Чого чекати від технологій у 2022 році?

Як будуть розвиватися технології у 2022:

  1. "Зелені" гаджети
  2. VR-фітнес
  3. Космічні подорожі
  4. Моніторинг сну
  5. Фішки для здоров'я
  6. Віртуальні інфлюєнсери
  7. Метавсесвіт
  8. Доставка повітрям

Нові технології створюються лише з однією метою – спрощувати нам життя. Нещодавно люди навіть уявити собі не могли, що зможуть розмовляти один з одним на відстані по стільниковому зв'язку або інтернету. Працювати можна було лише з офісу, як і навчаєтися у школі чи університеті.

Але завдяки комп'ютерам, смартфонам та спеціальним програмам все кардинально змінилося. У цьому матеріалі поговоримо про те, на що чекати від технологій у 2022 році?

Використання "зелених" матеріалів та відновлюваної енергії

Компанія Apple та безліч інших гігантів техномиру вже досить давно використовують для створення своїх гаджетів перероблені матеріали. Простіше кажучи, вони переплавляють метал, пластик, скло від старих пристроїв, замість того, щоб видобувати їх із Землі.



1.jpg

Це приносить величезну користь нашій планеті. Ми вважаємо, що наступного року корпорації все частіше замислюватимуться над чистотою атмосфери та наслідками свого виробництва. Компанії почнуть використовувати більше відновлюваної енергії від сонця, річок та вітру замість “брудної” електрики від атомних та теплоенергостанцій.

Віртуальний фітнес

Тренування в окулярах віртуальної реальності стали дуже популярними під час карантину. В умовах обмежень не завжди можна відвідувати фітнес-зали, але підтримувати себе у формі хочеться. Багато користувачів вирішили тренуватися у VR-окулярах.

Надягнувши подібні лінзи ти ніби потрапляєш у зал і можеш зосередитись на вправах. Розробники випустили кілька спеціальних програм для такого виду активності, що вийшло дуже круто. Багато експертів упевнені, що у 2022 році користувачі ще частіше відвідуватимуть VR-тренування.

Тури до космосу

Минулого 2021 Virgin Galactic Річарда Бренсона, Blue Origin Джеффа Безоса і SpaceX Ілона Маска вперше відправили в космос абсолютно звичайних людей (непрофесійних космонавтів). Звучить дуже цікаво, ми теж хотіли спробувати політати на ракеті Маска.



3.jpg

Швидше за все, 2022-го це зможуть зробити й інші щасливчики. Потрапити до них у компанію буде дуже непросто, адже за кожен політ у космос добровольці віддають міжпланетним таксистам дуже кругленьку суму.

Моніторинг сну

У Кремнієвій долині вже зараз працюють тисячі стартапів, які прагнуть покращити сон користувачів за допомогою спеціальних приладів. Наприклад, створюють трекери сну, матраци з охолодженням та нагріванням, розумні будильники та інші девайси.

Якщо у тебе є Xiaomi Mi Band або Apple Watch, то ти можеш стежити за якістю свого відпочинку. У майбутньому з'явиться ще більше гаджетів та функцій, які будуть аналізувати наш сон. Це допоможе нам продуктивно працювати та покращити самопочуття.

Сенсори здоров'я

Наручні браслети та розумні годинники на зразок Apple Watch крім трекера сну також використовують датчики серцебиття, насиченості крові киснем та інші. Вони вже встигли врятувати сотні життів своїх власників. З розвитком технологій звичайні розумні пристрої, якими ми користуємося, практично перестали відрізнятися від професійної медичної техніки.



5.jpg

У 2022 році яблучні смарт-годинники та фітнес-трекери отримають такі функції, як вимірювання рівня глюкози та алкоголю в крові, аналіз артеріального тиску та температури тіла.

Віртуальні блогери

Минулого року експерти визначили, що сучасне суспільство більше не довіряє суперзіркам із телеекрану. Ми віддаємо перевагу блогерам, саме вони найбільше впливають на наші думки та сприйняття подій та тенденцій.

Розробники користуються таким становищем на ринку і вже створили кілька дуже популярних віртуальних інфлюенсерів. Наприклад, Ліл Мікелу – вигадав 19-річну модель, яка має 3 мільйони підписників у Instagram. Очікується, що у 2022-му у неї з'явиться ще більше віртуальних конкурентів.

Метавсесвіт

Марк Цукерберг запустив свою машину Meta для того, щоб вона відкрила нам новий віртуальний світ. Там можна буде робити все те, що й у реальному: ходити на роботу, зустрічатися з друзями, розважатися та навчатися. Експерти називають іграшки Minecraft, Roblox та Fortnite своєрідними прототипами метавсесвіту.



7.jpg

Зовсім недавно у Minecraft виникла дуже затребувана професія архітектора. Це людина, яка будує якийсь ефектний об'єкт (будинок, замок, статую) на сервері за плату. А у всесвіті Fortnite вже кілька разів проходили концерти суперзірок. І це тільки початок.

Доставка дронами

Служби доставки їжі останнім часом стали мега популярними. Кожен із нас хоча б раз замовляв собі якийсь фастфуд із ресторану. Але такі послуги можуть бути призначені не тільки для зручного харчування.

В Ірландії розпочав роботу стартап Manna, який доставляє повітрям книги, ліки і навіть комп'ютерні ігри в графстві Голуей біля Атлантичного океану. 2022-го Google запустить доставку дронами до США та Фінляндії. А в Болгарії на маленьких залізних птахах хочуть перевозити вантажі між 39 європейськими аеропортами.

Це далеко не все, чим нас може здивувати наступний рік. Які технології з'являться, як вони працюють, і для чого створені – все це ми розповідатимемо в нашому блозі Техно Їжак. Не пропусти!


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі у 2021:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар