iOS 14.5: COVID-сертифікат, паспорт, посвідчення водія в Wallet

Коли Apple представила операційну систему iOS 15, розробники пообіцяли нам дуже широкий спектр нововведень для iPhone та iPad. Вихід деяких фішок відкладали на потім, проте за цей час ми вже отримали майже всі з них. Наприклад, в останній беті нарешті запрацював Universal Control.

Але все ж таки є кілька дуже крутих можливостей, які ми досі не побачили. Зараз розповім про одну з них.

Digital ID у Apple Wallet: що це таке?

Ще в 2021 році на виставці WWDC купертинівці оголосили про те, що програма Wallet отримає нововведення, яке дозволить користувачам повністю позбавиться свого фізичного гаманця. Фіча нібито мала з'явитися ще наприкінці 2021-го, але її відклали "на пізніше".

-9%
MLVW3
62 999 ₴
57 399 ₴
1 435 $
MLQE3
36 999 ₴
42 399 ₴
1 060 $

Що таке Digital ID? Це функція на iPhone, яка дозволяє зберігати у програмі Wallet посвідчення водія, паспорт, сертифікати та інші документи. Крім того, додаток також можна додавати банківські картки. З реалізацією останніх нововведень ми отримуємо своєрідну електронну копію свого гаманця.

Можливо, ця фішка з перетягуванням електронних документів тобі нагадала функціонал програми “Дія”. І це не дивно, адже ці фічі дуже схожі. Але важливо враховувати, що в Wallet крім водійського та паспорта, можна також зберігати кредитки.

Поки невідомо, коли така можливість з'явиться на iPhone в Україні. Купертинівці, як завжди, не розкривають подробиць. Але одна державна структура зі США має намір запустити підтримку цифрових документів уже у лютому 2022-го. Отже, фішка може почати свою роботу в Штатах вже зовсім скоро.



ezh|864х452.png

Для нас опція буде доступна, швидше за все, не так скоро. Прийде почекати ще, як мінімум, кілька місяців. Працюватиме вона приблизно так, як Apple Pay. На відміну від популярної у нас Дія, сервіс не буде створювати тимчасові QR-коди перевірки. Замість цього буде необхідно прикласти смартфон до пристрою, що зчитується.

Чи зможе Digital ID у Apple Wallet замінити “Дія”?

Незважаючи на те, що фіча ще не стала доступною для всіх користувачів, я дуже сумніваюся, що вона зможе замінити користувачам програму Дія. По-перше, вона стане доступною лише власникам iPhone. Користувачам смартфонів на базі Android не залишиться іншого виходу, як зберігати документи в державному додатку.

Крім того, поки неясно, чи наші держструктури прийматимуть такі посвідчення особи. Тоді як Дія офіційно прирівнюється до оригінальних фізичних документів.

При цьому у Wallet від Apple є також дві серйозні переваги. У ньому окрім паспорта та інших посвідчень зберігаються банківські картки та гаманець від Apple можна запустити навіть на заблокованому екрані подвійним натисканням на кнопку Power. Це зручно. Так що я сподіваюся, що яблучну програму можна використовувати як додаткове місце для зберігання своїх документів або як дублікат “Дії”.


До речі, в новій iOS 15.4 (на момент написання статті, iOS 14.5 доступна в бета-версії) вже можна додати сертифікат про вакцинацію у Wallet та сервіс Здоров'я. І ця фішка також працює в Україні. Завантажити свою довідку можуть усі користувачі, які прищепилися та отримали документ із QR-кодом.

Як додати COVID-сертифікат про вакцинацію у додаток Wallet та Здоров'я:

  • Відкрий QR-код сертифіката у додатку “Дія”;
  • Відскануй його через камеру на iPhone;
  • Тапки на кнопку "Вакцинація від COVID";
  • Натисніть “Додати у Wallet та Здоров'я.

Так просто. Тепер твій сертифікат про вакцинацію зберігатиметься у сервісі Здоров'я у розділі “Імунізація”, а також у Wallet разом із кредитками. На Apple Watch також працює. Залишилося тільки дочекатися виходу iOS 14.5 з бета-тестування.

Читати наш блог у Telegram
Популярні iPhone:
Коментарі
Додати коментар