GoPro Hero 11 Black. Це щось нереальне!

Компанія GoPro презентувала нове покоління камер Hero 11 Black та Hero 11 Black Mini. Так, тепер в актуальній лінійці екшн-камер знову дві моделі, як це було колись. Hero 11 Black Minі відрізняється від Hero 11 Black тільки компактнішими розмірами та відсутністю екранів. Всередині в обох версіях використовується ідентична начинка.

Не секрет, що гаджети від GoPro диктують моду на ринку екшн-камер, як iPhone диктують моду у мобільному сегменті. Цьогорічне покоління Hero 11 отримало старий дизайн, однак начинка змінилася кардинально.





Розробники врахували майже всі побажання користувачів, тому новинки стануть майже ідеальним інструментом для створення контенту для різних платформ і соцмереж – від YouTube до Tik-Tok. Чому ми залізно в цьому впевнені? Зараз розповімо.


Комплектація – що йде в коробці з GoPro Hero 11 Black

Перше, що бачить новий власник камери після покупки – це комплектація. Розпочнемо саме з неї, адже і тут розробник підготував кілька приємних сюрпризів. Вже кілька років GoPro продає камери одразу в зручному та міцному кейсі, який можна і далі використовувати для зберігання пристрою. Тож витрачатися власнику на додаткові чохли не доведеться. Це величезний плюс.





Всередині кейсу з GoPro Hero 11 можна знайти стандартний набір – кріплення, кабель, звичайний акумулятор та камеру. Приємно, що цього року в комплектацію додали ще й додаткову батарею Enduro.Раніше її треба було докуповувати окремо. Цей акумулятор краще працює в морозну температуру та довше тримає заряд. Приріст в автономній роботі з батареєю Enduro складає приблизно 40%.

Звичайно, до Hero 11 підходять усі аксесуари від минулих поколінь камер, зокрема, батареї. Тож якщо у тебе залишились якісь кріплення від попередніх моделей GoPro, то купувати нові не доведеться.


GoPro Hero 11 Black: що нового?

Як ми вже зазначили вище, дизайн 11-го покоління абсолютно не змінився у порівнянні з попередником. Екрани, кнопки та об’єктив зберегли те ж саме розташування. Головною відмінністю GoPro Hero 11 стала нова матриця. Вона значно збільшилась і, що цікаво, виросла саме по вертикалі.





Завдяки цьому Hero 11 Black знімає відео зі співвідношенням сторін до 8:7 при роздільній здатності 5.3K/60fps. Збільшений сенсор Hero 11 Black апгрейднув камеру до 27 МП. Тоді як минулі покоління мали лише 23 МП.

Співвідношення сторін 8:7 – це дуже цікаве нововведення, якого раніше не було в жодній екшн-камері на ринку. Адже воно дозволяє захоплювати більше об’єктів в просторі по вертикалі. Водночас користувач може вже під час монтажу відео обрати співвідношення готового відео. Наприклад, один відзнятий матеріал можна змонтувати у форматі 16:9 для YouTube. А потім те ж відео при монтажі кропнути в 9:16 для Tik-Tok або Instagram Reels і таке відео не виглядатиме штучно обрізаними.

На вертикальний ролик потрапить більше об’єктів зверху та знизу, які залишаються поза кадром на горизонтальному відео. Тому нове покоління камер ідеально підійде тим блогерам, які знімають контент для різних платформ.


Порівняння GoPro Hero 11 та Hero 10

Нижче ми згадали про всі основні відмінності HERO 11 і обговорили детальніше в чому їх перевага. Але для зручності, за нашою маленькою традицією, почнемо з таблиці порівняння.



GoPro Hero 11 vs GoPro Hero 10
  GoPro Hero 11 GoPro Hero 10
Чип GP2-Chip GP2-Chip
Мегапікселі 27 23
Роздільна здатність відео та FPS 5.3К 60 кадрів/с, 4К 120 к/с, 2.7К 240 к/с + 10-бітний колір 5.3К 60 кадрів/с, 4К 120 к/с, 2.7К 240 к/с + 8-бітний колір
Уповільнена зйомка 240 кадрів/с (2,7k) 240 кадрів/с (2,7k)
Стабілізація HyperSmooth 5.0 + прокачаний Horizon Lock HyperSmooth 4.0 + старий Horizon Lock
Датчик зображення 8:7 (ідеально підходить для створення одного відео на всі платформи) 6.17:4.55
Мікрофони 3 3
Нічні режими Малювання ліхтариками, зйомка транспорту та зоряного неба Відсутні
Батарея 1720 мАч + Enduro в комплекті 1720 мАч
Захист від вологи До 10 метрів без спеціального кейса До 10 метрів без спеціального кейса

На додачу, Hero 11 – це перша екшн-камера на ринку з 10-бітною глибиною кольорів. Це означає, що вона захоплює понад 1 мільярда відтінків. Для порівняння, минулі моделі та конкуренти моделі володіють 8-бітним кольором, а це лише 16.7 мільйонів відтінків.

Програмна стабілізація в попередніх двох поколіннях була на високому рівні, а в GoPro Hero 11 вона просто дивовижна. Система вирівнювання картинки HyperSmooth 5.0 отримала новий режим AutoBoost, який автоматично визначає рівень стабілізації.





При цьому, для досягнення плавної стабільної картинки Hero 11 обрізає значно менше відео по краях, ніж попередня версія. Тому в кадр потрапляє більше простору. Особливо ефектно виглядає прокачаний режим блокування горизонту Horizon Lock з можливістю обертати девайс на 360 градусів.

Розробники продемонстрували це, прикріпивши камеру до літака, який вимальовував оберти в повітрі. В підсумку картинка не крутилася на 360 градусів, головний об’єкт та горизонт магічним чином залишаються на одному місці.





*Момент на відео з 1:50

Для нічної зйомки розробники додали 3 нові режими, які раніше треба було налаштовувати вручну. Перший створений для малювання ліхтариками у темряві, другий для фільмування транспорту вночі і третій для запису зоряного неба. З ними можна дуже легко записати маленький шедевр без професійних навичок оператора.





Що стосується захисту від вологи, то Hero 11 можна занурювати у воду на глибину до 10 метрів без захисного чохла. Але ми рекомендуємо все ж використовувати кейс для підводної зйомки.


Вердикт: чи варто оновитись на GoPro Hero 11

На перший погляд, новинка мало чим відрізняється від Hero 10 – однаковий дизайн, чип, роздільна здатність. Втім розробники додали в 11-е покоління низку професійних фішок, які точно знадобляться професіоналам. Наприклад, 10-бітний колір, покращену стабілізацію та матрицю 8:7.

Саме тому GoPro Hero 11 є суттєвим оновленням лінійки. Її фішки дадуть набагато більше можливостей для творчості у зйомці, а це є найголовнішим для такого девайсу. Екшн-камери ще ніколи не були такими близькими до професійних апаратів. І саме тому ми однозначно радимо GoPro HERO 11 тим, хто думає купувати нову екшен камеру.



Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі GoPro:
CHDHX-901-RW
12 699 ₴
317 $
CHDHX-101-RW/CHDHX-102-RT
11 199 ₴
280 $
Коментарі
Додати коментар