iMac Pro 2022. Новий дизайн, нова начинка. Все, що відомо зараз

Восени 2021 року корпорація Apple презентувала нам ідеальний, або майже ідеальний 24-дюймовий iMac. Він може дати користувачеві саме те, що всі очікують від настільного комп'ютера – гарний яскравий дизайн, зручний форм-фактор і непогана продуктивність.

Але, судячи з чуток, цього року купертинівці можуть перевершити самі себе і показати нам ще більш просунутий 27-дюймовий iMac Pro. Він виявиться трохи стриманішим у плані дизайну і дуже потужним. Все, що відомо про iMac Pro 2022 – зараз розповімо.

Коли вийде iMac Pro 27”

Спочатку інсайдери пророкували анонс професійного моноблоку навесні 2022-го. І ці прогнози справді можуть виявитися правдивими. За новими витоками, Apple готується провести перший захід цього року вже на початку березня.


Зовсім нещодавно на складах яблучників несподівано закінчилися актуальні 27-дюймові iMac Pro з антивідблисковим нопокриттям екрану. Тож усім охочим покупцям доводиться чекати на доставку комп'ютера до 7-8 тижнів. Хоча звичайну комплектацію Mac можна, як і раніше, купити та отримати протягом кількох днів. Дуже підозріло.

Зазвичай яблучна компанія перестає щось робити якраз напередодні виходу новинки. Очікується, що вже найближчими кількома місяцями пройде івент, на якому представлять просунутий моноблок і iPhone SE 3.

Проте, інсайдери розглядають і інший варіант розвитку подій. Марк Гурман упевнений, що комп'ютер вийде у світ влітку чи восени (у серпні чи вересні).

Яким буде iMac Pro 2022

Подейкують, що майбутній комп'ютер зовні буде дуже схожий на iMac 24'' 2021 і почасти на Pro Display XDR. Якщо схожість з останнім пристроєм підтвердиться, моноблок отримає темні рамки на лицьовій стороні. При цьому, за габаритами, він буде ще тоншим, ніж модель минулого року. Широке "підборіддя" зникне.



1ezh|864х452.png

Характеристики iMac 27'' Pro 2022:

  • Дизайн – чорні рамки на лицьовій панелі та великий набір кольорів корпусу;
  • Дисплей – 27-дюймовий mini-LED із підтримкою ProMotion (120 Гц);
  • Порти – USB-C/Thunderbolt, слот SD, HDMI та Ethernet;
  • Система-на-кристалі – M1 Pro та M1 Max;
  • Ціна – від 1999 доларів (у США);
  • Дата виходу – весна чи літо 2022-го.

Як і 24-дюймова версія, iMac Pro 2022 матиме дуже різноманітний набір яскравих забарвлень корпусу, а також стриманий світлий (сірий або білий). На відміну від попередника, забарвлення може бути виконане у темніших тонах.

Дисплей iMac 27'' Pro 2022:

iMac наступного покоління отримає дисплей, виготовлений за технологією mini-LED. Таким чином, він зможе похвалитися дуже яскравим зображенням, широким діапазоном відтінків та глибоким чорним. Крім цього, екран підтримуватиме фішку ProMotion, що забезпечує частоту оновлення кадрів до 120 ГЦ.


Це забезпечить плавне зображення в іграшках та спортивних трансляціях. Деякі джерела стверджують, що інженери додадуть до моноблоку збільшений екран, більше 27-дюймів. Але авторитетний інсайдер Рос Янг це заперечує.

Цікаво, що купертинівці в одному із прототипів комп'ютера протестували систему сканера обличчя Face ID. Але поки що неясно, чи потрапить ця фішка у фінальну версію пристрою.

Чіпсет: M1 чи М2?

Найімовірніше, iMac Pro 27” буде оснащений системами-на-кристалі M1 Pro та M1 Max – залежно від комплектації. Такі самі використовуються в MacBook Pro. Інсайдери припускають, що купертинівці також можуть уявити ще одну, більш просунуту варіацію чіпа спеціально для нового моноблока.

Малоймовірно, що Apple встигне випустити до релізу комп'ютера новий М2. До того ж минулого разу корпорація представляла його восени разом з лептопами. Розробники викотять чіпсет другого покоління не раніше жовтня 2022-го.



2ezh|864х452.png

Очікується, що мінімальний обсяг внутрішнього накопичувача iMac Pro 2022 становитиме 512 Гб за 16 Гб оперативної пам'яті в базовій версії. У комп'ютері будуть представлені порти USB-C/Thunderbolt, HDMI, Ethernet та слот для SD-карти.

Ціна iMac 27'' Pro 2022:

Актуальний на даний момент 27-дюймовий iMac коштуватиме 1799 доларів США, якщо вірити офіційному сайту Apple. Не слід забувати, що це ціна без податків та транспортування. Тому в Україні цінник на пристрій буде вищим.

Майбутня модель коштуватиме трохи більше – близько 1999 доларів. Це дуже дорога деталь, яка безсумнівно вплине на кінцеву ціну.

Однак навіть за таких умов ми не сумніваємося, що він стане дуже популярним та затребуваним. Адже, за чутками, iMac Pro 2022 буде дуже цікавим моноблоком.


Читати наш блог у Telegram
Популярні iMac:
Коментарі
Додати коментар