Все про iCloud та резервні копії

Зберігати дані зі своїх гаджетів на хмарі – це дуже зручно. Таким чином вони не будуть займати дорогоцінні гігабайти внутрішньої пам'яті пристроїв, і всі потрібні файли завжди будуть під рукою.

Для власників техніки від Apple є унікальний хмарний сервіс iCloud, який з'явився ще у далекому 2011 році. Це величезний простір віртуальної пам'яті, де користувачі iPhone, iPad, Mac та інших девайсів можуть зберігати дані та швидко отримати доступ до них. Все, що тобі потрібно знати про iCloud – розповідаємо у цьому матеріалі.

Що таке iCloud

Це хмарне сховище від Apple, за допомогою якого можна зберігати та користуватися інформацією з усіх яблучних пристроїв. Наприклад, створити контакт або нотатку на iPad та користуватися нею на Mac.



1.jpg

Якщо на твоєму iCloud є достатньо вільного простору, то на ньому можна зберігати резервну копію iPhone. Це всі твої зображення, записи, програми та іграшки.

Акаунт в iCloud кожен користувач отримує абсолютно безкоштовно під час реєстрації Apple ID. Розробники надають 5 ГБ вільного місця безкоштовно. Багатьом активним власникам гаджетів цього простору недостатньо для зберігання своїх даних. 5 ГБ не вистачить навіть для того, щоб зробити резервну копію з вбудованими 16 ГБ пам'яті.

Тому користувачі часто купують собі додаткове місце за підпискою. За 50 ГБ доведеться віддати 0,99 американських центів на місяць. 200 ГБ коштують 2.99 доларів, а 2 ТБ обійдуться в 9.99 доларів.

Як увійти в iCloud на iPhone

Для цього достатньо зайти до свого облікового запису Apple ID. Якщо ти вже досить давно користуєшся смартфоном, то швидше за все вхід у хмару виконаний.

Перевір це: перейди в Налаштування та натисни на верхній пункт особистого профілю під рядком пошуку.

Як зайти в iCloud через комп'ютер

Якщо у тебе раптово загубиться або зламається iPhone, то ти зможеш швидко та просто відновити свої фотографії та контакти через веб-версію iCloud. Цей спосіб працює на комп'ютерах під керуванням будь-якої операційної системи. Щоб зайти в веб-версію сховища, просто зайди на сайт https://www.icloud.com, а потім введи свої логін та пароль.

-4%
MLLE3
53 999 ₴
51 999 ₴
1 300 $
MLQD3
36 999 ₴
44 799 ₴
1 120 $

Можливо, у тебе налаштована двофакторна автентифікація в Apple ID. Це більш безпечний спосіб входу в особисті облікові записи, які не можуть зламати шахраї. У такому разі при вході тобі потрібно підтвердити особистість цифровим кодом. Він може прийти на інший довірений пристрій від Apple або ж прилетить у повідомленні на твій номер телефону.

Як створити резервну копію iPhone на iCloud

Якщо ти користуєшся безкоштовними 5 ГБ сховища, то підключати резервну копію немає сенсу. Адже для її зберігання потрібно набагато більше пам'яті. Тому спочатку слід вибрати тарифний план на 50 ГБ, 200 ГБ або 2ТБ.

Це можна зробити шляхом: Налаштування – Apple ID – iCloud – Сховище iCloud – Змінити план сховища .



2.jpg

Як активувати резервну копію в iCloud:

  • Перейди в Налаштування;
  • Вибери профіль Apple ID (перший пункт під шторкою пошуку);
  • Натисни на пункт “iCloud”;
  • Натисни на “Резервна копія”

В ній зберігатимуться всі твої дані з яблучного смартфона та інших пристроїв Apple, включаючи налаштування, нотатки, пошту, фото та відео. З її допомогою можна буде швидко відновити всю інформацію на новому пристрої з магазину, а також, якщо раптом вирішиш купити собі Б/В девайс.

Як зберегти базові налаштування на своєму iCloud

Навіть якщо ти не купив собі додаткове місце в яблучній хмарі і не збираєшся цього робити, можеш зберігати в iCloud просту, але дуже корисну інформацію. Наприклад, контакти, календар, команди, нагадування, повідомлення та інші налаштування.

Для цього слід перейти шляхом Налаштування – Apple ID – iCloud.


Ну ось і все! Насамкінець радимо запам'ятати кілька простих тез. Перший – iCloud потрібен для зберігання фото, відео, документів, налаштувань та інших даних на пристроях від Apple.

Другий – додаткове місце у хмарі допоможе звільнити багато місця на гаджеті. Третє – за допомогою хмарного сервісу можна швидко відновити телефон, якщо купиш нову модель або втратиш стару.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар