахувати кількість калорій або вести журнал прийому ліків. Про те, який профільний застосунок для здоров'я вибрати для конкретного завдання, поговоримо в цьому матеріалі. Поїхали!


Найкращі застосунки для здоров'я iPhone

Більшість застосунків для здоров'я і фітнесу являють собою мультифункціональні платформи, в яких є буквально все: від крокоміра до індивідуальних занять з віртуальним тренером.

Спеціальна ціна-14%
MTUV3
47 999 ₴
41 199 ₴
1 030 $
-20%
MQ023
56 406 ₴
45 399 ₴
1 135 $

Але у фаворитах у користувачів також і програми, що спеціалізуються на чомусь одному. Наприклад, безкоштовні застосунки для бігу на айфон або для будь-якої іншої активності. З моніторингом того ж підрахунку калорій схожа картина.


Крокомір і фітнес-застосунки

StepsApp Pedometer – перший у моєму ТОПі здоров'я і фітнес застосунок, призначений для вимірювання кількості кроків. Сьогодні його завантажили вже понад 50 мільйонів людей по всьому світу.



ti 864x452 1.png

А приваблює користувачів StepsApp насамперед простотою інтерфейсу та яскравим оформленням. Крім підрахунку кроків програма може запропонувати ще дещо:

  • повну інтеграцію із застосунком «Здоров'я» та підтримку Apple Watch;
  • аналіз активності по днях, тижнях і місяцях;
  • два режими екрана – світлий і темний;
  • 6 варіантів оформлення;
  • лічильник спалених калорій;
  • встановлення цілей ходьби.

У застосунку є підтримка української мови та доступна як платна, так і безкоштовна підписка.

Наступна програма є яскравим прикладом безкоштовного застосунка для бігу на айфон. З Nike Run Club біг, як частина глобального поняття «фітнес», стане невід'ємною частиною твого життя і приноситиме лише задоволення.



ti 864x452 2.png

За допомогою застосунка можна відстежувати темп забігу та відстань від 5 км до напівмарафону. Фахівці Nike підготували місячні плани тренувань для всіх: від новачка до професіонала. Своїми особистими рекордами можна ділитися у спільноті Nike, щоправда, поки що не українською мовою. І останнє, застосунок відмінно працює з програмою «Здоров'я» від Apple і синхронізується з Apple Watch.


Застосунки для підрахунку калорій

У рейтингу здоров'я і фітнес застосунків магазину App Store ці дві програми в першій десятці топових для підрахунку калорій. Мова про MyFitnessPal та Yazio.

Спеціальна ціна-16%
MTP23
36 999 ₴
31 199 ₴
780 $
Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $

Застосунок MyFitnessPal підійде не тільки борцям із зайвою вагою, а й усім тим, хто хоче правильно харчуватися і мати гарний вигляд. Схоже, розробники дослухалися до фрази давньогрецьких мудреців: «Ми – це те, що ми їмо!» і вирішили втілити її у своєму застосунку.

MyFitnessPal дає змогу як підраховувати калорійність споживаної їжі, так і планувати цілі: схуднення, набір ваги або підтримання оптимальної форми. А результати записуються в спеціальному журналі.



ti 864x452 3.png

Як і будь-який сучасний застосунок для здоров'я і фітнесу, MyFitnessPal пропонує масу цікавих плюшок:

  • понад 500 рецептів здорових страв;
  • понад 14 мільйонів продуктів у базі даних;
  • вбудований сканер штрих-кодів продуктів і страв;
  • макротрекер для вуглеводів жирів та білків;
  • аналітика споживання холестерину або клітковини;
  • спостереження споживання води.

Застосунок також синхронізується з програмою «Здоров'я» від Apple, а результати моніторингу можна переглядати на Apple Watch. З мінусів – немає підтримки української мови.

Друга програма – це простий та інтуїтивно зрозумілий лічильник Yazio: Calorie Counter & Diet від німецьких розробників. Крім калькулятора калорій у застосунку представлено базу у вигляді таблиці з понад 2 мільйонами продуктів із зазначенням їхньої калорійності, присутній трекер харчування впродовж дня та щоденник харчування, а також можна моніторити жири, білки, вуглеводи та спалені калорії. У все це в безкоштовній версії.



ti 864x452 4.png

Преміум передплатникам відкривається доступ до планів здорового харчування, каталогу з понад 100 корисних рецептів і глибокого аналізу відстеження поживних речовин.


Медичні застосунки

Від застосунків для здоров'я і фітнесу перейдемо до медичних програм. Беззаперечним лідером серед таких в Україні є онлайн-сервіс Helsi. Уперше я з ним зіткнувся ще за часів ковіду і в підсумку уникнув «живої» черги на щеплення, що заощадило мені багато часу.

-12%
MU173
41 999 ₴
36 999 ₴
925 $
Спеціальна ціна-16%
MPUR3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $

За допомогою програми можна знаходити потрібного лікаря і записуватися до нього на прийом (або записати своїх близьких), замовляти антибіотики, виписані лікарем, одразу з електронного рецепта, встановлювати нагадування про час прийому ліків. При цьому всі твої дані зберігаються в особистому кабінеті.



ti 864x452 5.png

І, нарешті, Helsi – це найбільша медична інформаційна система країни, підключена до електронної системи охорони здоров'я eHealth. Тож будь-яке твоє запитання щодо здоров'я, найімовірніше, не залишиться без відповіді. А ще застосунок повністю інтегрується з еплівською програмою «Здоров'я». До речі, про неї далі.


Застосунки для моніторингу здоров'я з підтримкою Apple Watch

Далеко ходити не буду і зупинюся на найоптимізованішому застосунку для здоров'я і фітнесу, який ідеально працює у зв'язці з Apple Watch. Так, я про Apple Health – програму від купертинівців, вбудовану в твій iPhone. У ній збираються дані не тільки з «яблучного» смартфона, а й з Apple Watch та інших сумісних пристроїв, а також використовуваних застосунків.

Разом з «яблучним» годинником програма «Здоров'я» – це і безкоштовний застосунок для бігу на айфон, ходьби або плавання, і аналізатор сну, і інструмент моніторингу роботи серця. А найзручніше те, що вся інформація про твої активності та здоров'я зібрана в одному місці – динамічній медичній карті Apple Health.

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар