Проблеми з AirPods. Найпоширеніші випадки і їх рішення. Як знову полюбити магію Apple

Ще не зустрічав власника AirPods, який би не любив свої бездротові навушники. Особисто у мене раніше було кілька моделей від китайських виробників, які працювали не завжди стабільно. З ними частенько доводилось помучитися: перепідключатися, скидати до заводських налаштувань. Скажу чесно, мороки було багато.

У плані стабільної роботи вони і близько не зрівняються з моїми AirPods Pro. Але навіть у Pro гарнітури від Apple іноді трапляються збої. Після дешевих китайських аналогів я був до них готовий і навчився швидко вирішувати всі проблеми. Часто ділюся цими секретами зі знайомими, а зараз розповім тобі.

AirPods не підключаються: як вирішити

Це одна з найпоширеніших проблем. Найчастіше виникає через те, що власник після відключення гарнітури від iPhone забуває покласти навушники у кейс. В результаті відбувається рассинхронизация.


ezh|864х452-1.jpg

Щоб вирішити збій, потрібно:

  • Зайти в Параметри – Bluetooth. У рядку з назвою твоїх AirPods натиснути на символ «i». А потім вибрати «Забути цей пристрій»

  • Заблокуй iPhone

  • Відкрий кришку кейса і затисни кнопку (вона там одна) поки індикатор не засвітиться білим. Потім відпусти кнопку і закрий футляр

  • Підключи гарнітуру до зарядки на 10-15 хвилин. Весь цей час не відкривай кейс, і не діставай навушники

  • Через 10 хвилин можна дістати вкладиші та заново підключити до iPhone

Особисто користувався цим способом і він завжди мені допомагав. По суті, це те ж скидання до заводських налаштувань. Ніякої шкоди гаджету це не принесе, скоріше навіть навпаки – буде корисним. Адже для стабільної роботи смартфон також потрібно перезавантажувати хоча б раз на місяць.

AirPods тріщать: як виправити

З цим збоєм не все так однозначно. Зовсім нещодавно в Купертіно визнали тріск в AirPods Pro гарантійним випадком. А значить цю проблему можна вирішити безкоштовно в офіційному сервісному центрі. Але мені це вдалося зробити не встаючи з дивану.



ezh|864х452-2.jpg

Як виправити:

  • Відключи все Bluetooth-пристрої навколо себе

  • Перезавантажити AirPods

  • Відключи гарнітуру від iPhone, а через 30 секунд підключи знову

Постарайся тримати смартфон ближче до навушників, коли підключаєшся і щось слухаєш. Найчастіше тріск – це банальні перешкоди, які пробиваються в сигнал. Навколо нас сьогодні дуже багато пристроїв використовують передачу даних по Bluetooth, тому музика не завжди успішно пробивається крізь ці перепони.


Як оновити операційну систему AirPods

У нових версіях OS розробники намагаються фіксувати всі баги. Тому я завжди оновлюю свої гаджети до останньої версії операційної системи. І навіть навушники. На жаль, запустити оновлення вручну неможливо. А в автоматичному режимі пристроям не завжди вдається встановити апгрейд. Але ми можемо їм у цьому допомогти.



ezh|864х452-3.jpg

Як оновити ПЗ на AirPods:

  • Засунь навушники в кейс

  • Закрий і відкрий чохол для зарядки

  • Включи на своєму iPhone доступ до Wi-Fi. І поклади його ближче до гарнітури

Через кілька хвилин все повинно оновитися. А як це перевірити – зараз розповім.


Як дізнатися версію прошивки AirPods

Підключи бездротові вкладиші до свого смартфону. А потім перейди в Параметри – Загальні – Про пристрій – AirPods. Якщо оновлення пройде успішно, у рядку Версія прошивки для AirPods стоятиме версія 2C54 (актуально на середину листопада 2020).

Щоб AirPods працювали краще, часто достатньо всього лише відключити на смартфоні Wi-Fi. Не знаю чому, але саме ця функція часто псує зв'язок і якість звуку.


