MWC Barcelona 2023. Що показала Україна

Зміст

Україна поступово стає країною стартапів. Наша країна має надзвичайно потужний технологічний потенціал і, попри війну, народжуються і масштабуються нові інноваційні проєкти.

Нам є чим пишатися, тепер ще й у сфері mobile technology. І яскравим доказом цього стала участь української делегації стартаперів на MWC Barcelona 2023 – найбільшому та впливовому конгресі з мобільних технологій у світі. Вперше! Дебют наших розробників виявився більш ніж успішним. І хоча це більш Android-захід, більшість застосунків представлені в магазині Apple та доступні на iPhone чи iPad.

Про захід MWC Barcelona 2023 (читай також: Mobile World Congress 2020), його спеціалізацію та важливість для світу, і, власне, про стартапи, які цього року представила Україна, далі. Поїхали!


Що таке MWC Barcelona 2023?

Mobile World Congress (MWC) – це щорічна торгова виставка, присвячена насамперед індустрії мобільного зв'язку. Проведенням заходу традиційно займається GSMA – найбільша галузева організація, яка представляє інтереси операторів мобільного зв'язку у всьому світі. Понад 750 мобільних операторів – повноправні члени GSMA, а ще 400 компаній у ширшій мобільній екосистемі є її асоційованими учасниками.

Захід проводиться у Барселоні (Іспанія) зазвичай у лютому чи на початку березня. У ньому беруть участь, у першу чергу, виробники пристроїв, постачальники мережевого обладнання та представники операторів бездротового зв'язку. Щорічна відвідуваність MWC Barcelona зазвичай становить близько 100 тисяч осіб, а виробники мобільних телефонів часто використовують конференцію для презентації нових пристроїв.

Супер ціна-8%
MQ9X3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 317 $
-20%
MQ023
56 406 ₴
45 399 ₴
1 135 $

GSMA також розповсюдила бренд MWC на дві інші торгові виставки в Шанхаї (MWC Shanghai) та Лас-Вегасі (MWC Las Vegas), але головним заходом все ж таки залишається той, який проходить у Барселоні. З чого все почалося і чому MWC Barcelona 2023 така важлива подія, далі.


З чого все почалося?

Mobile World Congress походить від бізнес-конференції «Pan Europe Digital Cellular Radio» (первісна робоча назва системи мобільного зв'язку GSM), що відбулася в Брюсселі в 1987 році. Назва «GSM World Congress» вперше була використана у 1990 році, коли захід проводився в Римі.

Протягом наступних кількох років він щоразу переміщувався до нового міста. Спочатку Ніцца, потім Берлін, Лісабон, Афіни, Мадрид і, нарешті, Канни. Там захід проводився 10 років поспіль, а з 2003 його назва змінилася на Всесвітній конгрес 3GSM.

У 2006 році захід було перенесено до Барселони. А у 2008 році Асоціація GSM завершила покупку виставки, вперше перейменувавши її на Mobile World Congress (MWC).


Важливість MWC Barcelona 2023

За п'ятнадцятирічну історію проведення MWC Barcelona свої продукти у різний час представили такі великі компанії, як Microsoft, Samsung, Intel, Vodafone, Sony, Asus, Deutsche Telekom, Cisco, STMicroelectronics, Vivo, LG та багато інших.

Чи варто говорити про важливість заходу? Звичайно ж він важливий, не лише для світу, а й для українських розробників, деякі стартапи яких були особливо відзначені на конференції бізнес-платформи 4YFN у рамках MWC Barcelona 2023.


Що показала Україна на MWC Barcelona 2023?

На заході, що проходить цього року з 27 лютого до 2 березня, Україна представила вісім команд стартаперів, Деякі з них отримали особливу увагу інвесторів.

-10%
MLQA3
32 999 ₴
29 599 ₴
740 $
-9%
MLQ63
32 999 ₴
29 999 ₴
750 $

Крім цього, на стенді української технологічної екосистеми відвідувачі за допомогою VR-окулярів змогли побачити, в яких реаліях працюють українські стартапи. На відео показано зруйновані будинки Бородянки, Гостомеля, Києва, Харкова, Миколаєва, Дніпра, Запоріжжя, Ізюма, Катюжанки, Чернігова та Вінниці.

А ось і ця вісімка.



ЗАСТОСУНКИ
  Сумісність iOS Розробник Особливості
 Numo ADHD iOS 11.0 Mindist Inc Освітній контент із мемами
Соціальні та дружні до СДУГ завдання
 Zeely iOS 12.1 Zeely Inc Мобільний веб-магазин та розробник реклами на основі ШІ
 XSight iOS 15.0 Sergii Kozyrev Ігрова AR-платформа з елементами соціальної мережі
 Finmap iOS 12.4 Finmap LTD Інструмент управління грошовими потоками для малого та середнього бізнесу
 SUITSME iOS 11.0 ZIRAFIT LTD Фешн-гра, яка пропонує спробувати себе у ролі стиліста
 DeHealth Не підтримує iOS DeHealth Децентралізований застосунок на основі ШІ та медичних даних
 Vanongo iOS 13.0 VanOnGo Eastern Europe OU Платформа, що диджиталізує процеси роздрібної доставки
 Saldo Apps iOS 13.0 Saldo Apps Inc Фінтех-платформа для самозайнятих осіб та мікробізнесу

Далі про кожен застосунок більш детально.


Numo ADHD

Ця програма для підтримки та підвищення продуктивності людей з СДУГ (синдромом дефіциту уваги та гіперактивності). З ним керувати своїми симптомами легко, весело та захопливо.

Унікальний контент охоплює такі теми, як тайм-менеджмент, уповільнення СДУГ, стосунки тощо. І складається з коротких оповідань з текстом, зображеннями, GIF-файлами, голосом за кадром та інтерактивними елементами, такими як опитування, щоб захопити користувача та допомогти досягти успіху.


Zeely

Це програма для маркетингу, що сприяє зростанню прибутку підприємців. Вона дозволяє зробити сайт для свого бізнесу та просувати його без навичок кодування та UI/UX-дизайну.

Завдяки Zeely можна підключити автоматичний запуск онлайн-реклами Facebook та Google, систему CRM та інтеграцію з Analytics у кілька кліків. Програма працює на основі штучного інтелекту.


XSight

Це перша соціальна програма доповненої реальності, яка використовує голограми AR для профілів користувачів та місць.

XSight має кілька цікавих функцій:

  • Соціальні профілі AR. Представлені у вигляді AR-голограм, що плавають поверх людини. Побачити когось цікавого? Наведи камеру XSight на цю людину, клацніть голограму доповненої реальності і зв'яжися з цією людиною, надіславши повідомлення, поставивши лайк або натиснувши посилання в соціальній мережі.

  • Стань впізнаваним в один клік. Все, що тобі потрібно зробити, це відкрити свій профіль, встановити текст та зображення свого статусу, налаштувати свої соціальні посилання, щоб інші могли зв'язуватися з тобою, використовуючи ці посилання. Потім включи опцію, щоб бути впізнаваним. Готово!

  • Пошук одним жестом. Шукай місця та послуги, просто наводячи камеру XSight на потрібне місце.

Загалом, цікава платформа, варто спробувати! Тим більше, що розробники вже домовилися про запуск пілотного проєкту не аби з ким, а з Wall Street Journal!


Finmap

З цим сервісом бути на зв'язку зі своїм бізнесом найпростіше. Він не тільки дає онлайн-інструмент, але й навчає, впроваджує, супроводжує та допомагає знаходити способи збільшення прибутку на основі фінансової аналітики клієнта.

-8%
MGJ53/MGH63
24 999 ₴
22 999 ₴
575 $
MJNE3/MJQF3
24 999 ₴
27 199 ₴
680 $

Finmap заснований на технології власної розробки, яка дозволяє автоматично розділити бізнес-транзакції на нараховані доходи та витрати та рух грошей. Як результат сервіс може автоматично сформувати P&L та CashFlow звіти.

До речі, сервіс днями оголосив про залучення $1,2 млн інвестицій від міжнародного VC фонду.


SUITSME

Це симулятор, який дозволяє створити стильні образи для віртуальної моделі, використовуючи одяг із колекцій світових люксових брендів, таких як Balenciaga, Burberry, Gucci, Valentino, Yves Saint Laurent, а тепер і українців – VOVK та Kachorovska.

Речі для гри відбирають дизайнери команди та адаптують їх до віртуальної моделі. Те, що сподобалося, можна придбати в онлайн-магазинах партнерів за посиланням у додатку. Крім одягу, користувачі можуть вибирати макіяж, зачіску та навіть відтінок шкіри.


DeHealth

На MWC 2023 багато уваги приділялося темі Healthcare. Український стартап DeHealth увійшов до п'ятірки найкращих у премії European Connected Health Alliance Group, глобальної структури цифрового здоров'я.

Застосунок працює на основі штучного інтелекту та медичних даних та допомагає безпечно зберігати, обмінювати, керувати та монетизувати деперсоналізовані дані.


Vanongo

Vanongo – сервіс, який заощаджує час та гарантує надійну доставку.

Чим зручна програма Vanongo?

  1. Можна замовити автомобіль для перевезення вантажів будь-якого розміру всього кілька кліків.

  2. Можна відстежувати автомобіль та статус замовлення в режимі реального часу.

  3. Просто та зручно формувати замовлення без попереднього бронювання автомобілів.

Прозора та точна доставка у логістиці чи не найголовніше!


Saldo Apps

Платформа допомагає малому та середньому бізнесу автоматизувати свої продажі та бухгалтерський облік.

Група програм Saldo Apps створюють прості універсальні програмні рішення для мобільних пристроїв, які дозволяють малим і середнім підприємствам практично будь-якого роду продавати через інтернет, реєструвати фінансові транзакції та вести бухгалтерський облік у цифровому вигляді. Це, у своєю чергою, допомагає їм зосередитись на своєму бізнесі, а не на бухгалтерії.


Ну що ж, у скарбничці українських розробників тепер і MWC Barcelona 2023. Залишається побажати ще крутіших і популярних стартапів!

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар