iPad – як альтернатива MacBook для навчання

Багато хто до цих пір помилково вважає, що iPad призначений виключно для домашніх розважальних цілей. Користувачі звикли до того, що колись давно перші моделі планшета від Apple були призначені в більшій мірі для читання книг, перегляду кіно в подорожах і мобільних ігор.

Але розвиток технологій істотно випереджає час. Сьогодні iPad – це зручна компактна робоча машинка, яка стане незамінним помічником у навчанні для студента або школяра. У нього є дуже багато переваг над MacBook і ноутбуками від інших виробників.

MacBook або iPad – що вибрати для навчання?

Яблучний планшет ідеально підходить під завдання учня. Він легкий, його зручно брати з собою куди-небудь. За останні роки Apple дуже плідно попрацювала над гаджетом, завдяки чому він отримав багато унікальних можливостей для навчання. Сьогодні iPad ні в чому не поступається повноцінним комп'ютерам.



1ezh|864х452 копия.jpg

На ньому можна робити домашні завдання, писати курсові, створювати яскраві презентації та навіть більше. Розробники додатків і програм створили неосяжне поле софта для вивчення іноземних мов, хімії, біології, звичайної і вищої математики, ілюстрації, дизайну – будь-якого цікавого напрямку.

Для маленьких школярів з'явилися розвиваючі програми, які навчать будь-яким предметам в ігровій захоплюючій формі. Студенти ж знайдуть в фірмовому магазині App Store корисні програми для глибокого вивчення архітектури, лінгвістики, менеджменту, дизайну та іншого. Цей список можна доповнити будь-якою університетською дисципліною.


IPad пропонує набагато більше класних можливостей для учнів, навіть в порівнянні з MacBook. Крім цього, він набагато дешевше, і може виконувати найрізноманітніші функції – від зошита і до відео-підручника.

Наскільки зручно вчитися на iPad

На яблучних планшетах вже давно з'явилися найпопулярніші набори інструментів для роботи з текстом, презентаціями і таблицями - Microsoft Office і Apple iWork. В першу чергу я хотів би виділити фірмовий iWork. Він доступний абсолютно безкоштовно, без необхідності платити за підписку.

Це прогресивний "офіс" від Купертіно, який активно виділяється на тлі свого головного конкурента. У ньому зручно робити як невеликі, так і дуже об'ємні завдання, є можливість створювати спільні проекти з однокласниками і одногрупниками.



2ezh|864х452 копия.jpg

Навіть якщо команда буде користуватися різними пристроями і операційними системами – не біда, він доступний на всіх платформах.

Є якесь помилкове упередження, що на планшеті незручно набирати довгі тексти. Почасти це дійсно так. Колись я писав свою магістерську роботу на iPad 7 через те, що мій лептоп був в ремонті. Так ось, без клавіатури Smart Keyboard я б нізащо не впорався з усім цим.

Але з додатковим аксесуаром зробити це було дуже просто. Буквально за один день я звик до нового гаджету і без проблем виконав дуже велику роботу. Я всюди тягав планшет з клавіатурою за собою і дуже здивувався наскільки було зручно писати на iPad довгі тексти.


Smart Keyboard – це чохол, клавіатура і підставка одночасно. Вона робить девайс ще більш зручним у використанні. І чесно кажучи, я б дуже рекомендував докупити її. Але можна використовувати Bluetooth-клавіатуру і від інших виробників теж.

Як планшет від Apple допоможе в навчанні

Школяру iPad може замінити всі підручники. Їх можна просто завантажити в пам'ять гаджета і не тягати за собою важку тверду обкладинку. Купувати будь-які книги для освіти або розваг дешевше в електронному вигляді – це ще одна перевага.

Для них також є дуже багато корисних сервісів. iSchool допоможе записати розклад уроків, контролювати оцінки, зберігати домашнє завдання вручну і навіть через диктофон. Додаток на кшталт "Хмари знань" має дуже велику бібліотеку підручників і робочих зошитів для всіх предметів з першого по одинадцятий клас.



3ezh|864х452 копия.jpg

Студент знайде для планшета багато інших програм для більш глибокого вивчення наукового матеріалу. Медик в Human Anatomy Atlas детально вивчить анатомію з 3D-моделями, на яких є навіть нейрони і альвеоли.

Біологу напевно сподобається Froggopedia, в якій можна препарувати жабу за допомогою Apple Pencil у вигляді скальпеля. Монтаж відео, фоторедактор, створення ескізів – все це також можна зробити на iPad. Чи варто говорити про те, що планшет має просто величезну бібліотеку інших додатків для саморозвитку.

IPad допомагає вчитися комфортно і що головне – легко. Школяру і студенту буде дуже просто освоїти море можливостей цього потужного пристрою і отримати від нього максимум користі. Навіть MacBook не запропонує їм такого розмаїття в додатках для освіти, тому планшети від Apple виглядають дуже привабливим варіантом для дітей та їх батьків.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар