Apple у 2021. Досягнення компанії у 2021 році

Apple протягом багатьох років вважається найдорожчою публічною компанією у світі. Останнім часом яблучна корпорація значно покращила своє становище на ринку. Вона почала виробляти більше революційних гаджетів, тоді як усі інші фірми скинули темпи через пандемію.

У цьому матеріалі розповімо про те, якими грандіозними досягненнями відзначилися купертинівці у 2021 році і чому Apple сьогодні є найуспішнішою компанією на ринку технологій.

Багатства Apple

У грудні 2021-го яблучна корпорація подолала історичну позначку щодо ринкової капіталізації в 3 трильйони доларів. Щоб було легше усвідомити цю суму, можна уявити число три мільйони і додати до неї ще шість нулів. Apple стала першою фірмою в історії, яка досягла цього космічного показника.



1.jpg

На момент написання цього матеріалу одна акція компанії коштує 180,33 доларів. Цікаво, що у серпні 2020-го її капіталізація становила на 1 трлн менше (2 трлн). І навіть тоді вона першою встановила цей рекорд.

Торік акції яблучної компанії подорожчали на 80%, а цьогоріч – на 30%. Як їй це вдалося? Купертіно збудувала бездоганний бренд для інвесторів.

У той час як іншим великим виробникам по всьому світу (Samsung, Sony та іншим) критично не вистачає напівпровідників для створення нових гаджетів, Apple продовжує випускати пристрої як за розкладом. Так, у 2020-му вона не встигла показати iPhone у вересні. Але вже цієї осені все вийшло точно в термін.

Ринкова оцінка у 3 трильйони є дуже серйозним показником. Наприклад, ВВП Британії становить 3,1 трлн., це п'ята економіка світу. ВВП України у 19 разів менше (155 мільярдів). Тобто Apple могла б увійти до п'ятірки найпросунутіших країн, якби не була компанією.

MLVP3
46 872 ₴
49 199 ₴
1 230 $
Спеціальна ціна-13%
MLPF3
26 999 ₴
23 399 ₴
585 $

Але сьогоднішній успіх Купертіно не межа. Якби не дефіцит мікрочипів по всьому світу, вона б отримала ще 6 млрд доларів прибутку. Півроку тому яблучну компанію з капіталізації ненадовго випередила Microsoft. Але тривало це недовго – лише три тижні. Зараз "майки" відстають на 500 мільярдів.

Купертіно та екологія

До 2030 року компанія планує максимально зменшити вуглецевий слід. Це сукупність усіх газів, які організація викидає у повітря. Для досягнення меншої кількості відходів корпорація вже зараз намагається використати в новеньких iPhone, Mac та інших продуктах перероблені матеріали. Простіше кажучи деталі від старих пристроїв.

Гаджети останнього покоління стали більш енергоефективними. Вони заощаджують кожен заряд акумулятора. До того ж Apple хоче використовувати для всього свого виробництва енергію з відновлюваних джерел, наприклад від сонця, води та вітру.



2.jpg

Вже зараз Siri, iCloud та інші яблучні сервери працюють виключно на електриці від природи. Це важливо, адже вони витрачають більшу частину енергії із тієї, що закуповує корпорація. Щоразу, коли ти питаєш щось у балакуна, можеш не переживати про екологію. Siri їй зовсім не зашкодить.

Apple б'є рекорди продажів

У бізнесі прийнято оцінювати успішність компанії по кварталах. Квартали ділять один рік на чотири частини, кожний по три місяці. Перші три квартали вже пройшли і кожен із них став рекордним для Купертіно. У третьому Apple зібрала 75% загальних доходів від усіх проданих смартфонів у Європі. Тоді як всі інші виробники поділили між собою лише 25%.

Останній четвертий квартал може стати ще більш виграшним. iPhone 13 продається краще, ніж iPhone 12, а останній розходився з полиць швидше за одинадцяте покоління. І так відбувається щороку. Експертам не потрібно довго вивчати ринок та новенький смартфон, щоб передбачити – iPhone 14 продаватиметься краще, ніж тринадцятий.


Проте купертинівці успішно пропонують не лише смартфони. Цього року користувачі купили набагато більше Mac, iPad, аксесуарів та навіть сервісів, ніж минулого. Тім Кук нещодавно похвалився, що у 2021-му на яблучну техніку перейшла рекордна кількість власників Android-гаджетів.

Досягнення Apple
Що вона для цього зробила / робить
Рекордна капіталізація в 3 трильйони: Компанія веде відмінну комунікацію з інвесторами, домовляється про своєчасне постачання мікрочипів, розвиває технології навіть під час пандемії;
Зменшення вуглецевого сліду: Створення продукції з перероблених матеріалів (алюмінію, пластику та інших старих деталей); використання відновлюваної енергії (вітряки, гідроелектростанції, сонячні батареї); переведення всіх своїх серверів на відновлювану енергію (iCloud, Siri та інші);
Великий прибуток: Заслуга насамперед затребуваних на ринку iPhone та Mac на базі чіпів М1, а також аксесуарів та сервісів власного виробництва;

Яким буде 2022 для Apple передбачити складно. 2020-го та 2021-го яблучну корпорацію не змогли зупинити навіть пандемія та криза на напівпровідники. Тому ми сумніваємося, що справи купертинівців підуть гірше. Швидше навіть навпаки.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар