Навіщо оновлювати Андроїд і чи потрібно це робити?

Зміст

Користувачі Android, як і інших операційних систем, люблять ігнорувати планове встановлення оновлень. Смартфони для нас, як персональний асистент. Ми здійснюємо дзвінки, обмінюємося смс і працюємо над проектами. Обсяг інформації, який зберігається в девайсах може бути величезним. І їх втрата може прирівнюватися до катастрофи.

Щоб уникнути витоку даних, впровадження в телефон шпигунських програм, потрібно оновлювати операційну систему Android. Давай розберемося, що буде, якщо ігнорувати встановлення оновлень і чи варто оновлювати андроїд.


Навіщо потрібні оновлення Андроїда на телефоні

Цікавий факт: 98 % мобільних шкідливих програм націлені на пристрої Android. Ти все ще чекаєш більше причин для встановлення ПЗ? Далі ми наведемо 5 пунктів, які пояснюють, що дає оновлення андроїда, а потім ти дізнаєшся чому небезпечно його ігнорувати!

  1. Безпека. Це те, з чого ми почали, тільки тепер мовою фактів. По-перше оновлення містять виправлення помилок і вразливостей, які використовуються хакерами для крадіжки особистих даних або зараження девайса шкідливим ПЗ. Нова версія може мати поліпшені функції безпеки.
  2. Продуктивність і усунення помилок. Після інсталяції твій андроїд може перестати глючити і стати більш чуйним на команди.
  3. Нові функції або поліпшені наявні функції: оновлення Android впливає на налаштування камери, управління жестами тощо.
  4. Сумісність із додатками. Оновлення ПЗ необхідні для забезпечення коректної роботи встановлених на смартфоні програм.
  5. Сумісність із пристроями. Якщо ти використовуєш бездротову гарнітуру, смарт-годинник, тобі 100% потрібно оновлювати операційку. Інакше в якийсь день девайси не зможуть підключитися коректно один до одного.

Тобто оновлення не тільки захищають твій телефон, а й містять корисні функції для підвищення продуктивності.


Що буде, якщо не оновлювати свій смартфон

Для смартфонів та інших пристроїв на базі Android випускається три різні типи оновлень:

  • прошивки (великі оновлення, виходять приблизно раз на рік);
  • безпеки (щомісяця виходять);
  • системи Google Play (ще одне оновлення типу безпеки).

Перший тип містить оновлення функцій, виправлення помилок, особливо у сфері безпеки. Якщо його проігнорувати девайс працюватиме некоректно. Деякі функції взагалі можуть відключитися. Також користувачі відзначають зниження швидкості роботи та нестабільність у вигляді помилок і збоїв.

Якщо тривалий час ігнорувати встановлення оновлень - виробник може припинити підтримку пристрою.


Щоб оновити Android до останньої версії, дотримуйтесь цих кроків

Покрокова інструкція:

  • зайди в "Налаштування";
  • перейди в розділ "Система">"Оновлення системи";
  • натисніть "Перевірити наявність оновлення";
  • якщо оновлення доступне "Завантажити та встановити".

Якщо оновлення недоступне, найімовірніше, його вже встановлено або ще не випущено. Ще кілька порад:

  • Перед оновленням створюй резервну копію даних.
  • Перевір підключення до Wi-Fi або в "Налаштуваннях" дозволь завантаження оновлення з використанням мобільного трафіку.
  • Будь готовий до того, що оновлення може зайняти деякий час.

Найкраще ввімкнути автооновлення і не переживати з цього приводу.

Висновок

Оновлення до останньої версії Android - це важливий захід безпеки і стабільності твого пристрою. Не варто зволікати з цим питанням і відкладати на потім. Зрештою виробник припинить підтримку пристрою. Це означає відсутність оновлень, включно з патчами безпеки.

З часом, через кілька років після випуску смартфонів, виробники перестають випускати оновлення. Якщо твоєму смартфону понад 5 років, варто задуматися про його оновлення. За новим смартфоном заходь до нас у шоуруми або обирай прямо в інтернет-магазині!


Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар