eSIM – чому це краще, ніж звичайна SIM-карта

Чи чув ти щось про eSIM? Це віртуальний вид карти для стільникового зв'язку, такий же, як і більш звична нам SIM-карта. Але є відмінність. Приставка “е” в назві означає “embedded” – вбудована. Виглядає така сімка як маленький чіп, який виробники встановлюють в смартфони ще на заводі.

Тому вийняти її з гаджета або окремо купити у оператора не можна. А щоб почати нею користуватися, потрібно всього лише додати потрібні дані через додаток “Параметри”. І це набагато зручніше старих пластикових SIM-ок.

Як підключити eSIM?

Як і звичайну фізичну картку, вбудований варіант потрібно підключати через оператора. Тільки ось замість звичайної процедури, коли купуєш пластикову картку і встановлюєш маленький чіп в смартфон, досить отримати невеликий документ з обліковими даними для активації.



ezh|864х452-1.jpg

У цьому документі буде QR-код, який потрібно відсканувати за допомогою смартфона. Далі необхідно ввести шестизначний пароль і eSIM почне свою роботу.

Зламати і втратити її неможливо, адже вона вшита безпосередньо в телефон. Працює eSIM за тим же принципом, що й звичайна. Тільки ось займає менше місця і дає користувачеві більше можливостей. Але про це розповім далі.

Які пристрої Apple підтримують eSIM

Перед тим, як підключатися, необхідно перевірити чи підтримує eSIM твій iPhone. Apple вже кілька років розвиває інтерес до вбудованих чіпів стільникового зв'язку. Тому всі актуальні сьогодні моделі iPhone та iPad підтримують цю технологію.



ezh|864х452-2.jpg

Список моделей, що підтримують eSIM:

  • iPhone 12 mini, iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max

  • iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, SE (2020)

  • iPhone XS, XS Max, XR на базі iOS 12.1 та новіших версій ОС

  • iPad 2019, iPad Pro 11 та 12,9, iPad Air 2019, Air 2020 року, iPad Mini 5 з iOS 12.1 та більш новими версіями прошивки


ezh|864х452-3.jpg

Щоб активувати вбудовану картку на яблучний пристроях, потрібно перейти в додаток Параметри, потім Стільникові дані – Додати стільниковий план.

Які оператори дозволяють підключити eSIM в Україні

Першим вітчизняним оператором, який запустив eSim ще у листопаді 2019 року, став маловідомий ТриМоб. Після нього підтримку почали Lifecell та Vodafone. У кінці жовтня своїх конкурентів наздогнав ще й Київстар.

Плюси eSIM

Найкорисніша фішка вбудованої сімки – це можливість підключити до 5 номерів одночасно. В налаштуваннях можна вибрати який з них буде активний зараз. При цьому, можна підключити відразу 5 різних операторів.

Це особливо корисно тим користувачам, хто часто їздить за кордон. Переставляти сімки різних країн і операторів в аеропорту більше не доведеться.

-2%
MLVA3
44 999 ₴
44 199 ₴
1 105 $
Спеціальна ціна-14%
MLPH3
27 999 ₴
24 099 ₴
602 $

eSIM економить місце всередині корпусу смартфона. Розробникам у майбутньому це допоможе зробити гаджети ще більш тонкими. Крім того, вони зможуть встановлювати батарею побільшого розміру або збільшити пам'ять в пристрої.

Завдяки цій технології можна підключити відразу декілька пристроїв до одного номеру. Прикладом, твій смартфон, планшет, розумний годинник та інші гаджети будуть користуватися одним номером. Відповідно, платити потрібно за все це один тарифний план.

Мінуси вбудованої eSIM карти

Незручності від такої сімки виникають тільки для самих операторів і влади тих країн, у яких карту можна отримати тільки за паспортом. В Україні SIM-ку може купити абсолютно кожен, без пред'явлення паспорта. Тому у нас все розвивається досить швидко і ніяких проблем з контролем не виникає.



ezh|864х452-5.jpg

Що стосується операторів, то їм доводиться повністю переглядати свою систему продажів і підтримки. Користувачі перестають ходити в салони зв'язку, щоб поміняти розмагніченого сімку або купити нову. Тепер досить натиснути пару кнопок на смартфоні і все готово.

Від впровадження eSIM виграють тільки користувачі та виробники гаджетів. Таку картку вже давно використовують у США та Китаї. Це зручна технологія, яка полегшує багато завдань. Щоб поміняти оператора або додати новий номер досить кілька разів тапнуть на екрані. Тому вже незабаром ми всі перейдемо на вбудовані сімки. Це всього лише справа часу. А ти користуєшся eSIM?



Без назви-2.png

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті