eSim в Україні. Як підключити, які гаджети підтримують

Технологія eSim працює вже в більш ніж 100 країнах світу. Щорічно все більша кількість виробників впроваджує її в свої пристрої, тому скоріш за все вона незабаром повністю замінить зовнішні сім-карти, до яких ми так звикли.

До речі, в Україні підтримка цієї сім-карти з'явилася відносно недавно - в кінці 2019. Фірми мобільного зв'язку заявляють, що в останні кілька років гаджетів з такою "сімки" стає все більше. Чому нова фіча набирає таку неймовірну популярність, які в неї переваги і недоліки - про все це далі.

Що таке eSim?

Це все та ж сім-карта, тільки в незвичному вигляді. Вона являє собою вбудований всередині девайса чіп приблизно 5х5 мм. Зазвичай, вона є в смартфонах, планшетах і смарт-годинах.



3ezh|864х452 копия.jpg

Таку "сімку" можна поміняти, адже її встановлює виробник на заводі. Тим не менш, вона дозволяє змінювати оператора, тарифи і навіть користуватися відразу п'ятьма номерами від різних компаній.

Як підключити інтегровану сім-карту і користуватися?

Активувати "сімку" в своєму смартфоні можна двома способами. Перший - запросити підключення у своїй компанії мобільного зв'язку, оплатити послугу і отримати інструкцію з QR-кодом і посиланням на завантаження абонентського профілю. Другий - перевести свою стару фізичну "sim" на вбудовану.

Ми не станемо детально описувати процес переходу, адже у кожного оператора він відрізняється. Але в будь-якому випадку, фірми зв'язку відправляють дуже детальну і просту інструкцію з налаштуванням. Так що проблем виникнути не повинно. В іншому випадку можна прийти в салон, де тобі обов'язково допоможуть.

-14%
MGJA3/MGHC3
27 499 ₴
23 699 ₴
591 $

У користуванні така "сім" практично нічим не відрізняється від фізичної. На жаль, її також іноді доводиться поповнювати через USSD-меню, онлайн-банкінг, термінали або фірмовий додаток оператора.

До слова, за перехід на eSim доведеться також заплатити. "Vodafone" просить за таку послугу 100 грн, "lifecell" - від 70. Для власників "Київстар" процедура безкоштовна.

Які пристрої в Україні підтримують інтегровану SIM

У нашій країні підключити "сімку всередині корпусу" можна на відносно невеликій кількості гаджетів. Такими переважно є смартфони від гігантів Apple і Samsung.



2ezh|864х452 копия.jpg

Крім них, фішка також працює на деяких телефонах від інших виробників, на планшетах і смарт-годинах.

Орієнтовний список підтримуваних гаджетів:

  • Samsung - S20, S20 + S20 Ultra; S21, S21 + S21 Ultra; Galaxy Fold; Galaxy Z Flip; Note20, Note20 Ultra
  • Всі моделі від покоління iPhone Xs, і до всіх iPhone 12
  • Google Pixel, починаючи з 3
  • Huawei P40 і P40 Pro
  • Motorola RAZR (2019)
  • Microsoft Surface Pro
  • iPad Pro 11 і Pro 12.9 (всіх поколінь). А також деякі iPad, iPad Air і iPad mini
  • HP Spectre Folio, Lenovo Yoga 630, Gemini PDA і Xiaomi Mi Watch

* Це не повний список, він може поповнитися найближчим часом. Радимо уточнити актуальний перелік у свого оператора.


Чому так мало пристроїв працюють в Україні. Для того, щоб можна було активувати eSim, компанія-виробник попередньо зобов'язана пройти офіційну сертифікацію в нашій країні. Всі перераховані вище гаджети пройшли цю процедуру.

Але є також і інші девайси з інтегрованою SIM, які не дозволяють включити фішку. Наприклад, Apple Watch. Вже незабаром всі вони також обзаведуться можливістю активації, тому їх можна і треба брати собі з розрахунком на майбутнє.

Переваги вбудованої "сімки"

Зручність. Не потрібно купувати собі кілька девайсів для роботи і особистого користування. Embedded SIM дозволяє внести, звичайно, 5 телефонних номерів, або один - не важливо. Щоб її активувати, не потрібно бігти в магазин або салон-магазин для покупки картки старого типу.



5ezh|864х452 копия.jpg

Це також зручно в подорожах. Під час поїздки ти можеш взяти собі мобільний номер тієї країни, в якій перебуваєш за лічені хвилини.

Безпека. Заховану всередину корпусу "сім" неможливо вкрасти. Вона не може загубитися, її також набагато складніше зламати. Адже чіп знаходиться глибоко всередині гаджета.

Більше можливостей для розробників. Слот під фізичну карту займає дуже багато дорогоцінного місця в корпусі. Сучасні гаджети прагнуть бути компактніше, легше, тому розробники при створенні прораховують кожен міліметр.

Коли eSim замінить свого фізичного "дідуся" (а це неминуче станеться), інженери зможуть збільшити батарею, або поставити якусь нову фішку.


Перейти на інтегровану сім-карту ми порадили б усім користувачам, у яких є відповідний гаджет. В першу чергу це неодмінно сподобається активним людям, тим, хто йде в ногу з часом (а ти, швидше за все, ставишся до них).

Embedded SIM відкриває нові можливості - не бути прив'язаним до салону зв'язку, не стояти в чергах і міняти номери, як тільки заманеться. Вже незабаром ми не будемо прив'язані до телефону зовсім. Стане можливим використовувати смартфон тільки вдома для розмов, а на пробіжку брати з собою смарт-годинник, на який прийдуть всі повідомлення і дзвінки.

Мінуси eSIM

У впровадженої карти є одна істотна слабка сторона. Якщо ти запишеш на свій гаджет відразу кілька номерів, то користуватися всіма одночасно не зможеш. У той час як ти листуєшся, або телефонуєш, активна тільки одна "сімка". Решта перебувають в очікуванні, на будь-яку іншу можна переключиться за пару секунд.



6ezh|864х452 копия.jpg

Це не є мінусом технології цього типу сім-карт. Так її найчастіше налаштовують виробники гаджетів, адже більшість з них встановлюють в смартфон або планшет всього один радіомодуль.

Не можна сказати, що це проблема чи недолік, через який не варто переходити на заховану "сім". Тим більше, що розробники при бажанні можуть це виправити.

Embedded SIM - це відмінний варіант для тих, у кого вже зайняті всі слоти. Або для тих, хто цінує свій час і хоче, щоб його пристрій був максимально комфортним. Підключайся!



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар