Європарламент хоче змусити Apple та інші компанії перейти на USB-C


Днями депутати Європарламенту запропонували компаніям створити єдиний вид зарядного пристрою для всіх електронних гаджетів. Вони впевнені, що це полегшить життя користувачам, і що більш важливо – зменшить вплив на забруднення навколишнього середовища.


Проблеми екології

Виходячи з наданих даних, електронні відходи щорічно збільшуються в обсягах і в цьому році за прогнозами виростуть до 12 млн тонн. Це дійсно дуже лякають показники.



ezh|864х452-1.png

І це при тому, що за останні 10 років кількість часто використовуваних роз'ємів в мобільній індустрії зменшилася з тридцяти до трьох. Сьогодні це USB-C, microUSB і Lightning. Але навіть це не влаштовує Європарламент.

Парламент вже скликав спеціальну комісію, яка планує прийняти рішення з приводу відповідного законодавчого акту. І швидше за все, виробників все-таки змусять вибрати один вид зарядного пристрою, адже раніше комісія вже намагалася «мирно» домовиться з компаніями про це.



ezh|864х452-2.png

Найбільше з цього приводу обурюється корпорація Apple. Яблучна компанія використовує унікальний роз'єм Lightning в більшості своїх продуктів – iPhone, iPad, iPod. При цьому його не використовують інші розробники, тому саме Apple в разі затвердження закону доведеться перейти на USB-C. Його використовують найбільше в світі.


Чи готова Apple відмовитися від Lightning?

Представники Купертіно вже виступили проти такої ініціативи. Вони вважають, що це погано вплине на користувачів і розробників. Компанія завжди виступала за інновації, а заборона на використання будь-яких інших зарядних портів, за словами Apple, буде перешкоджати їм.



ezh|864х452-3.png

А поки в Купертіно сподіваються на те, що Єврокомісія передумає вводити суворе обмеження на інші зарядки, фахівці з економіки підрахували вартість переходу з Lightning на користь USB-C.

На це доведеться витратити близько 1.7 мільярдів доларів США. Крім того, мільйони вже вироблених кабелів для яблучних пристроїв стануть непотрібними і перетворяться в електронні відходи.



ezh|864х452-4.png

Частина з них звичайно знадобляться користувачам вже випущених iPhone і iPad, але тут мова йде про кабелі, які зараз знаходяться в магазинах і на складах Apple та дистриб'юторів.


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар