Чому нагрівається айфон: топ 10 причин перегріву

Зміст

Аномальна спека, що стала в останні дні літа, впливає не тільки на людей, а й на гаджети. Так, мова про твій iPhone. Однак це далеко не єдина причина, чому почав нагріватись айфон.

У сьогоднішньому матеріалі я розповім про найпоширеніші фактори перегріву «яблучного» смартфона, а також про те, як, власне, цьому перегріву запобігти. Поїхали!


Гріється iPhone – час звертатися в сервіс?

Припустимо, ти помітив, що твій айфон 11 про макс гріється більше і частіше звичайного. І перша думка, яка виникає у твоїй голові, – «А чи не звернутися мені до спеціалізованого сервісу з ремонту техніки Apple?».

Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $
Спеціальна ціна-13%

Але не варто поспішати. Адже, як правило, ти можеш визначити причину перегріву, поставити «діагноз», так би мовити, і призначити лікування – вирішити цю проблему. І, що суттєво важливо, таким чином, заощадити на сервісі, а також дізнатися щось нове про свій iPhone.


Причини, через які твій айфон гріється

Крім горезвісної спеки (літо як-не-як) твій айфон може грітися і з абсолютно інших причин. Від неякісного заряджання до перевантаження процесора, від нестачі пам'яті до пошкоджень внутрішніх компонентів. Про все це детальніше далі.


Використання бездротової зарядки

Заряджати iPhone без допомоги дротів, що вічно плутаються – як мінімум зручно. І, тим не менш, у тієї ж «рідної» еппловської зарядці MagSafe є значний недолік. Він полягає в тому, що 30% енергії в процесі йде на розсіювання тепла. У цьому й полягає причина, чому айфон нагрівається під час заряджання.

Тому при такому способі для усунення проблеми перегріву по-перше знайди прохолодніше місце, а по-друге, зніми чохол зі свого айфона, щоб він швидше остигав.


Через відеоігри

Наприклад, твій айфон 11 швидко розряджається і нагрівається при проходженні чергового левелу? Просунута графіка у сучасних іграх має і «зворотний бік медалі». Картинка в якому-небудь шутері, що постійно підвантажується, вимагає особливої уваги з боку процесора твого iPhone. А якщо врахувати, що в гаджеті не передбачено активне охолодження, він, звісно, може перегрітися.



864x452.png

Під час ігрової сесії відключи програми у фоні і навіть не намагайся одночасно заряджатися та грати. Результат тебе точно не потішить.


Через оновлення

Твоєму iPhone періодично необхідно оновлюватись до актуальної версії iOS. Нова прошивка заново індексує всі дані та айфон гріється природним чином. Нічого страшного в цьому немає. Просто потрібно почекати, коли нове програмне забезпечення повністю завантажиться і iPhone поступово охолоне.


Вплив сонця

Думаю, що не відкрию великої таємниці, сказавши, що комфортний температурний режим для всіх iPhone – від 0 до +35 градусів за Цельсієм. І це у тіні. Пряме сонячне проміння може додати ті самі критичні градуси, щоб почав нагріватися айфон.

Супер ціна-8%
MQ1F3
52 499 ₴
48 399 ₴
1 210 $

Щоб цього не сталося, тримай смартфон у сумочці (бананці) або накривай рушником (якщо ти на пляжі). І в жодному разі не залишай в авто, припаркованому під палючим сонцем. Висока температура повітря в салоні може згубно позначитися на пристрої.


Завантаження файлів з інтернету

Гріється Айфон 11 про макс при скачуванні якогось об'ємного фільму чи серіалу? Так, така проблема актуальна для старіших моделей iPhone. Тут можна лише змиритись. А краще скористатися функцією AirDrop і спочатку завантажувати великі файли на Mac, а потім передавати їх на iPhone.


Брак пам'яті

Виявляється, коли сховище пристрою забите під зав'язку, це також може стати причиною перегріву смартфона. Перевірити, чи це твій випадок, можна, спробувавши максимально очистити все зайве:

  • кеш із застосунків;
  • дублікати фотографій та інший контент;
  • програми, що не використовуються.

Процедура очищення пам'яті не займе багато часу і загалом покращить продуктивність твого iPhone.


Потрапляння вологи

А це вже серйозна причина. Я навіть сказав би, небезпечна. Як відомо, вода добре проводить електрику та може замикати контакти. Як результат – айфон гріється та вимикається. Так, ситуація безрадісна.



i 864x452 1.png

У цьому випадку самотужки не обійтися. Доведеться здати iPhone у спеціалізований сервіс.


Ушкодження внутрішніх компонентів

Вм'ятина на корпусі може свідчити не лише про серйозне і, здавалося б, не фатальне падіння. Якщо ти помітив, що після приземлення твій, наприклад, айфон 11 швидко розряджається і нагрівається, можливо, пошкоджені внутрішні компоненти. На жаль, це також так званий «сервісний випадок».


Запис 4K відео

Процес запису відео в 4K – ресурсомісткий захід, який може призвести до перегріву твого «яблучного» смартфона. Тому, якщо відчуваєш, що почав нагріватися айфон і вже близький до перегріву, зміни якість відео на нижчу.


Використання неякісних зарядних пристроїв

Цей пункт стосується не лише iPhone, але їх особливо. Адже йдеться про дорогі пристрої. Причиною того, чому айфон нагрівається під час заряджання, може бути дешевий зарядний пристрій.

-20%
MQ023
56 406 ₴
45 399 ₴
1 135 $
-7%
MJNF3/MJQG3
16 280 ₴
15 199 ₴
380 $

Програма мінімум для твого зарядного блочка – він має бути справним. А в ідеалі – оригінальним, ну або у крайньому випадку сертифікованим Apple. На такому заряднику має бути відповідне маркування «MFi» («Made For iPhone»).


Поради щодо запобігання перегріву

Справді, у твоїх силах запобігти зайвому перегріву iPhone. Крім «сервісних випадків», коли, наприклад, після падіння чи попадання вологи айфон гріється та вимикається. Тут пряма дорога до фахівців.

І, насамкінець, наведу кілька порад щодо заходів опору перегріву:

  1. Довготривала дія сонячних променів неприпустима.
  2. Використовуй бездротову зарядку не на постійній основі.
  3. Не заряджай смартфон під час ігрової сесії.
  4. Користуйся AirDrop замість прямого завантаження файлів із мережі.
  5. Вчасно очищай пам'ять пристрою.
  6. Використовуй лише якісні зарядні блочки.

Як бачиш, іноді перегрів iPhone – цілком собі нормальне явище, а іноді це сигнал, який говорить про те, що з пристроєм щось не так. І якщо твій айфон гріється, тепер ти знаєш, як визначити джерело проблеми.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні нові та Б/В iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар