Як встановити Єсім на Айфон

Зміст

Віртуальна сімка, чіп, мікросхема, вбудована сім карта – у eSIM багато назв, а також переваг у порівнянні з фізичним носієм мобільного номера. Але як і будь-яка прогресивна технологія, Embedded SIM та особливості її роботи в iPhone вимагають деякого роз'яснення.

Про те, які айфони підтримують єсім, як підключити єсім на айфоні, ручному додаванні віртуальної сім карти та її перенесенні з одного iPhone на інший розповім у цьому матеріалі. Поїхали!


Які айфони підтримують єсім

Вбудована сімка як ідея, з'явилася ще у 2010 році. Після кількох років розробок відбулося логічне втілення цього перспективного проєкту у життя. Відразу кілька технологічних гігантів почали випускати гаджети з eSIM. Серед них Samsung, Google і, звичайно ж, Apple. Таким чином, про молоду технологію дізнався весь світ.

-7%
MQ8W3
56 406 ₴
52 299 ₴
1 307 $
Спеціальна ціна-6%
MQ3W3
33 000 ₴
30 999 ₴
775 $

Першим «яблучним» смартфоном із встановленою сім картою став iPhone XS, який випустили в 2018 році. З того часу кожну наступну модель стали оснащувати eSIM. Винятком з'явилися айфони, які йдуть у продаж у континентальному Китаї. А ось iPhone 14 для ринку США навпаки, позбавили всякого слота під фізичну сімку.


Як підключити єсім на айфоні

Всі три мобільні оператори України: Lifecell Київстар та Vodafone підтримують технологію eSIM. І вже досить тривалий час, перший – з 2019 року, а два інших запустили обслуговування буквально наступного року після Lifecell. Тому при підключенні на iPhone не повинно виникнути труднощів.

Все, що від тебе вимагається, це кілька простих дій:

  1. Насамперед, купи eSIM, скориставшись торговельною точкою або застосунком оператора.
  2. Далі зайди до «Параметрів».
  3. Знайди розділ «Стільникові дані».
  4. Зроби сканування QR-коду, який тобі надіслав оператор.
  5. Заверши підключення, дотримуючись підказок на екрані.

Готово! Залишилося лише зателефонувати з нового номера та переконатися в правильній роботі eSIM.


Як додати віртуальну сім карту на айфон вручну

Буває, що відсканувати QR-код, надісланий мобільним оператором, неможливо. Наприклад, через відсутність ще одного пристрою під рукою. Тоді можна скористатися ручним введенням даних eSIM.

-8%
MQ9V3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 317 $
Спеціальна ціна-17%
MPV03
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $

Ось як додати віртуальну сім карту на айфон вручну. Перш за все, запитай у свого оператора всю необхідну інформацію для введення. Потім у меню «Параметри» знайди «Стільникові дані». І як у попередньому випадку, торкнися цієї вкладки. Внизу екрана ти побачиш «Ввести деталі вручну». Це і буде кінцева зупинка налаштування.

Як перенести esim з iphone на iphone

Якщо ти вже маєш віртуальну «сімку» на старому iPhone, вона завжди може бути перенесена на новий. Єдиний важливий момент: онови обидва смартфони до iOS 16, інакше нічого не вийде.

Для перенесення виконай ряд простих кроків:

  1. Увімкни Bluetooth на старому та новому смартфонах.
  2. У новому айфоні знайди вкладку «Стільникові дані», як при підключенні есим.
  3. Торкнись «Перенесення з іншого iPhone».
  4. Переконайтеся, що номер, що з'явився на екрані, – твій.
  5. Підтверди дію.

Тепер ти знаєш, як перенести esim з iphone на iphone. По суті, нічого складного, головне, слідувати інструкціям на екрані і тримати пристрої у відносній близькості до закінчення процесу перенесення.

Висновок

eSIM має масу переваг у порівнянні зі звичайною nano-SIM. Недарма для американського ринку остання на сьогодні лінійка iPhone 14 геть-чисто позбавлена слотів під фізичну «сімку».

Серед очевидних плюсів на першому місці для Apple, звичайно ж, безпека даних. Крадіжка або втрата iPhone може призвести до оволодіння даними зі звичайною сім. З віртуальною ж такий номер не пройде.

-7%
MQ903
56 406 ₴
52 299 ₴
1 307 $
-11%
MPUN3
28 118 ₴
25 099 ₴
627 $

Далі, це можливість реєстрації до десяти номерів різних операторів, серед яких два номери будуть активними. А також зручність підключення номера місцевого оператора за кордоном. І, нарешті, віртуальній сімці не страшні жодні пошкодження, а також її неможливо втратити.

Так, технологія eSIM дійсно заслуговує на увагу і варта того, щоб нею користуватися на повну. То чому б не розпочати вже сьогодні?


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні айфон з єсім:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар