Як зробити запис екрана на iPhone: корисні поради

Зміст

Іноді пояснень у словесній формі недостатньо. Про що це я? Припустімо, тобі потрібно передати суть цікавої фішки, що з'явилася в черговій iOS. Або продемонструвати проходження складного рівня в якій-небудь грі. А буває, що потрібно зберегти важливий відеодзвінок, щоб не упустити всі деталі.

У цих та інших випадках на допомогу приходить вбудована функція твого iPhone під назвою «Запис екрана». Про те, як увімкнути запис екрана на айФоні, як зробити запис екрана iPhone зі звуком із застосунку, скільки триває запис екрана iPhone, а також про те, чи можна увімкнути запис екрана на iPhone з музикою із застосунку Apple Music, розповім у цій статті. Поїхали!


Як зробити запис екрана на iPhone: кроки для активації

Ключиком до того, як додати запис екрана на Айфон, як і в більшості випадків, є «Центр керування».

Спеціальна ціна-16%
MTP13
36 999 ₴
31 199 ₴
780 $
-20%
MQ023
56 406 ₴
45 399 ₴
1 135 $

Покрокова інструкція виглядає так:

  1. Насамперед зайди в «Параметри».
  2. Потім знайди вкладку «Центр керування».
  3. У списку знайди графу «Запис екрана».
  4. Зліва від неї натисни на іконку із зеленим плюсиком.

Готово! Тепер можливість увімкнути запис екрана на iPhone додано в «Центр управління». Все дуже просто і не потрібно задіювати сторонній застосунок.


Як зробити запис екрана iPhone зі звуком із застосунка?

Підготовчі дії закінчено і тепер опція запису екрана твого «яблучного» смартфона є в швидкому доступі в Центрі керування. Після цього можна, власне, переходити до самого процесу запису.

Спеціальна ціна-14%
MTUX3
47 999 ₴
41 299 ₴
1 032 $
Спеціальна ціна-17%
MPVN3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $

Ось як робиться запис екрана на Айфоні:

  • свайпни зверху вниз по екрану смартфона;
  • знайди значок сірого кольору «Запис екрана» з колом і жирною крапкою всередині нього;
  • тисни на іконку.

На екрані ти побачиш трисекундний зворотний відлік. За цей час відкриваєш застосунок, дії в якому потрібно записати. Іконка забарвиться в червоний колір, а в лівому верхньому кутку екрана з'явиться рядок стану запису, також червоного кольору. Зупинити запис екрана також просто: або натиснувши на той самий значок запису екрана в Центрі керування, або – на рядок стану. Усе, що вийшло зняти, в автоматичному режимі відправляється в еплівську програму «Фото».

А як знімати відео з екрана «яблучного» смартфона зі звуком із застосунку? У процесі запису твій айфон записує не тільки відео, а й звук, що виходить з динаміків (якщо тільки не активований беззвучний режим). Щоправда, тут є одне але, в деяких застосунках запис аудіо неможливий.



ti 864x452 3.png

Однак, часто звуку з динаміків буває недостатньо. Для того, щоб, наприклад, мати можливість коментувати відео з програми, доведеться задіяти вбудований мікрофон. Ось, як увімкнути запис екрана на Айфоні з мікрофоном:

  1. Заходиш до «Центр керування».
  2. Утримуєш палець на іконці «Запис екрана».
  3. З'являється меню з віртуальною кнопкою «Мікрофон».
  4. Тиснеш на неї, активуючи вбудований мікрофон.

Готово! З тим, як додати запис екрана на Айфон зі звуком із застосунку розібралися. А наскільки довго можна записувати екран твого «яблучного» смартфона?


Скільки триває запис екрана iPhone?

Насправді є лише два обмеження тривалості запису екрана твого iPhone: це обсяг вбудованої пам'яті – він не нескінченний, і час автономної роботи гаджета. Усе, більше перешкод немає. Можна як знімати відео з екрана тривалістю до хвилини, так і хоч до кількох годин. Лише б можливості смартфона дозволяли, а головне, було що знімати.


Запис екрана iPhone з музикою Apple Music

Як я вже говорив вище, не всі програми підтримують запис екрана. В одних може не працювати відео, а в інших – звук. Сервіс Apple Music – якраз одна з таких програм. Тому на питання про те, як робиться запис екрана на Айфоні з музикою Apple Music, відповідь однозначна – ніяк.

Спеціальна ціна-12%
MU0Y3
41 999 ₴
36 799 ₴
920 $
Спеціальна ціна-16%
MPUR3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $

Річ у тім, що існує таке поняття, як авторські права та їхній захист. І якщо трек використовується без дозволу виконавця або лейбла, якому він належить, то автоматично порушується відповідний закон про авторські права.


Ось і все. Тепер ти в курсі, як увімкнути запис екрана на айфоні, причому як у беззвучному режимі, так і з увімкненим мікрофоном. Візуалізуй думки за допомогою суперзручної функції «Запис екрану». Адже, як то кажуть, краще один раз побачити, ніж сто разів прочитати.

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар