Що там з Apple AirTag? Буде взагалі?

Буде! Про це свідчить багато. І сьогодні ми спробуємо розібратися на якій стадії проект.

У лютому цього року Американське управління по патентах і торгових знаках опублікувало дві патентних заявки, подані співробітниками Apple. І хоч в обох випадках ні слова не сказано про AirTag, не впізнати GPS-мітку в патентах складно.

AirTag, як велика система позиціонування

Один з патентів описує блок управління живленням багатоінтерфейсного транспондера (це така прийомопередаваюча штука, яка відправляє сигнал у відповідь на прийнятий). Другий – способи перемикання режимів живлення транспондера.



ezh|864х452-1 3.png

І вже це говорить про те, що AirTag активно допрацьовується і готується до виходу в світ. Але є ще аргументи. Пам'ятаєш як ми писали про конфлікт Apple і Tile?

Купертинівська компанія хотіла викупити або максимально ускладнити життя маленької Tile, бізнес якої складається з GPS-міток. Так ось, суди досі йдуть. А це значить, Apple все ще зацікавлена в перемозі.

Ну і третє – не просто ж так Яблучна компанія викупила 28 жовтня 2019 року права на торговельну марку AirTag!



ezh|864х452-2 2.png

А якщо серйозно, то в червні на WWDC 2020 на конференції для розробників, де я власне і очікував побачити презентацію AirTags, корпорація приділила досить багато уваги технології позиціонування.

І вона вже працює. Поки AirTag не запущено, ми вже можемо насолоджуватися розробками в цьому напрямку. Адже iPhone вже вміють зв'язуватися один з одним, навіть коли один з них вимкнений.

Уяви: ти втрачаєш смартфон і активуєш режим втрати через iCloud. Все, з цього моменту всі iPhone відправляють навколо себе сигнал в пошуках загубленого. А як тільки він зловить цей сигнал – технологія автоматично відправить назад координати його місцезнаходження. І це працює навіть коли смартфон вимкнено!



ezh|864х452-3 2.png

Але найголовніше – це безпечно. Всі дані передаються в зашифрованому вигляді і не несуть в собі конфіденційну інформацію про власника. Тільки уяви, коли так само можна буде шукати скажімо ключі або загублений гаманець з міткою AirTag

До речі, схоже чекати залишилося зовсім недовго. Є відомості, що проект AirTag дійсно знаходиться на фінальній стадії розробки і вже найближчим часом вийде у світ.

А причина затримки і відсутність в списку презентованих на WWDC девайсів – коронавірус. Саме через нього розробники не встигли провести фінальні тести, які обов'язково необхідні перед масовим релізом будь-якого продукту.


Без назви-2.png

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар