Все, що потрібно знати про Apple Music. Як налаштувати під себе?

Нещодавно Apple Music став другим за популярністю стрімінговим сервісом у світі. Яблучною платформою для прослуховування музики користуються 15% людей у всьому світі, це близько 78 мільйонів людей. Дивовижно! До речі, першу позицію за собою впевнено утримує Spotify.

Але для пристроїв від Купертіно важко знайти більш зручний сервіс. Справа в тому, що Apple Music є невід'ємною частиною екосистеми. Це приносить власникам гаджетів такі унікальні фішки, як режим караоке, синхронізацію між платформами та зручний пошук. Однак це далеко не все.

Як використовувати програму по максимуму, гнучко налаштувати медіатеку і отримати всі можливості – розповімо в цьому матеріалі.

Як зручно налаштувати Apple Music

Насамперед ми б порадили упорядкувати головну сторінку сервісу. Мало хто з користувачів здогадується, що її можна дуже гнучко настроїти під власні потреби. Ми маємо на увазі цей довгий список вгорі екрана, в якому розміщено купу непотрібних пунктів.



1.jpg

Сумніваємось, що ти колись користувався розділами “Телешоу та фільми”, “Жанри” та “Автори”. Хіба що дуже вибагливий меломан постійно заходить до них. Тому радимо позбавитися тих, що тобі не знадобляться.

Для цього відкрий програму Apple Music – натисни на віртуальну кнопку “Правити”, вона знаходиться у правому верхньому кутку – видали все, що тобі не знадобиться.

Наприклад, ми видалили всі рядки, крім “Завантажено” та “Плейлисти”. Це одні з найпопулярніших розділів, які найчастіше відкривають. До того ж, "Плейлисти" дуже важко знайти іншими шляхами.

Улюблена пісня на будильник

Прокидатися під звуки стандартних рінгтонів – це не найприємніше відчуття. Дратівливий звук, який ми чуємо з самого ранку, може зіпсувати настрій на весь день. Але це легко виправити.

MLVF3
48 999 ₴
48 799 ₴
1 220 $
Спеціальна ціна-13%
MLPF3
26 999 ₴
23 399 ₴
585 $

Як встановити пісню з Apple Music на будильник:

  • Відкрий програму "Годинник";
  • Перейди в розділ "Будильник";
  • Натисни на будь-який з поставлених будильників;
  • Зайди в пункт "Мелодія" і знайди там розділ "Пісня";
  • Натисни кнопку “Вибір пісні” та вкажи необхідний трек.

Дуже важливо, щоб музика, яку ти встановиш, була без оцінки Lossless. Інакше цей спосіб не спрацює. До речі, радимо поставити на дзвінок щось із легендарних пісень від найкращих авторів свого часу, а ще краще – класичну музику. Такі доріжки набридають найменше.

Як зручно завантажувати треки

Напевно, будь-який власник передплати на яблучному музичному сервісі чудово знає, як завантажити пісню на iPhone. Про всяк випадок нагадаємо: знайди композицію в пошуку – натисни на три крапки навпроти треку – натисни "Завантажити" у спливаючому меню.



2.jpg

Але зараз йтиметься про інше. Багатьом користувачам недостатньо просто завантажити пісню на один із своїх яблучних гаджетів. Після завантаження на iPad трек залишиться лише на ньому. Якщо ти раптом захочеш пізніше послухати його на Мас або Apple Watch, доведеться знову провести всю процедуру.

Однак купертинівці і для цього вигадали відмінну фішку під назвою "синхронізація". Після її активації музика, яку ти скачаєш на смартфоні, з'явиться також на твоєму планшеті, комп'ютері і навіть на смарт-годиннику.

Як синхронізувати пісні в Apple Music:

  • Відкрий програму "Налаштування";
  • Перейди в розділ "Музика";
  • Активуй повзунок напроти пункту “Синхронізація медіатеки”.

Як заощадити пам'ять на iPhone

Багато хто з нас часто змінює свої музичні уподобання. Трапляється, що якісь завантажені пісні або виконавець згодом починають набридати і забуваються в папці скачаних. Тим часом вони посідають певне місце у пам'яті iPhone. Щоб заощаджувати накопичувач, можна скористатися однією вкрай корисною функцією.


Як встановити обмеження на завантаження музики в Apple Music:

  • Відкрий "Налаштування";
  • Перейди в розділ "Музика";
  • Вибери розділ “Оптимізація сховища”;
  • Активуй однойменний повзунок;
  • Вибери потрібний обсяг.

На вибір система пропонує 4 ГБ, 8 ГБ, 16 ГБ, 32 ГБ. Більшості найактивніших користувачів з головою вистачить і 16 ГБ, на них поміститься приблизно 3200 пісень. Їх можна буде послухати в літаку, в дорозі автомобілем або в іншому випадку, коли немає доступу до інтернету. Всі інші будуть програватися тільки в режимі онлайн.

Звичайно, це далеко не всі секрети програми Apple Music. Але ми постаралися виділити найважливіші, без яких складно користуватися стрімінговим сервісом від Купертіно.


Читати наш блог у Telegram
Зручно користуватися Apple Music на:
Коментарі
Додати коментар