NFC в iPhone отримав нові можливості. Все, що потрібно знати про мітки


Ті з нас, хто оплачує покупки за допомогою платіжного сервісу Apple Pay і свого iPhone, приблизно знають призначення технології NFC. Вона з'явилася в яблучних смартфонах ще в моделі iPhone 6, але використовувалася тільки для безконтактних платежів.

З появою iOS 13 функціональність NFC значно розширилася для власників iPhone XS і новіших девайсів. З недавнього часу модуль NFC не тільки платить, але і зчитує інформацію з міток.

Як це працює?

Мітки NFC сьогодні вбудовують не тільки в телефон, але і в багато інших продуктів – в банківську карту, навушники, інші телефони. Вони можуть продаватися також окремо у вигляді маленьких наклейок або брелоків.



ezh|864х452-1.png

Якщо ти відскануєш нову мітку, то швидше за все абсолютно нічого не відбудеться. Але в додатку «Команди» ти можеш задати якусь дію на кожну таку наклейку і навіть на інший смартфон.

Наприклад можна встановити команду, яка після сканування банківської карти буде відкривати додаток банку. Ну а можна задати сценарій, за яким якщо притулити свій яблучний смартфон до смартфону своєї половинки, у вас відключиться мобільний інтернет і звук вхідного дзвінка. Дуже добре підійде тим, хто не хоче, щоб його відволікали в потрібний момент.

-5%
MGJD3/MGHE3
27 499 ₴
26 199 ₴
655 $

А ще можна наліпити наклейку на робочий стіл, щоб після сканування пристрій підключався до робочого Wi-Fi, і вмикався режим «Не турбувати». Інший стікер можна розмістити в авто, щоб після контакту відкривався додаток «Музика» з улюбленим виконавцем, а iPhone автоматично підключався до музичної системі машини.

Як створити свій сценарій?

До речі, нова можливість NFC-модуля дозволяє дуже зручно взаємодіяти з навушниками. На жаль, на ринку немає навушників, які підключалися б до iPhone швидше, ніж AirPods. Інші гарнітури роблять це жахливо повільно і не завжди без помилок.

Але це легко виправити, якщо на них наклеїти мітку. Просто прив'язуємо її через «Команди» – «Автоматизація» – «+» – «Створити автоматизацію для себе» – «NFC», далі скануємо мітку. Після чого переходимо в «Дії» – «Медіафайл» – «Поставити місце відтворення» і вибираємо навушники. Їх краще заздалегідь підключити через Bluetooth.



ezh|864х452-3.png

Але в тому ж додатку «Команди» можна створити і інші корисні сценарії. На прикладі вище ми показали, як працювати з додатком «Команди» і NFC-мітками. А далі, все залежить тільки від твоєї фантазії. Ми впевнені, що кожен сам зможе підібрати свої сценарії та істотно полегшити собі життя.

А ти користуєшся додатком «Команди»? Які сценарії ти підібрав собі?

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
MGJE3/MGHF3
25 199 ₴
630 $
MGJA3/MGHC3
23 599 ₴
590 $
MGJC3/MGHD3
24 999 ₴
625 $
MGJD3/MGHE3
26 199 ₴
655 $
MGJF3/MGHG3
24 999 ₴
625 $
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті