Apple Music Classical – новий застосунок Apple. Все, що відомо сьогодні

Зміст

«Нарешті, відбулося!», – вигукнули всі любителі класичної музики. І ось чому. 9 березня Тім Кук та команда представили застосунок Apple Music Classical, який готували останні два роки з моменту придбання популярного сервісу потокової передачі класичної музики Primephonic у серпні 2021 року.

На цей момент програма доступна в App Store на замовлення і почне працювати з 28 березня, але поки що тільки на iPhone. І, тим не менш, це знакова подія у світі спеціалізованих музичних сервісів.

Про інтерфейс, функції та можливості, а також ціну підписки на Apple Music Classical далі. Поїхали!


Apple Music Classical vs Apple Music: музика

Оскільки обидва застосунки про музику, нею вони і відрізняються. Вірніше, каталогом доступних треків класичної музики, якої у Apple Music Classical, звичайно ж незрівнянно більше. Розробники обіцяють понад 5 мільйонів композицій та сотні плейлистів. Причому як світових шедеврів, так і нових релізів. І тисячі ексклюзивних альбомів!

Спеціальна ціна-13%
Спеціальна ціна-9%

А ще на нас чекає грамотніше формування плейлистів цього напрямку музики, починаючи від першого знайомства із жанром і закінчуючи рідкісними добірками для досвідчених слухачів.


Apple Music Classical vs Apple Music: дизайн

Дизайн застосунку заснований на Apple Music, але його інтерфейс користувача простіше. У ньому також широко використовується шрифт із засічками Apple New York замість San Francisco Pro.

Фон екрана «Зараз грає» повністю білий або чорний, на відміну від Apple Music, у якому фон створюється з обкладинки синглу або альбому треку, що відтворюється. Крім того, на екрані «Зараз грає» замість тексту є кнопка, натиснувши яку, можна прочитати все про композицію, що звучить.

Спеціальна ціна-18%
MGYN3
26 999 ₴
22 199 ₴
555 $
Спеціальна ціна-18%
MGYM3
26 999 ₴
22 199 ₴
555 $

І нарешті, Apple спеціально замовила у відомих художників унікальні ілюстрації з використанням палітри кольорів і посилань до періоду розквіту класичної музики. На перших портретах зображені лише геніальні композитори минулого: Людвіг ван Бетховен, Йоган Себастьян Бах, Фредерік Шопен. І це лише початок.


Apple Music Classical: інформація та пошук

Завжди цікаво прочитати про композицію, що сподобалася, тут і зараз, при безпосередньому прослуховуванні. Для цього в Apple Music Classical є все необхідне:

  • детальні біографії композиторів;

  • редакційні примітки;

  • вичерпна інформація про ключові твори.

А також, у сервісі реалізовано більш функціональний пошук. Можна шукати за композитором, твором, диригентом і навіть за каталожним номером.


Apple Music Classical vs Apple Music: звук без втрат

Аудіо в Apple Music Classical, зокрема, доступно у двох форматах стиснення без втрат якості:

  1. Lossless – роздільна здатність от 16 біт/44,1 кГц (якість CD-диска) до 24 біт/48 кГц.

  2. Hi-Res Lossless – максимальна роздільна здатність 24 біт/192 кГц.

Тут обидва сервіси схожі. А ще очікується, що частина композицій звучатиме у просторовому аудіо за підтримкою технології Dolby Atmos.

Спеціальна ціна-22%

Компанія Apple також заявляє, що активно співпрацює з виконавцями класичної музики та установами заради створення ексклюзивного контенту, в тому числі доріжок у форматі Hi-Res Lossless та зі Spatial Audio.


Apple Music Classical vs Apple Music: радіо

У застосунку Apple Music Classical немає вкладки «Радіо» і поки неясно, чи з'явиться вона в майбутньому і чи підтримуватиме радіостанції з класичною музикою з Apple Music.


Apple Music Classical: доступність та сумісність

Як я вже говорив на початку статті, зараз застосунок доступний тільки для iPhone, причому починаючи з iOS 15.4 або пізнішої версії.

Хоча можливо, що для деяких функцій може знадобитися iOS 16.4, яка зараз перебуває на стадії тестування. Імовірно, скоро з'явиться версія для iPad, Mac та Android.


Apple Music Classical: скільки коштує?

Анітрохи! Річ у тім, що застосунок Apple Music Classical безкоштовно включено в чинну передплату Apple Music. І це однозначно гарна новина, особливо для всеїдних меломанів!


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар