Презентація Apple. Підсумки івенту October 2021 Keynote

Вчора пройшов другий осінній івент від Apple. Купертинівці продемонстрували нам в онлайн форматі заздалегідь змонтовану презентацію довгоочікуваних новинок. Цього разу нас порадували професійними лептопами MacBook Pro на базі процесорів M1 Pro і M1 Max, довгоочікуваними AirPods 3 і оновленим дизайном колонок HomePod mini.

Не обійшлося і без сервісів. Розробники презентували новий тарифний план для Apple Music, який працює через Siri. Зараз розглянемо всі свіженькі пристрої детальніше.

Що показала Apple на презентації 18 жовтня

Яблучна компанія, як зазвичай, відклала реліз головних новинок MacBook Pro на кінець івенту. Початок заходу розробники присвятили музичним гаджетам і сервісу.





Як нам і обіцяли інсайдери, третє покоління яблучних Bluetooth-навушників зовні чимось нагадує AirPods Pro. Раніше в мережі неодноразово спливали рендери і витекли фото пристрою. Але тільки тепер цей дизайн втілився в реальність.

AirPods 3 – що нового?

AirPods 3, не беручи до уваги силіконові амбушюри, є практично копією "прошок". І навіть зарядний кейс для них точно такої ж форми, що і у Pro-версії. Однак всередині це два абсолютно різних гаджета.

Свіженькі навушники обзавелися процесором H1, точно такий стоїть в "прошках", в попередника класичного сімейства і AirPods Max. Гарнітура здатна працювати до 6 годин на одному заряді, а з регулярною підзарядкою від кейса автономність збільшується до 30 годин. Модель тепер може живитися від магнітної зарядки MagSafe для iPhone.

Спеціальна ціна-13%
-16%
MWP22
9 495 ₴
7 999 ₴
200 $

Чохол і самі навушники захищені від вологи за стандартом IPX4. Всередину корпусу можуть потрапляти дрібні порошинки, проте невеличкої вологи та поту гаджет не боїться. У сильну зливу їх використовувати не рекомендується.

У гарнітурі не з'явилося активне шумозаглушення, пасивного також немає через відсутність силіконових амбушюр. Зате з'явилися фішки просторового і обчислювального аудіо. Раніше ці опції були доступні тільки для преміальних AirPods Pro і AirPods Max.





Якість звучання музики помітно прокачали. Купертинівці окремо виділили вбудований адаптивний еквалайзер, який покращує звук в режимі реального часу. Крім того, в AirPods 3 є фішка прозорого стерео в форматі Dolby Atmos.

На відміну від AirPods Pro, в третьому поколінні гарнітури немає шумозаглушення і амбушюр. Це практично ніяк не впливає на якість звуку, але на вулиці або в метро слухати музику буде зручніше в "прошках".



подсньюezh|864х452 копия.jpg

Так що Pro-версія, як і раніше залишилася самою просунутою в лінійці компактних навушників Apple. Крім цього, купертинівці залишили в продажу AirPods 2, як саму доступну версію гаджета.

MacBook Pro 2021 – що змінилося?

Як і очікувалося, Apple представила відразу два ноутбука професійного рівня – 14-дюймовий і 16-дюймовий MacBook Pro. Моделі відрізняються між собою не тільки габаритами, але і начинкою. Вперше в лінійці Apple додала моделі зі збільшеною діагоналлю 14.2 дюйма і 16.2".


Інсайдери вгадали, що лептопи отримають новий процесор на ARM-технології, однак ніхто й гадки не мав, що їх буде два: M1 Pro і M1 Max. До релізу експерти прозвали їх М1Х. Характеристики новинок не стали сюрпризом, але все ж дуже порадували.

Чим відрізняються парочка чіпів M1 Pro і M1 Max

Система на кристалі M1 Pro обзавелася новим розташуванням елементів і трохи збільшилася в розмірах. У базовій версії вона поставляється з 8 ядрами, як і минулорічний процесор. Але є і прокачана версія на 10 ядер. З яких 8 є високопродуктивними, а решта 2 – енергоефективними.





З графікою все ще крутіше. У стандартному варіанті M1 Pro отримав 14 ядер графічного прискорювача. Об'єм оперативної пам'яті зріс до 32 Гб. Чіпсет дозволяє підключити два монітори Pro Display XDR.

Його старший брат M1 Max буде ще більше за габаритами. У ньому встановлені всі ті ж 10 обчислювальних ядер. Тоді як графічний прискорювач можна розширити аж до 32 ядер в топовій комплектації. M1 Max може також похвалитися космічним обсягом оперативки до 64 Гб і вбудованим накопичувачем до 8 ТБ. Чіп підтримує до 3 зовнішніх моніторів.



общаяezh|864х452 .jpg

Так що лептопи без проблем впораються з будь-якими навіть найскладнішими завданнями, на зразок обробки відео, програмування або дизайну.

MacBook Pro 14" – новий дизайн і дика потужність

Багато глядачів були здивовані новим зовнішнім виглядом ноутбуків. Передбачалося, що вони стануть чимось схожі на iPhone 13, але купертинівці вирішили інакше. Свіженькі MacBook Pro 2021 року одержали більш круглий корпус в стилі старих яблучних лептопів до ери Retina.

Корпорація помітно звузила рамки навколо екрану. Завдяки цьому збільшилася діагональ дисплея, а габарити залишилися попередніми. Хоча інженерам довелося зробити акуратний чубчик, точно як в iPhone. У ній ховаються датчики наближення і освітлення, фронтальна камера на 1080p і мікрофон.


Напис MacBook Pro переїхав з товстої рамки під екраном на нижню частину кришки. Через тонке обрамлення, йому не вистачило місця на попередньому місці. Touch Bar зник, замість сенсорної панелі знову з'явилися фізичні клавіші F1-F12.

Ноутбуки отримали більшу кількість портів. У 14-дюймовому варіанті є повнорозмірний HDMI, два порти USB-C, роз'єм для зарядки MagSafe, SD-слот і міні-джек. Щасливим власникам швидше за все не знадобляться перехідники.

Новенький mini-LED дисплей підтримує частоту оновлення до 120 Гц. Ці екрани менше схильні до вигорання пікселів, у них краща контрастність і яскравість (1600 ніт в режимі HDR). До того ж, mini-LED дисплеї здатні набагато економніше витрачати заряд батареї.



м1максezh|864х452 копия.jpg

Характеристики MacBook Pro 14":

  • Чіп – M1 Pro або M1 Max (на вибір)

  • Екран – 14-дюймова mini-LED матриця з підтримкою частоти до 120 ГЦ

  • Накопичувач – від 512 Гб до 8 ТБ

  • Оперативна пам'ять – від 16 Гб до 32 Гб

  • Автономність – 17 годин в режимі перегляду відео

  • Роз'єми – SD, Thunderbolt 4, USB-C, HDMI, 3.5 мм Mini-Jack

MacBook Pro 16" – ще більш просунутий

Якщо не враховувати розміри екрану, то велетень отримав такий же дизайн і начинку, що і молодша версія.



м1проezh|864х452.jpg

У перший раз Apple представила 16-дюймовий ноутбук в 2019 році, так що новинка стала першим і дуже серйозним апгрейдом.

Характеристики MacBook Pro 16":

  • Чіп – M1 Pro або M1 Max (на вибір)

  • Екран – 16-дюймова mini-LED матриця з підтримкою частоти до 120 ГЦ

  • Накопичувач – від 512 Гб до 8 ТБ

  • Оперативна пам'ять – від 16 Гб до 64 Гб

  • Автономність – 21 година в режимі перегляду відео

  • Роз'єми – SD, Thunderbolt 4, USB-C, HDMI, 3.5 мм Mini-Jack

Підсумки івенту October 2021 Keynote

Жовтневий захід більш ніж виправдав всі очікування користувачів. Ми побачили принципово нові гаджети з переробленим дизайном і начинкою. Тому свіжі гаджети від яблучної корпорації вкотре стануть найбільш обговорюваними продуктами на ринку до кінця цього року. Так тримати, Apple!


Читати наш блог у Telegram
Передзамовляй:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар