Apple Watch: характеристики, дизайн, функції

Випуск чергової версії Apple Watch разом із новими iPhone - це традиція. Шанувальників бренду на презентації 2023-го року чекав приємний сюрприз у вигляді - 9-ї серії смарт-годинників. У статті обговоримо нові фішки, характеристики, плюси і мінуси Apple Watch 9.

Аксесуар отримав новий трендовий відтінок, більше варіантів ремінців і вуглецево-нейтральної упаковки. Головними оновленнями моделі стали S9 SiP і Ultra 2.


Дизайн

Алюмінієвий смарт-годинник Series 9 представлений у новому рожевому кольорі. В іншому дизайн і розміри такі ж, як у серії Series 8 і Series 7.

Рожевий відтінок - одне з найкращих дизайнерських рішень від Apple за останні кілька років.



ti 864x452 1.png

2023 - рік Барбі. Технічно Apple Watch вийшли у відтінку Millennial, а не Барбі. наша редакція вважає це плюсом, а не мінусом. Компанія Apple у своїй продукції уникає насичених відтінків. Таке рішення робить смарт-годинник більш універсальним аксесуаром. Залежно від ремінця ти можеш підкреслити рожевий відтінок або навпаки нейтралізувати.


Апаратна складова

Нейронний чип S9 SiP обіцяє на 30% швидший GPU і 4-ядерний нейронний рушій з продуктивністю вдвічі вищою. Що це дає? Вбудовану обробку Siri, більшу енергоефективність і зручний жест подвійного натискання. Чип забезпечує економію енергії.

Яскравість дисплея стала більшою - до 2000 ніт. У попередньому поколінні - 1000 ніт. Датчик освітленості контролюватиме яскравість екрана залежно від ступеня освітлення.

Модернізований чип UWB забезпечує функцію точного пошуку, подібного до AirTags.

Що стосується часу автономної роботи, то при низькому енергоспоживанні користувачі отримують по 25-30 годин роботи.


Ще більше перероблених матеріалів

Apple використовує більше перероблених матеріалів, як у 9-му поколінні смарт-годинників: 100% переробленого алюмінію. Apple більше не робить шкіру. Тому для виготовлення матеріалів компанія використовує 68% перероблених матеріалів.

Fine Woven - це нова шкіряна альтернатива Apple. За структурою матеріал нагадує замшу. Він м'який на дотик. З FineWomen потрібно бути обережним. На матеріалі залишаються подряпини, як на замші.


Покращена Siri

Вище вже згадувалося про нейронний чип S9 SiP. Движок покращує обробку Siri на пристрої. Це, своєю чергою, призводить до поліпшення диктування на 25%. У користувача з'являється можливість віддавати команди Siri в автономному режимі. Тобто, без стільникового зв'язку та інтернету.


Операційна система watchOS 10

Пройдемося коротко по нових функціях програмного забезпечення:

  1. Повернення віджетів у великій кількості.
  2. Дизайн рідних додатків Apple змінено, вони стали зручними для перегляду, а прокрутка стала меншою.
  3. Також змінено елементи управління. Свайп вгору викликає список віджетів. Щоб відкрити панель управління, потрібно натиснути на бічну кнопку. Подвійне натискання на заводську голівку викликає недавній додаток.
  4. Про функцію подвійного торкання докладніше поговоримо далі.


    Функція Double Tap

    Функція подвійного торкання або Double Tap в епл вотч 9 і ультра 2 не з'явилася на порожньому місці й має свою історію. Усе почалося ще з watchOS 8, коли в епловський годинник впровадили функцію AssistiveTouch. З приходом watchOS 9 додалося кілька нових жестів, покращилася точність і час реакції кожного з них. Тому у випадку з Double Tap можна сказати, що це скоріше оновлена функція. Її швидкість і загалом можливості будуть незрівнянно кращими та більшими за минулу версію.


    Плюси та мінуси

    Серед плюсів ми виділили:

    • яскравий дисплей;
    • чутливі сенсори;
    • відмінна загальна продуктивність;
    • довший час автономної роботи;
    • новий рожевий колір;
    • комплексне відстеження стану здоров'я та фізичної форми;
    • жест подвійного торкання для роботи без рук;
    • перший пристрій від бренду Apple з нульовим викидом вуглекислого газу.

    До мінусів належить:

    • відсутність кнопки дію;
    • велика схожість із моделлю попереднього покоління;
    • функція «Знайти iPhone» працює тільки з 15-ю моделлю.

    Якщо ти розглядаєш Apple Watch як перший свій годинник, тоді однозначно рекомендуємо 9-те покоління.

    Author photo
    Автор статті Анна Туманова
    Читати наш блог у Telegram
    Товари з огляду
    Показати всі
    Коментарі
    Додати коментар