iOS 15.3. Що нового і чому так важливо оновитись?

iOS 15.3, що недавно вийшла, можна впевнено назвати найнесподіванішим оновленням для iPhone. Здається, це перша в історії Apple прошивка, яка порушила відразу кілька "залізних" правил корпорації. Чому так?

По-перше, між релізами апдейтів минуло всього кілька тижнів, тоді як раніше доводилося чекати на них не менше місяця. А по-друге, фінальна версія iOS 15.3 не отримала жодного видимого нововведення. Так навіщо ж купертинівці представили оновлення раніше, ніж звичайно, і чи потрібно його встановлювати – розберемося в цьому матеріалі.

Для чого потрібна iOS 15.3

Щоб зрозуміти причину несподіваного випуску нової операційної системи, необхідно трохи перемотати час назад. Минулого тижня фахівці знайшли вразливість у попередніх версіях ОС для iPhone, яка дозволяла обчислювати Google ID користувачів. Цією лазівкою користувалися шахраї, щоб зібрати особисті дані власників яблучних смартфонів.



1.jpg

Як встановити iOS 15.3:

  • Перейди в "Налаштування";
  • Натисни на "Основні";
  • Відкрий вкладку "Оновлення ПЗ";
  • Активуй пошук оновлень та встанови останню збірку прошивки.

Насправді, практично у кожній програмі є свої недоліки. Однак ця недоробка була дуже серйозною і могла завдати величезних проблем користувачам. До речі, це не єдина критична вразливість. Фахівці нарахували ще, як мінімум, 8 подібних проблем.

Які уразливості усуває 15.3

Colorsync – хакери могли сховати шкідливий код у зображенні. Після обробки картинки система iPhone помилково приводила цей код у виконання.

Crash Reporter – шкідливі програми могли отримувати права адміністратора та керувати системою гаджета.

-4%
MLLE3
53 999 ₴
51 899 ₴
1 301 $
-4%
MLQ73
31 999 ₴
30 599 ₴
767 $

iCloud – програми переглядали файли на хмарі.

IOMobileFrameBuffer – хакерський код міг пробиратися до ядра системи, вразливістю активно користувалися зловмисники.

Kernel – вірусні послуги отримували права, які були здатні вносити зміни до ядра системи.



2.jpg

Model I/O – хакерські файли були здатні закривати та відкривати програми, створювати свої програмні коди.

WebKit та WebKit Storage – шкідливі листи з електронної пошти запускали небезпечні дії на смартфоні та збирали особисту інформацію про власника гаджета.

Чи потрібно оновлюватися на iOS 15.3

Через кілька днів користування можу впевнено сказати, що це саме те оновлення, яке потрібно встановити кожному користувачеві і якнайшвидше. Нехай у ньому немає якихось великих нововведень. Ми не отримали нових фішок або значних змін в інтерфейсі системи.

Проте апгрейд може запропонувати набагато більше – безпеку особистих даних та захист від шахраїв. Ті вразливості, які були у попередній прошивці, непомітні здавалося б. Вони не заважають керувати смартфоном. Але в найближчому майбутньому вони можуть створити серйозні проблеми для кожного власника iPhone.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар