Як купити акції Apple в Україні? Або, відмінний подарунок на Новий рік


Погодься, звання акціонера звучить дуже солідно. Особливо, коли ти акціонер Apple . Сьогодні кожен другий є менеджером, такою посадою нікого не здивуєш. А ось акціонер, та ще й технологічного гіганта - це потужно.

З 30 липня цього року акціонером Apple офіційно може стати кожен українець

Саме в цей день «Українська біржа» провела першу операцію з продажу цінних паперів яблучної корпорації. Ціна однієї акції в Україні склала близько 298 доларів США або близько 7 211 гривень. На американській біржі вартість була помітно дешевше – близько 266 доларів за штуку.


Ezh864х452-01.jpg

Різниця пов'язана з витратами на покупку паперів на іноземних біржах і конвертацією валюти. «Розрахунковий центр», через який проходять всі банківські операції в нашій країні бере за таку операцію фіксовану суму 300 гривень. При цьому, не важливо скільки акцій купиш, сума збору не збільшиться. Тому дешевше брати відразу по максимуму.


Як же купити акції Apple

У нашій країні правом продавати цінні папери мають ліцензовані брокери або інвестиційні компанії. Для придбання необхідно скласти договір про послуги, потім відкрити спеціальний рахунок цінних паперів. Після чого можна буде купувати і продавати акції на біржі.

Сьогодні такими організаціями в Україні, у яких можна купити папери Applе, є «Українська біржа» та «ПФТС». Після придбання щасливий власник, як і всі інші співвласники, отримує два джерела доходів від акції.


Ezh864х452-02.jpg

Перший – це регулярні дивіденди від купертинiвцiв, які вони виплачують кожен квартал. Це не особливо значні суми, крім того 30% з них йде на податковий збір США. Другий – основний, це коливання ціни на акції.

Саме на цьому заробляють вкладники. Як приклад, в проміжку між 30 липня і сьогоднішнім днем ціна за одну акцію зросла приблизно на 58 доларів. Наявність цінних паперів Купертіно, крім усього, дає своїм власникам право участі у віртуальному голосуванні на загальних зборах компанії.


Коментарі експертів

Наші експерти називають візит виробника iPhone на біржу «яблучним експериментом». Він допоможе дізнатися чи є попит на нашому ринку на акції іноземних компаній і корпорацій. І залучити до нас на організований ринок ціннi папери та іншi відомi корпорації. Такиі, як Google, Amazon, Netflix.


Ezh864х452-03.jpg

Що ж, купувати акції Apple чи ні вирішить кожен з нас самостійно. Нам здалося це цікавою ідеєю. Особливо з огляду на тенденції щорічного зростання прибутку купертинівської компанії.

Apple – найдорожча публічна компанія в світі. І навряд чи щось зміниться найближчим часом.


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар