Як правильно підготувати iPhone до продажу?

Зміст

Apple – один з найбільш затребуваних світових брендів, продукцією якого користуються мільйони людей по всьому світу, і ще більша кількість якщо не мріє, то хоча б думає про неї. Сукупність цих факторів робить пристрої компанії популярними і на вторинному ринку. Для власників «яблучних» гаджетів це, безсумнівно, плюс. Адже можна досить швидко продати свій пристрій, додати трохи і купити новеньку модель.

Але як видалити все з айфона перед продажем, щоб дані залишилися при цьому в iCloud? Про це, а також про те, як вимкнути функції ідентифікації (зокрема й прив'язку до Apple ID) і що робити, якщо у тебе немає доступу до пристрою з особистими даними, розповім у сьогоднішній статті. Поїхали!


Що потрібно зробити перед продажем айфона?

Крім цілком природних маніпуляцій з вимкненням блокування Face ID або Touch ID, сполучення з тими ж Apple Watch або видалення eSIM є куди більш важливі дії, пов'язані з даними.


Як очистити айфон перед продажем?

Одразу зауважу, що не варто вичищати номери, фото, відео і що там у тебе ще є вручну через iCloud. Це призведе до втрати обраних даних з пристроїв, прив'язаних до цього акаунту. Є більш зручний спосіб, як підготувати айфон до продажу, який заощадить тобі час і збереже важливі дані.

Але для початку, по-перше, створи резервну копію даних, а по-друге, вийди з iCloud, iTunes Store та App Store. Для реалізації другого пункту перейди в меню Налаштування (твоє ім'я). Перейди вниз і натисни «Вийти». Введи пароль для Apple ID і натисни «Вимкнути».

Спеціальна ціна-12%
Спеціальна ціна-7%
MGJE3/MGHF3
16 280 ₴
15 199 ₴
380 $

Усе, твій iPhone готовий до відновлення до заводських налаштувань. До речі, ці ж правила діють і для iPad. Тепер залишається виконати всього одну дію і можна сміливо продавати свій старий «яблучний» девайс, не турбуючись про конфіденційність особистих даних.

Ось як обнулити айфон перед продажем у цьому випадку:

  1. Повернися до «Параметри».
  2. Натисни «Загальні» – «Скинути» – «Стерти контент та налаштування».
  3. І, нарешті, натисни на «Стерти (пристрій)».

Готово! Твій гаджет чистий. Але буває, що ти вже не маєш доступу до смартфона. Наприклад, його продає твоя довірена особа в іншому місті. Далі про те, як підготувати айфон до продажу дистанційно.


Відключаємо функції ідентифікації

Звичайно, можна попросити твого знайомого або нового власника iPhone повторити маніпуляцію, описану вище. Але люди бувають різні: комусь може сподобатися твій акаунт у якійсь іграшці, а комусь і твої особисті фото. На щастя, компанія Apple все передбачила і зробила ще кілька способів, щоб видалити дані дистанційно.



ti 864x452.png

Якщо на пристрої використовується служба iCloud і функція «Де iPhone», ось як видалити все з айфона перед продажем гаджета:

  • увійди до свого облікового запису на сторінці iCloud.com або в програмі Локатор на іншому пристрої;
  • вибери потрібний гаджет – твій старий айфон;
  • клікни на «Стерти»;
  • стерши дані з пристрою, натисни на «Видалити з облікового запису».

Цей спосіб дистанційного видалення особистих даних підійде, якщо ти дійсно просто забув вийти з iCloud і видалити особисті дані перед продажем. Хіба мало які ситуації бувають...


Відв'язуємо від Apple ID

Є і ще один «важіль управління» особистими даними на своєму старому iPhone на відстані – це Apple ID. До речі, відв'язка гаджета від облікового запису буде корисною, якщо у тебе вкрали iPhone. Але тут потрібно врахувати один важливий момент – всі твої дані збережуться на смартфоні, але доступ до них з боку нового користувача буде закритий. А видалення інфи з iCloud стане неможливим.

Спеціальна ціна-8%
Спеціальна ціна-10%
MWLE2/MHCX3/MHDH3
13 764 ₴
12 399 ₴
310 $

І як обнулити айфон перед продажем з точки зору облікового запису і при цьому дистанційно? Просто зміни пароль до входу в Apple ID. Для цього зайди на сайт appleid.apple.com, знайди на головній сторінці ліворуч вкладку «Вхід та безпека» та вибери пункт «Пароль». Дотримуйся подальших інструкцій.


Де купити бу Айфон за адекватною ціною?

Звичайно, можна шукати варіант купівлі вживаного iPhone на «території» інтернет-маркетів типу OLX. Але чи вийде у тебе виявити вади гаджета при отриманні в поштовому відділенні? І де гарантія, що продавець розповів про всі недоліки свого бу айфона?

Тому варто розглянути варіант купівлі бу iPhone у спеціалізованому магазині техніки Apple, наприклад, у Техно Їжаку. По-перше, ти отримаєш пристрій з базовою гарантією в 1 місяць, цього часу більш ніж достатньо, щоб повністю перевірити працездатність гаджета. А по-друге, ціна на бу айфон тебе приємно здивує своєю адекватністю.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі БВ iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар