iOS 15. Повний огляд операційної системи для iPhone

Після вересневої презентації компанія Apple випустила нову збірку iOS 15 Release Candidate. Це не фінальна версія прошивки для iPhone, а передостання. Можна впевнено сказати, що остаточний варіант операційної системи буде виглядати саме так.

Купертинівці не поспішають випускати iOS 15 для всіх користувачів. Цього року ОС для яблучних смартфонів проходить дуже довгий етап тестування. Перші бета-версії з'явилися ще в червні. Фінальна збірка не за горами, вона вийде 20 вересня. Ну а ми вже знаємо, якою вона буде.

Кардинально новий FaceTime

Корпорація Apple при згадці iOS 15 в першу чергу робить акцент на перероблених дзвінках в FaceTime. Насправді, сервіс обзавівся багатьма крутими фішками, які точно варто спробувати кожному.

-9%
MLW03
62 999 ₴
57 199 ₴
1 430 $
-6%
MLVN3
57 999 ₴
54 799 ₴
1 370 $

SharePlay дозволяє дивитися серіали, фільми і слухати музику по відеозв'язку з друзями та близькими. При цьому, звук і картинка будуть транслюватися на обидва iPhone. Стане можливим також показувати що відбувається на твоєму екрані. Функція допоможе проводити більше часу з близькими, які знаходяться далеко.

Режим дзвінка "Сітка" – це щось на зразок відеоконференцій в Zoom і Microsoft Teams. Він стане в нагоді для віддаленого навчання або роботи. Виглядає точно так, як і аналоги. Приєднатися в "кімнату" можуть навіть гаджети від інших виробників на Windows або Android.

З'явився класний портретний режим. Відеоефект дуже нагадує аналогічну технологію в Камері. Фіча дозволяє виглядати гарніше на відеодзвінках.

Фокусування – нарешті без сміття в шторці повідомлень

По суті, це прокачаний режим "Не турбувати". Фокусування допомагає зосередитися на потрібній справі. Система пропонує кілька готових режимів, на кшталт "На роботі". Після його активації на смартфон не зможуть надходити дзвінки та повідомлення від друзів і сім'ї. Природно, контакти потрібно налаштувати заздалегідь.



1ezh|864х452.jpg

Або ж навпаки, можна включити режим "Вихідні", тоді тебе не потурбують колеги і начальство. Перемикатися між Фокусуванням можна через Пункт управління. Зручно!

Перероблена Погода

Сервіс Погода не оновлювався вже дуже давно. Нарешті він обзаведеться новими фішками. Наприклад, покращиться в плані краси, з'явиться більше інформації і графічних ефектів.

Дуже корисною фічею стануть погодні карти. Вони допомагають поглянути, яка погода буде в конкретному регіоні, містах неподалік і на маршруті, по якому ти вирушаєш. Швидше за все, метеододатки від інших розробників більше нікому не знадобляться.

Зручний Центр повідомлень

Шторка повідомлень на iPhone більшості активних користувачів схожа на звалище найрізноманітніших повідомлень. Користуватися нею не завжди зручно. Але нова прошивка це виправить.

-8%
MLQ73
32 999 ₴
30 199 ₴
755 $
MLQC3
36 999 ₴
40 799 ₴
1 020 $

По-перше, центр став компактніше і вміщує більше повідомлень. По-друге, в новій операційній системі стане можливим групувати вхідні повідомлення і виводити найважливіші з них вгору списку. Ще одна корисна функція переробленого центру полягає в тому, що нетермінові повідомлення (від додатків) будуть приходити всі разом в одній папці.

Комфортний серфінг в Safari

Стандартний браузер теж став більш практичним. Змінилася стартова сторінка, її можна налаштувати під себе. Адресний рядок переїхав в нижню частину екрану. Він пропадає, коли в ньому немає необхідності, і з'являється в потрібний момент. Особливо зручно адресний рядок реалізован на iPhone Pro Max з великим екраном.

Куди зручніше стало перемикатися між вкладками. По ним можна серфить горизонтальними свайпами. Вкладки можна також групувати як завгодно власнику смартфона.

Нові віджети і дублювання

На жаль, віджети не стали активними. З їх допомогою як і раніше не можна керувати програмами. Але купертинівці додали в iOS 15 ще більше фішок від Локатора, Контактів, App Store, Пошти, Сну і деяких інших сервісів. Ми назвали найпопулярніші. Виглядають вони непогано і поміщають багато важливої інформації.



2ezh|864х452.jpg

Але це не всі нововведення на робочому столі. Розробники оснастили операційну систему можливістю дублювати ярлики програм та іграшок. Щоб наробити додаткових значків, досить перетягнути їх з Бібліотеки додатків. Цією фічі точно не вистачало раніше для зручного налаштування робочого столу.

Інші нововведення:

  • В iCloud можна приховувати адреса електронної пошти;
  • У редакторі мімодзі з'явиться більше фішок для створення анімованого себе;
  • Прокачався iMessage;
  • Apple Карти навчилися показувати дорогу в доповненій реальності (в Україні не працює);
  • У сервісі Wallet з'являться паспорта та інші документи (для нас вони вже давно з'явилися в "Дія");
  • Новий додаток Лупа робить все те ж, що і стара однойменна фішка з Пункту управління;
  • В Нотатки додали теги і згадки;
  • Оновили дизайн програми Налаштування. Куточки розділів стали закругленими.
MLLF3
57 999 ₴
58 799 ₴
1 470 $
-6%
MLK73
35 999 ₴
33 999 ₴
850 $

І це далеко не всі нові фішки iOS 15. Ми постаралися виділити всі найважливіші нововведення, які стануть в нагоді кожному користувачеві. Оновлення вийде вже 20 вересня, до цього часу ми не радили б встановлювати версію Release Candidate.

До фінального релізу розробники ще виправлять деякі дрібні помилки, і ми отримаємо повністю готову прошивку без лагів.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар