Як професійно фотографувати на iPhone, навіть якщо ти поки не вмієш

Кожен просунутий користувач знає, що iPhone від компанії Apple це відмінний камерофон. Останні роки корпорація з Купертіно активно розвиває камеру в своїх пристроях додаючи нові модулі, сенсори і датчики. Розробники в кожному поколінні покращують начинку об'єктивів і додають нові програмні покращувалки. А у цьому році в модулі камери iPhone 12 Pro з'явився ще й датчик LiDAR.

Завдяки всьому цьому користувачі можуть робити маленькі фотошедеври навіть в автоматичному режимі. Але для того, щоб зайнятися авторським унікальним фото, функцій стандартного додатка “Камера” буде недостатньо. Добре, що у фірмовому магазині App Store є безліч крутих фотододатків від інших розробників. Про них ми сьогодні і поговоримо.

Halide Mark II – для тих, хто нічого не розуміє в професійній фотографії

Перший додаток в нашому ТОПі це сервіс, який у 2019 році став одним з кращих в фірмовому магазині за версією самих модераторів App Store. І я з ними повністю згоден. Саме з цього додатка я почав захоплюватися фото і потроху розбиратися в побудові кадру.

Щоб зробити гарне фото через програму, не потрібно бути експертом і розбиратися в незрозумілих цифрах ISO, міліметрах об'єктива та іншому. А найбільше мені в ній сподобалися нові функції портретної зйомки і боке.



ezh|864х452-1.jpg

Розробники поліпшили програмне розмиття фону, так що у портретах людей і тварин стало набагато менше помилкового замилювання волосся і шерсті.

Окремо похвалю за додатковий додаток для Apple Watch. Він дозволяє виводити на екран смарт-годинника ще один видошукач, а не просто кнопку затвора. До речі, Halide Mark II можна скачати в магазині безкоштовно.

VSCO – два в одному

Можливо, ти вже знаєш цей додаток, як відмінний фоторедактор. Крім цього, VSCO – це ще й відмінний сервіс для зйомки фото. Він один з небагатьох підтримує зйомку в форматі RAW. У ньому доступне ручне фокусування, настройка ISO, баланс білого та інше.

Композицію можна налаштувати вручну, якщо це знадобиться. Але навіть якщо ти не вмієш цього, додаток зможе зробити це автоматично і дуже якісно. Частенько з цим додатком мені вдавалося врятувати своє фото від зайвих відблисків і розмитостей. І все це теж безкоштовно.

Focos – розмиття і портрети

Портретний режим у додатку “Камера” це унікальна фішка останніх двох поколінь iPhone. Але тільки не з цим сервісом. Focos дає можливість зробити відмінний портрет навіть на тих старих яблучних смартфонах, які не підтримують цю функцію.



ezh|864х452-2.jpg

Програма якісно визначає той простір, який потрібно розмити, і дає можливість самому трохи підкоригувати фото до ідеалу. З прикольних фішок є імітація найкрутіших професійних об'єктивів для великих дзеркалок і бездзеркалок. Качай і користуйся. Безкоштовно.

ProCam 8 – ручна зйомка і безліч можливостей

Якщо ти раптом серйозно налаштований малювати світлом самостійно, без автоматичної настройки композиції, то раджу ProCam 8. Тим, хто ніколи не пробував налаштовувати самостійно всі компоненти кадру, буде складно розібратися у всіх функціях.

Але насправді вистачить одного вечора і уроків в YouTube та на форумах, щоб розібратися у всіх нюансах. У цьому додатку можна вручну налаштувати відстань, швидкість затвора, ISO і баланс білого.

Також можна зафіксувати фокус і збільшити витримку до 1 секунди. Все це допоможе створити професійне фото на iPhone. Зберігати можна в форматі RAW та TIFF. Правда ця програма в магазині вже платна.

Obscura Camera – нічого зайвого

Додаток носить ім'я першого найпростішого вигляду пристрою, який дозволяв людям ще кілька сотень років тому отримувати оптичне зображення об'єктів. І це не випадково, адже в додатку немає ніяких зайвих складних функцій.

-4%
MLLA3
53 999 ₴
51 999 ₴
1 300 $
Спеціальна ціна-14%
MLPG3
27 999 ₴
23 999 ₴
600 $

З особливостей можливість ручного налаштування і класичний мінімалістичний інтерфейс. Мені здається, що ця програма робить фото швидше ніж вбудована “Камера”.

Головна її фішка це набір якісних фільтрів, які можна накладати ще на моменті створення фото. Найближчим часом раджу спробувати фільтр Autumn в міському парку або у лісі. Сервіс теж платний.

ProCamera – вибір National Geographic і The New York Times

Ця програма вже більше десяти років є в App Store. Про неї добре відгукувалися навіть такі великі видання, як National Geographic та The New York Times. Я вважаю, що це одна з найбільш зручних програм для фото.



ezh|864х452-4.jpg

Єдиний її невеликий мінус це довге завантаження кожної функції і сам процес створення кадру. Найбільше це помітно на старіших моделях iPhone, в останніх поколіннях проблем ніяких немає.

Окремо виділю режим HDR. Ця функція робить відразу кілька варіантів одного кадру, а потім на їх основі створює одне якісне фото без пересвіту, розмитостей і інших косяків. Все це звичайно не безкоштовно.

Spectre Camera – довга витримка за допомогою нейронних мереж

А тепер поговоримо про програми, які допоможуть штучно збільшити витримку на iPhone. Напевно ти хоч раз зустрічав у мережі красиві знімки з розмитим світлом від фар автомобілів або ефектом руху води. Всі ці кадри зроблені за допомогою збільшеної витримки.

Вбудована камера iPhone не дозволяє зробити такий вид фото. Проте, розробники програми Spectre Camera знайшли спосіб виправити це. За допомогою нейронних мереж у додатку вони склеюють відразу кілька знімків в один, таким чином створюється красивий кадр в темряві або денний час. Програма платна.

Slow Shutter Cam – ручна довга витримка

Ще одним чудовим додатком для ефекту розмитості руху є Slow Shutter Cam. Ця програма працює зовсім за іншою технологією, ніж попередня. Ручних налаштувань тут набагато більше, ніж автоматичної обробки, а значить у фотографа є більше можливостей створити унікальну сцену.



ezh|864х452-5.jpg

Додаток можна і потрібно використовувати у трьох випадках. Якщо хочеш зробити хороший кадр при поганому освітленні, в сутінках або темряві. Коли хочеш створити ефект розмитості. Або якщо хочеш поекспериментувати зі світлом. Впевнений, фотографії вийдуть шикарними. Завантажити з магазину можна тільки платну версію.

Кожне з цих додатків допоможе створювати свої маленькі шедеври за допомогою iPhone. Упевнений, ти легко розберешся в них і підвищиш свої вміння в мобільній фотозйомці. І можливо, вже зовсім скоро твоя сторінка в Instagram буде ані трохи не гіршою, ніж у National Geographic.



Без назви-2.png

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті