Пам'ять iCloud. Що робити, якщо закінчилося місце

Сьогодні дуже складно користуватися гаджетами без особистого облікового запису в якомусь хмарному сервісі. Сховища виконують дуже важливу і корисну функцію – звільняють внутрішній простір на смартфонах, комп'ютерах і планшетах від якихось даних. Наприклад, від фото, відео, документів і резервних копій.

Серед власників iPhone, Mac і інших яблучних пристроїв найпопулярнішою "хмарою" є iCloud. Вона не тільки зберігає наші фоточки, але і служить таким собі "містком", об'єднуючи гаджети від Купертіно в одну екосистему. Кожному користувачеві важливо, щоб iCloud працювало без помилок. Тому коли на ньому закінчується вільне місце, це потрібно терміново виправити.

Як працює iCloud?

Кожен новоспечений власник яблучного пристрою після створення нового облікового запису Apple ID отримує від Купертіно 5 ГБ вільного місця на хмарному сховище. Відверто кажучи, для нормального користування цього обсягу катастрофічно не вистачає. Адже в "хмару" зазвичай завантажуються відео, фото, документи, резервні копії і навіть листування з месенджерів.



2ezh|864х452 копия.jpg

З огляду на те, скільки місця сьогодні займає звичайне відео, зняте на яблучний смартфон, 5 ГБ для всіх потреб точно не вистачить. І тут є два виходи. Перший полягає в тому, щоб докупити додаткові гігабайти на сервісі. Другий – почистити iCloud і максимально вдало використовувати дорогоцінні безкоштовні 5 ГБ.

Збій резервного копіювання – що це таке і як виправити

Якщо ти досить давно взяв собі iPhone, або Мас, то вже міг зустрітися з помилкою під назвою "Збій резервного копіювання". Від неї страждає кожен другий власник пристроїв з надкушеним яблуком. Але далеко не кожен знає, як це виправити.

Перш за все, радимо правильно організувати місце в своєму яблучному сховищі. Перейди на своєму iPhone в Налаштування – Apple ID – iCloud – iCloud Drive і вручну познач додатки, які зможуть отримати доступ до хмарного сервісу. При виборі відштовхуйся від власних завдань.

-14%
MGJA3/MGHC3
27 499 ₴
23 699 ₴
591 $

Якщо ти хочеш зберігати особисті фото і відео, то відключи всі інші програми. Ну а якщо тобі важливі резервні копії, документи, особисті листування та інша інформація, то слід заборонити всім іншим застосуванням засмічувати "хмарку".

До речі, ми радимо використовувати iCloud для другого типу даних. Фото і відео можна перенести, наприклад, в Google Фото. Сервіс від "пошукача" пропонує цілих 15 ГБ безкоштовного місця, що помітно більше. А ось резервні копії, листування та інші файли на Google Диск яблучним користувачам зберігати зовсім незручно.



ezh|864х452 копия.jpg

Окремо ми хочемо виділити встановлену програму Файли. Цим сервісом користується досить невелика кількість користувачів. Якщо ти серед них, то обов'язково відключи синхронізацію з iCloud через Налаштування.

Як почистити iCloud?

Видалити непотрібні дані зі своєї "хмари" можна за допомогою будь-якого комп'ютера або навіть смартфона через веб-версію icloud.com. Нагадаємо, що при чищенні потрібно приділити особливу увагу навіть самим непомітним додаткам.

MHDM3
23 499 ₴
26 899 ₴
671 $

Багато хто не знає, що величезний обсяг сховища займає програма Пошта, або встановлені месенджери. Їх дані необхідно видаляти в першу чергу, якщо тобі звичайно вони більше не знадобляться. А взагалі, таким програмам не завадило б відключити доступ до сховища.

Комусь дуже важливо зберігати копію своїх робочих листувань. В такому випадку можна розділити соцмережі на ті, якими ти користуєшся по роботі. А також ті, в яких ти спілкуєшся з друзями. Проробивши все це, ти звільниш як мінімум кілька ГБ від сміття, який тобі був не потрібен. І противне оповіщення нарешті зникне.

Скільки коштує розширити місце в iCloud

Якщо ти не хочеш прощатися зі своїми фоточками, документами та іншими даними, то можеш придбати платний тариф в "хмарі" Apple. До речі, яблучні підписки на тлі своїх конкурентів від інших компаній цілком смачні за ціною.



3ezh|864х452 копия.jpg

50 ГБ можна купити за 99 центів США, 200 Гб обійдеться в 2,99 долара, а 2 ТБ – 9,99 долара.


Брати собі платний пакет сховища, або дбайливо вести "хмару" – вирішувати тільки тобі. Ми розповіли тобі обидва варіанти, як позбавиться від нестачі місця і докучливого оповіщення "Збій резервного копіювання". Гаджети повинні спрощувати життя, а не вантажити помилками)



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар