Про те, як власниця Tesla зловила викрадачів свого автомобіля за допомогою iPhone

Нещодавно на сайті популярного англійського видання Daily Mail з'явилася цікава історія з життя австралійської радіоведучій Аннабель Бретт. Дівчина з містечка Канберра розповіла, як викрадачі намагалися викрасти її автомобіль Tesla. Але завдяки однойменному додатку на її iPhone Аннабель змогла не тільки повернути собі пропажу, але й трохи познущатися над лиходіями.

Невдале і смішне викрадення Tesla

Аннабель живе в австралійському місті Канберра, вона працює на радіо ведучою і є щасливою володаркою Tesla Model 3. Одним ранком у листопаді вона прокинулася о 6:20 ранку через серію повідомлень додатка Tesla на її смартфоні Apple, який підключено до автомобіля.

У першому повідомленні значилося, що “Режим охорони активував сигналізацію”. А кілька інших повідомлень були про те, що два iPhone були видалені в якості ключів для Tesla.



ezh|864х452-1.jpg

Машин Tesla можна відкрити за допомогою спеціальної карти або смартфона, підключеного до системи автомобіля. В якості такого ключа можна використовувати відразу кілька смартфонів різних членів сім'ї. Проте, є один головний телефон власника, який від’єднати від машини неможливо.

Аннабель розповіла, що невідомі добре спланували крадіжку. Вони знайшли спосіб відключити зв'язок з iPhone її нареченого і батька. Крім того, викрадачі створили свій профіль у додатку, щоб користуватися машиною. Але все ж не змогли відключити смартфон власниці.

Після тривожних повідомлень від своєї Tesla дівчина вибігла до місця парковки. Автомобіля там вже не було. Вона миттєво зателефонувала в поліцію і повідомила про злочин. А тим часом, почала відстежувати машину через додаток.



ezh|864х452-2.jpg

На іншому авто зі своєю подругою вони погналися за пропажею по міських вулицях. Де знаходиться її Tesla господиня могла відслідковувати через смартфон. Через додаток же дівчина знущалася над лиходіями: знижувала швидкість, опускала і піднімала вікна, включала звуковий сигнал.

Це злякало нещасних викрадачів. Вони кинули машину у двох кварталах від будинку Аннабель. Радіоведуча наздогнала їх там і почала знімати те, що відбувається. На відео з її iPhone видно як один злодій виходить з Tesla, а інший підбирає його на синьому Ford Fiesta.

Завдяки її запису номерного знака Ford, копи швидко спіймали і заарештували одного з порушників. Крім цього, дівчина надала поліції записи з камер всередині і зовні авто, які зняли особи крадіїв.



ezh|864х452-3.jpg

У той же день після ранкової пригоди вона вирішила почистити салон машини і знайшла там конверт з водійськими правами невідомої людини. У поліції їй сказали, що це посвідчення ще одного злодія. Незабаром його також затримали.

Відомо, що зараз злочинці-невдахи постають перед судом за звинуваченням в скоєнні спільної крадіжці.

Аннабель сподівається, що її історія послужить хорошим уроком для автовикрадачів. Адже сучасні технології настільки розвинені, що їх можна зловити за допомогою одного лише додатку для iPhone.



Без назви-2.png

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар