Чи можна активувати eSim на Apple Watch в Україні?

Вбудована в Apple Watch сім-карта дає безліч переваг. Після її активації користувач може дзвонити, відповідати на повідомлення і отримувати повідомлення, навіть якщо поруч немає iPhone. Звучить цікаво, чи не так?

Ось і я нещодавно так подумав, тому прикупив собі Apple Watch з вбудованою eSim і почав розбиратися як все це працює. Але виявилося, все не так просто. Тому я вирішив поділитися моїм досвідом, якщо раптом ти теж захочеш підключити собі цю фішку.

Як відбувається настройка вбудованої Sim-карти на Apple Watch

Я досить довго відкладав перехід на інтегровану сімку і не хотів звертатися до свого оператора за допомогою, тому що думав, що все це дуже довго і нудно. Але насправді, нічого складного немає. За інструкцією сам процес займає всього 10-15 хвилин.



ezh|864х452-1.jpg

До речі, щоб активувати сімку на смарт-годиннику, перед цим її потрібно включити і на твоєму iPhone. Проблем з цим не виникне – на офіційних сайтах будь-якого оператора є докладна і проста інструкція для цього. Якщо що, з цим допоможе служба підтримки, або консультант в салоні зв'язку.

Після настройки яблучного смартфона, потрібно переконається що на ньому і годиннику стоять останні версії операційних систем і останні оновлення налаштувань оператора зв'язку.

Щоб налаштувати eSim на Apple Watch:

  • • На своєму iPhone відкрий додаток Watch
  • • Перейди по шляху «Мої годинник» – «Стільникові дані»
  • • Вибери пункт «Налаштувати стільникові дані»
  • • Далі йди за підказкам системи і оператора

Якщо ж ти тільки купив Apple Watch, то весь цей процес можна пройти ще при першому налаштуванні смарт-годинника. Просто знайди параметр тарифного плану мережі і йди за підказками системи.

Саме цю просту інструкцію я і збирався провести, але щось пішло не так. І я почав розбиратися в питанні більш детально.



ezh|864х452-2.jpg

Чи можна підключити eSim на Apple Watch в Україні?

Виявилося, що в нашій країні поки що цього зробити неможливо. Ключове слово тут "поки що". Всі великі оператори вже давно додали можливість активації вбудованої сімки і навіть особливі тарифні плани під неї. Крім того, компанії Київстар та lifecell вже давно хочуть додати цю фішку і для Apple Watch.

Але на жаль, поки вони цього зробити не можуть. Справа в тому, що активація eSim можлива тільки на пристроях, які пройшла сертифікацію в Україні. Такими є всі яблучні смартфони від iPhone SE й новіші. А ось смарт-годинник Apple поки не сертифікувала в нашій країні.

Тому оператори, навіть при великому бажанні, поки не можуть проводити активацію вбудованої Sim-карти на Apple Watch. Хоча вони над цим активно працюють і ведуть переговори з яблучною компанією.

Та якщо бути чесним, схожі проблеми є практично в кожній країні світу. У більшості регіонів ця фішка просто не діє (в Білорусі й Росії також). Але навіть в тих рідкісних державах, де сімка працює, далеко не кожен великий оператор надає таку можливість.



ezh|864х452-3.jpg

Так навіщо ж я тоді розписав докладну інструкцію підключення? Справа в тому, що я впевнений в тому, що українські оператори вже зовсім скоро активують цю функцію.

Lifecell обіцяв запустити eSim на смарт-годинах ще минулого року, а Київстар присвячує цій функції цілу сторінку на своєму сайті. І як тільки така можливість з'явиться, ти зможеш скористатися цією інструкцією.

До того ж, Apple все частіше фігурує в медіа України. Схоже зовсім скоро корпорація зайде на наш ринок офіційно, а з нею й її топові функції.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Популрні моделі Apple Watch:
Коментарі
Додати коментар