Чому я купив Apple Watch SE а не Series 4. Порівняння

Apple Watch для мене це не просто корисний гаджет, яким я користуюся кожен день. Перш за все, це аксесуар. Я ношу його більшу частину дня, знімаю тільки для підзарядки. І навіть в такі моменти відчуваю, що на зап'ясті чогось дуже не вистачає.

Щороку купувати нову модель я чесно не бачу сенсу, тому оновлююсь не частіше ніж один раз на два-три роки. При цьому вибираю дуже прискіпливо. В цьому році я купив собі Apple Watch SE. Чому саме цю версію? Зараз поділюся.

Чому я звернув увагу на Apple Watch SE?

Останніх два роки я носив “третю” модель годинника від Купертіно. Оновлюватися на “п'яту” навіть в думках не було, адже єдиною великою відмінністю цієї версії був постійно активний екран, що для мене не особливо потрібна функція. Але цього року Apple дуже порадувала, випустивши відразу дві моделі Apple Watch Series 6 та SE.



ezh|864х452-1.jpg

Різниця між двома гаджетами у ціні становить як мінімум 150 доларів. Особисто для мене, це занадто велика ціна за постійно включений дисплей і датчик рівня кисню, які є в кращій Series 6. Тому я купив собі SE.

Не сумніваюся, що “шістка” – кращий пристрій на ринку в сегменті розумних годинників. Постійно активний екран оцінили більшість моїх знайомих, а датчик рівня кисню у крові в сучасних реаліях пандемії може й зовсім врятувати життя.



ezh|864х452-2.jpg

Але я ж ношу годинник на руці постійно, а тому завжди економлю витрату енергії. Цілодобово активний екран для мене – це не потрібна розкіш. Ну а вимірювати рівень кисню я б й так постійно забував, ця функція особисто мені навіть не придалася б.

Що краще – Apple Watch Series 4 або Watch SE?

Насправді відмінностей між ними не так багато, але вони для мене очевидні. Перш за все, час автономної роботи у свіженької моделі SE набагато більше, ніж в “четвертого” старичка.

Різниця суттєва – майже пів дня. Наприклад, я можу проходити в них весь день, спати з ними, а потім ще доїхати до офісу і поставити на зарядку тільки там. Справа в новому більш енергоефективному процесорі S5. А значить новинка працює не тільки швидше, але й споживає менше заряду.



ezh|864х452-3.jpg

Крім того, в SE встановлено такий же екран, як і в Series 6 – Retine OLED LTPO з яскравістю 1000 кд/м2. Правда без функції Always On Display, але про неї ми вже поговорили. І хоч запропоновані розміри екранів у “четвірки” і SE однакові (40 та 44 мм), різниця в матриці при порівнянні відчувається.

Я б точно рекомендував оновитися ще й тому, що Apple славиться своєю довгою підтримкою гаджетів. Apple Watch Series 4 ще не застаріли. Але оновлення на них будуть з'являтися ще максимум рік. Уже зовсім скоро Купертіно зніме їх з виробництва. Що точно не загрожує SE, апдейти операційних систем на цю модель будуть приходити ще як мінімум два-три роки.

А враховуючи, що Apple Watch SE та Series 6 за винятком деяких моментів аналогічні за функціями – мій вибір був очевидний.



Без назви-2.png

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Александр, 30.10.2020 21:16:58
Человек который это написал, вообще не имеет понятия о яблочных часах...
Бред полнейший!
Відповідь консультанта «Техно Їжак» 03.11.2020 11:03:58
Добрый день) Интересно, что вы имеете ввиду. Можно подробнее?)
Додати коментар