Telegram-бот, що перетворює голосові повідомлення у текст

Чатитись через голосові повідомлення зручно і швидко, але лише для їх автора. Вони бувають дуже корисними у випадках, коли потрібно терміново відповісти, але у тебе немає можливості написати повідомлення – коли ти за кермом наприклад чи поспішаєш й не можеш зупинитися для смс.

Будь моя воля, я б взагалі заборонив їх використовувати у будь-яких інших обставинах. Ти ж зустрічав таких людей, які замість того, щоб написати пару пропозицій, відправляють тобі голосове СМС? А ти у цей момент сидиш десь в громадському місці, де повно людей, і повинен діставати і підключати навушники до свого iPhone. Як же це дратує!

Довгий час я намагався відучити деяких своїх знайомих від шкідливої звички чатитись голосом, але в підсумку нічого не вийшло. І ось в один прекрасний момент я вирішив розібратися з питанням радикально. І знайшов парочку чудових чат-ботів для Telegram, які вміють розшифровувати "голосовушки" в текст. Упевнений, це те, що потрібно кожному з нас.

VoiceMsgBot – простий і зрозумілий

Це зовсім не новинка для Telegram, таких ботів існує на даний момент не менше сотні і з'явилися вони вже дуже давно. Та давай розберемося як вони працюють. Наприклад, у нашого першого бота під ніком @VoiceMsgBot обмежений набір функцій, але зате немає нічого зайвого.



ezh|864х452-1.jpg

Користувач може безпосередньо скинути йому будь-яке голосове повідомлення, а бот перетворить його у текст. Не потрібно нічого додатково налаштовувати і навіть вписувати команди. При цьому, бот легко додати в будь-яку з груп з друзями, щоб він автоматично виконував свою роботу прямо там.

Бот підтримує тільки російську мову, а тривалість голосового запису не повинна перевищувати 15 секунд. Але загалом, цього цілком достатньо для більшості повідомлень подібного роду, хоча й хотілося б трохи більшого.

Voicybot – більше функцій і можливостей

Зовсім по-іншому працює Telegram-бот @voicybot. Він вміє все те ж саме, та навіть більше. На старті система пропонує вибрати мову і движок для розпізнавання мови. Серед движків на вибір є Wit.ai та Google Speech.

Перший – поліглот, знає безліч мов, але дозволяє розшифровувати записи до 50 секунд (і цього вистачає з головою). А другий – Google Speech, ніби як безлімітний за часом і набагато краще розпізнає мови. Але я його не тестував, зробивши ставку у цьому матеріалі на безкоштовні сервіси.



ezh|864х452-2.jpg

Користуюся Wit.ai, і він мене цілком влаштовує. Тільки ось не дивлячись на те, що в ньому заявлена підтримка української мови, движок її на жаль не розпізнав. А ось з російською, німецькою та англійською все точно добре, я перевірив.

Керувати ботом дуже просто. Для початку натисни /start, для вибору мови відправ йому /language, для зміни движка /engine. Щоб почати роботу, досить вибрати мову, а потім можеш просто скидати голосові повідомлення.

До речі, його також можна додати в групу з іншими людьми. І якщо раптом він тобі набридне, можна включити тихий режим через команду /silent, – і бот перестане працювати. А ще він вміє перетворювати інші файли, що зберігаються на моєму пристрої, наприклад записи з диктофона. Мені здалося, що він набагато зручніший попереднього бота, адже в ньому більше функцій.

Насправді, ці боти дуже корисні, особливо в загальних групах з великою кількістю людей. Коли кожен починає відправляти голосові СМС, ніколи не встигнеш все прослухати. А з текстовою розшифровкою куди простіше знайти потрібне повідомлення. Тож, дуже рекомендую.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі моделі iPhone:
Коментарі
Додати коментар