Apple рятує життя. Знову. Як Apple Watch допомогли визначити прихований серцевий напад

У американців є дуже стара приказка "an apple a day keeps the doctor away", дослівно вона перекладається так – одне яблуко в день і доктор не знадобиться. Спочатку прислів'я не мало нічого спільного з корпорацією Apple, проте сьогодні ця народна мудрість знайшла зовсім інший підтекст.

Для американки Дайани Финстри те саме яблуко, або Apple Watch, зробили набагато більше. Вони врятували її життя. Тепер жінка похилого віку радить придбати смарт-годинник кожному своєму знайомому. І ось чому – коротка історія:

Частина 1. Підозріло високий пульс

22 квітня цього року Дайана помітила, що її Apple Watch зафіксували занадто високий пульс – 169 ударів серця за хвилину. Хоча жінка стверджує, що самою інтенсивною її вправою за це ранок було те, що вона пройшла 12 сходинок.


Без всіляких побоювань, вона вирішила зателефонувати чоловіку і запитати чи нормально це. Він порадив їй про всяк випадок звернутися до лікаря. Місіс Финстрі поїхала в лікарню і зробила там ЕКГ. Кардіограма показала, що вона пережила серцевий напад, хоча сама не усвідомлювала цього.

Частина 2. Сигнал від Apple Watch

На відміну від чоловіків, жінки практично не відчувають симптоми нападу. Дайана відчувала в той день біль в лівій руці і невелику припухлість лівої ноги. Вона не звернула на це увагу. Жінка подумала, що вивихнула руку, коли пилососила у будинку.



1ezh|864х452.jpg

Єдине, що привернуло її увагу – це Apple Watch. Американка вирішила, що сама доля послала їй цей гаджет, щоб врятувати від смерті. До останнього моменту вона думала, що це якась безглузда помилка. Адже місіс Финстрі правильно харчується і регулярно займається спортом.

Детальне обстеження показало, що у неї повністю закупорилася одна з артерій. Фахівці змогли її вилікувати, і сьогодні вона відчуває себе дуже добре.


Тепер Дайана радить всім прислухатися до сигналів свого організму і звертати увагу навіть на невеликі симптоми.

Частина 3. Життя в подарунок

Як виявилося, яблучний смарт-годинник був подарунком від чоловіка на її День народження. Вона навіть не хотіла такий презент і відмовляла чоловіка від покупки. Зараз же, вона дуже вдячна йому, адже кохана людина подарував їй ще більше років спільного життя. У серпні вони відзначать 48-му річницю весілля.



2ezh|864х452.jpg

Ця історія – далеко не перший показовий випадок, коли Apple Watch рятують життя. У минулому році жителю Британії, завдяки годиннику і Siri, вдалося викликати рятувальників, коли він впав в швидку річку і дивом зміг вхопитися за корч, а ще раніше молодий чоловік із США грався функцією ЕКГ на своєму годиннику і випадково виявив, що йому терміново потрібна медична допомога.

На жаль, на даний момент, функція ЕКГ офіційно не доступна у нас в країні, але ми знаємо як її можна активувати. Але навіть без спеціальних медичних функцій годинник від Apple здатен змінити твоє життя.

Я наприклад, сьогодні у два рази більше приділяю уваги спорту, ніж до появи Apple Watch в моєму житті. Apple, спасибі за гаджет і за додаток Активність! Це щось неймовірне!



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі Apple Watch:
Коментарі
Додати коментар