AirPods не заряджаються або заряджаються повільно

Проблема недостатньої швидкості зарядки або її неможливості часто виникає у користувачів навушників, особливо у тих, хто часто їх використовує. Вирішити цю ситуацію можна як самостійно, так і звернувшись до сервісного центру. Насамперед варто перевірити стан контактів на навушниках. Оглянь нижню частину навушників, де розташовані контакти, на наявність механічних пошкоджень, потім перевір внутрішню частину кейса на предмет скупчення бруду і пилу.

Очищення кейса краще довірити професіоналам, щоб уникнути пошкоджень. Надалі порушення цілісності футляра може призвести до необхідності його заміни. А це вже не дешева процедура. У разі пошкодження самих навушників, можливо, доведеться замінити один або обидва з них. На це також доведеться виділити додаткові кошти.

Якщо хочеш спробувати усунути проблему із зарядкою навушників - можеш акуратно продути кейс стисненим повітрям, але без зайвого напору. Бажано не робити це через рот. Попадання слини може призвести до корозії і подальшого пошкодження електроніки.

Ще одна причина повільного заряджання може бути пов'язана з тим, що навушники не завжди заряджаються до повного рівня, щоб продовжити термін служби батареї. Гарнітура адаптується до твого графіку використання: швидко набирають заряд, коли ти під'єднуєш їх до зарядки, і підлаштовуються так, щоб досягти максимального рівня ближче до моменту, коли ти зазвичай відключаєш їх від зарядного пристрою. Наприклад, якщо ти під'єднав навушники до зарядки о 21:00 і побачив, що вони досягли 80% заряду о 05:00 ранку, це може здатися замало для 8 годин зарядки. Однак навушники могли залишити такий рівень свідомо, щоб досягти максимального рівня ближче до моменту, коли ти зазвичай відключаєш їх від зарядки, наприклад, о 08:00 ранку.


AirPods швидко розряджаються

З часом акумулятор у навушниках зношується і вони починають працювати не так, як раніше. Ще одна проблема - коли один розряджається раніше, ніж інший. У такому разі може допомогти калібрування, у зворотному випадку допоможе калібрування.

Цю заміну можна провести в сервісному центрі Apple Pro, що обійдеться вам дешевше, ніж купівля нового комплекту. Якщо вам потрібно замінити лише один навушник AirPods Pro, ви можете придбати правий навушник за посиланням, а лівий - за іншим посиланням.


Не працює мікрофон AirPods

Найпоширеніша проблема з AirPods - це непрацюючий мікрофон. Деякі користувачі люблять намагатися самостійно почистити навушники, ще й гострими предметами на кшталт голки чи зубочистки.

Мікрофон - це крихкий компонент, який легко пошкодити. Не варто намагатися полагодити його самостійно в жодному разі. Тут повинні ремонтом займатися тільки професійні сервісні центри. Проблема з мікрофоном може залежати не тільки від його забруднення, а й від інших чинників:

    погана якість зв'язку; сильний вітер; низька гучність динаміків у другого абонента; а також забруднення динаміків у співрозмовника; Попроси людину на іншому кінці перевірити свою гарнітуру.

AirPods стали працювати тихіше

Зменшення гучності роботи AirPods - це також частий продаж. Найчастіше процес протікає поступово, через що користувач не відразу помічає несправність. Але в разі, якщо гучність різко впала, варто звернутися до сервісного центру.

Користувачам AirPods Pro в такій ситуації буде простіше. Достатньо замінити амбушюри на нові. Завдяки спеціальній мембрані - бруд не потраплятиме всередину. Щоб локалізувати проблему, спробуй надіти на навушник нову амбушюру. Якщо допомогло - міняй і другу.

Якщо ти власник звичайних AirPods і помічаєш зниження гучності звуку, велика ймовірність засмічення решітки. Apple рекомендує очищати її за допомогою сухої ватної палички. Якщо такий метод не допоміг - звертайся до сервісного центру.


Що робити, якщо не працюють AirPods

Ми обговорили основні проблеми, з якими може зіткнутися користувач AirPods. Якщо наші рекомендації тобі не допомогли, тоді у нас погані новини: потрібно звертатися до сервісного центру. Регулярне чищення допоможе продовжити термін експлуатації навушників.


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті