Apple Refurbished та Apple CPO: Що це таке і навіщо потрібно

Зміст

Смартфони від Apple це не про доступність. Швидше, про якість збирання, продуктивність і загалом, оптимізацію системи. За що, власне, вони й цінуються користувачами по всьому світу. Однак, навіть у випадку з «яблучною» продукцією можна добре заощадити, придбавши відновлений гаджет.

Про те, що являє собою Apple Refurbished iPhone, в чому його різниця в порівнянні з Seller Refurbished та чи варто купувати Ref iPhone, розповім у цьому матеріалі. Поїхали!


Що таке відновлений iPhone або Apple Certified Pre Owned (CPO)?

По суті, поняття Apple Refurbished та Apple Certified Pre-Owned – це одне й те саме. Кожен пристрій із позначкою CPO перед тим, як потрапити на прилавок, проходить комплексну діагностику, ремонтується та тестується. Причому ця процедура робиться не з усіма iPhone, а лише з тими, у яких виявили некритичні проблеми. Інші йдуть на переробку.

Джерела попадання таких смартфонів на відновлення можуть бути різні: зразок з вітрини, повернутий за гарантією чи замінений на більш нову модель за програмою Trade-In.

Спеціальна ціна-11%

До того, як набути статусу CPO, всі айфони проходять кілька етапів:

  1. Комплексне виявлення проблем на заводі Apple.
  2. Заміна проблемних деталей на нові.
  3. Заміна корпусу та батареї на нові.
  4. Тестування після збирання.
  5. Надання нового серійного номера.
  6. Нова коробка та аксесуари.

Знижка на Apple Refurbished iPhone може сягати 15%. Сам пристрій поміщається в коробку, на лицьовій стороні якої відображається лише назва моделі (без фото) та статус Apple Certified Pre-Owned.


Неофіційний Refurbished iPhone

Багато магазинів, великі і не дуже, самостійно відновлюють техніку Apple, несучи всі тяготи відповідальності за неї. По-науковому такі гаджети називають Seller Refurbished. Їхні головні відмінності від Apple Certified Pre-Owned – зовнішній вигляд не нового пристрою та батарея ємністю нижче 100%. Звідси і нижча ціна в порівнянні з Apple Refurbished.

Спеціальна ціна-8%
Спеціальна ціна-11%

До речі, про ціну. В інтернет-магазині «Техно Їжак» можна придбати незвичайні Б/У айфони (і не тільки) з вигодою до 40% вартості нового гаджета. То в чому ж, власне, «незвичайність»?

  • багатоетапна перевірка перед продажем, включаючи роботу кнопок, функціонування камер, стан матриці та багато іншого;

  • два стани iPhone: відмінний (можлива присутність потертостей на корпусі) та ідеальний (майже як новий);

  • базова гарантія від Техно Їжака – 1 місяць;

  • 4 пакети додаткової гарантії до 2 років (опціонально);

І так, якщо тобі з якихось причин не підійшов гаджет, його можна повернути або обміняти протягом гарантійного терміну.


Як відрізнити відновлений айфон від нового?

В ідеальному світі достатньо було б просто поглянути на коробку і знайти там напис «Apple Certified Pre-Owned». Але насправді можна потрапити на недобросовісного продавця, тож краще все ретельно перевірити.



ti 864x452.png

Отже, ось кілька ознак офіційно відновленого айфону:

  1. Серійний номер моделі Ref iPhone повинен починатися з букви «F», буква «M» означає, що перед тобою новий смартфон.

  2. Повний збіг даних на коробці з тими, що у телефоні.

  3. Весь комплект аксесуарів.

  4. Зовнішній вигляд нового пристрою.

  5. Айфон має пройти перевірку на сайті підтримки Apple. Позитивною відповіддю системи буде «Необхідно активувати iPhone».

Своєю чергою, у неофіційно відновлених айфонів відповідь на сторінці перевірки буде такою: «Термін дії права на сервісне обслуговування закінчився».


Чи варто купувати Ref iPhone?

Якщо говорить про Apple CPO iPhone, то, звичайно ж, варто. Адже він нічим не відрізняється від нового пристрою. Але заощадити в цьому випадку вийде лише 15%.

Спеціальна ціна-11%
Спеціальна ціна-15%
MXD02/MHGH3/MHGT3
9 374 ₴
7 999 ₴
200 $

А от якщо розглянути неофіційно відновлений гаджет від перевіреного магазину або незвичайний Б/У від Техно Їжака, що пройшов комплексну діагностику, вигода становитиме до 40%.

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні нові та Б/У iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар