Найбільша подія для розробників – WWDC: офіційна дата, штучний інтелект

Ця подія буде транслюватись онлайн, на ній презентуватимуть нові платформи, технології та інструменти Apple. Буде можливість поспілкуватись з дизайнерами та інженерами. Все онлайн та безкоштовно. Конференція почнеться 10 червня, а закінчиться 14 червня.

Про захід

В анонсі зазначено, що конференція відбудеться в Apple Park в Купертіно, штаті Каліфорнії. У 2022 році був анонсований чіп М2, а також оновлений MacBook Air. В 2023 – 15-дюймовий MacBook Air, M2 Ultra та Apple Vision Pro.

WWDC – це скорочення від Worldwide Developer Conference (Всесвітня конференція розробників). Захід орієнтований на розробників програмного забезпечення в екосистемі Apple.

Останні роки Apple робить вступну промову на початку конференції, щоб зробити важливі анонси. Наприклад, Mac Pro, чіп Apple M2.

Керівник відділу маркетингу Apple Грег Джосвиак назвав подію в своєму інстаграмі Absolutely Incredible. Це скорочується як AI. Цікава гра слів, або натяк на основну тематику? Дізнаємось далі.

Про штучний інтелект

Наразі Apple хоче не тільки пропонувати найкращі додатки зі штучним інтелектом, але й створити розширений магазин з застосунками. Ця ідея може дебютувати на WWDC.

Компанія, як і її конкуренти наполегливо працюють над впровадженням штучного інтелекту в свої операційні системи та програмне забезпечення. Ці продукти можуть бути презентовані у 2024 році.

Керівник відділу технологічних досліджень Melius Research Бен Рейтцес вважає, що в червні Apple створить основу для нового магазину додатків зі штучним інтелектом. Це дозволить користувачам купляти застосунки у різних розробників.

Рейтцес пояснює свої здогадки, тим що деякі магазини Apple вже змінювали індустрію. Наприклад, App Store. По думці експарта така сама історія чекає ШІ. Компанія Apple пропонуватиме власні послуги зі штучного інтелекту. Наразі ведуться переговори з іншими брендами про те, щоб запровадити в їхні додатки з ШІ в новий магазин.

Можливо Apple розповість на WWDC деталі, як купляти застосунки в App Store. Також очікуємо оновлення голосового помічника – Siri.

Концепція App Store не є новою, інші аналітики пропонували те ж саме.

Серед компаній, з якими Apple веде переговори є Google. В основі лежить ідея ліцензування Gemini – пошукового гіганта для покращення Siri.

iOS 18 та апаратні анонси

Штучний інтелект – це далеко не єдина тема конференції. Також ми побачимо анонс iOS 18 з оновленими функціями AI. Деякі чутки вказують, що це може стати найбільшим оновленням за всю історію цієї операційної системи. Замість генеративного ШІ, в iOS 18 будуть AI-інструменти, що допоможуть керувати повсякденним життям.

Дати конференції не передбачають випуск нового iPhone, але не виключає заяв. Хоча ми наближаємося до випуску iPad. Деякі джерела вже повідомляють про презентацію, але це лише інсайдерська інформація, поки що не підтверджена офіційно. Окрім того, Марк Гурман в інтервʼю для Bloomberg заявив про вихід айпада на початку квітня.

Також серед апаратних анонсів на презентації очікуємо побачити чіп Apple M3 Ultra, після випуску MacBook Pro з чіпами M3, M3 Pro та M3 Max.

Процесор M3 Ultra буде більш цікавий для індустріальної аудиторії та розробників, аніж пересічним споживачам. Тому очікуємо Mac Pro з M3.

Дата виставки WWCD – є річницею з моменту анонсу Vision Pro. Є припущення, що на ній буде багато розробників навколо гарнітури та її операційної системи visionOS.

До дати конференції може зʼявитись багато припущень та чуток. Але підтвердити або спростувати їх ми можемо лише після виходу Тіма Кука на сцену в Apple Park.

Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар