iOS 15.4. Про головне. На нас чекає масштабне оновлення!

Незадовго після несподівано швидкого випуску iOS 15.3 компанія Apple викотила наступну бету прошивки iOS 15.4. На відміну від першої версії, нова бета отримала цілу низку помітних нововведень.

Нещодавно ми розповідали, навіщо Apple випустила iOS 15.3 і чому її потрібно встановити кожному користувачеві iPhone. А в цьому матеріалі поговоримо про iOS 15.4. Ця операційна система сповнена приємних несподіванок і крутих фішок. Поїхали!

Що нового в iOS 15.4

Останнім часом компанія з Купертіно почала порушувати свої ж традиції. Швидше за все, так склалося через обставини, а не побажання розробників. Що я маю на увазі: iOS 15.3 вийшла передчасно і не отримала жодної помітної нової функції, такого раніше не траплялося. Apple лише виправила помилки, які були в попередніх версіях.

-2%
MLVA3
44 999 ₴
44 199 ₴
1 105 $
Спеціальна ціна-11%
MLPH3
26 999 ₴
24 099 ₴
602 $

Тоді як iOS 15.4 обзавелася величезною кількістю нововведень відразу ж. Хоча зазвичай купертинівці намагаються випускати цікаві фічі поетапно. У цьому матеріалі зібрані фішки, які з'явилися вже у першій беті iOS 15.4. Швидше за все, у майбутньому їх стане ще більше.

Розблокування iPhone в масці з iOS 15.4

Одним із найдовгоочікуваніших нововведень стала можливість користуватися сканером Face ID у масці. Тепер для цього навіть не потрібні Apple Watch (раніше Apple випустила оновлення, яке дозволяло користувачам з Apple Watch розблокувати iPhone у масці) . Для цього фахівці повністю переробили систему розпізнавання осіб.



1ezh|864х452.png

Датчик тепер розпізнає також область навколо очей власника. Apple попереджає, що ця технологія є менш безпечною, ніж колишня, тому її потрібно активувати вручну в Параметрах. Крім того, вона працює тільки з моделями серії iPhone 12 та iPhone 13.

Universal Control у iPadOS 15.4 – як це працює?

iPadOS – це брат-близнюк iOS з дуже незначними відмінностями, спрямованими на роботу з великим екраном iPad. Бета-версія нової прошивки для планшетів нарешті отримала дуже довгоочікувану фічу “Універсальне управління”, яку Apple презентувала ще влітку 2021. Вона дозволяє використовувати iPad як додатковий екран для комп'ютера Mac.


Для цього не потрібно встановлювати додаткові програми або вмикати щось у налаштуваннях. Достатньо розмістити пристрої поруч, а потім перемістити курсор мишки у бік “таблета”.

Інші нововведення iOS 15.4

Крім двох основних фішок розробники також додали цілу низку маленьких нововведень, які менш помітні. Але вони напевно зроблять гаджет зручнішим у використанні.

Інші фічі iOS 15.4:

  • 30 нових емодзі (серед яких скандальний вагітний чоловік);
  • Додаткові налаштування зовнішніх геймпадів;
  • Опція відключення повідомлень про автоматизацію;
  • Підтримка 120 Гц у всіх сторонніх програмах;
  • Адаптивне покращення якості звучання під час телефонних розмов;
  • Тепер можна додавати нотатки до паролів із “Зв'язки ключів”.


2ezh|864х452.png

Як встановити iOS 15.4 beta

Це дуже масштабне оновлення операційної системи. Тому на повне тестування прошивки може піти чимало часу. Найімовірніше, фінальне складання з'явиться не раніше березня. До цього часу Apple проведе довгу і ретельну перевірку на всілякі помилки та баги.

Але якщо ти дуже хочеш встановити на свій iPhone iOS 15.4 beta, то можеш це зробити вже зараз. Для цього тобі потрібно перейти з iPhone на сайт betaprofiles.com та завантажити бета-профіль. А далі відкрий “Парпметри” – “Профіль завантажений” – перейди у вкладку “Оновлення ПЗ” та почни пошук доступних оновлень – установи iOS 15.4 beta 1 .


Перед тим, як зробити це, ми рекомендуємо добре подумати про наслідки. Сьогодні доступна лише перша бета-версія, у ній можуть бути різноманітні помилки системи та недоробки. Це абсолютно нормально для пробного складання. Деякі програми можуть працювати нестабільно, не відкриватися та вилітати.

Але якщо у тебе завалявся другий смартфон і тобі дуже цікаво подивитися iOS 15.4 beta прямо зараз – можеш сміливо ставити. Вона справді дуже крута!


Читати наш блог у Telegram
Популярні iPhone:
Коментарі
Додати коментар