Вінілові платівки у Техно Їжаку. Топ 10 за версією наших співробітників

Наша дружна команда почала слухати платівки всього кілька років тому. Але за цей недовгий час ми дуже полюбили "тепле" звучання вінілу. Гірко визнавати, що віртуальна музика не може подарувати ті ж емоції. Її не можна помацати, відчути, подивитися на неї.

Платівки стали настільки популярними, що ми додали їх на сайт Техно Їжак. До підбору музики ми ставимося дуже серйозно, тому до нас потрапляють тільки найкращі платівки в світі з найцікавішими хітами. Зустрічай наш особистий ТОП-10.

Jon Hopkins – Late Night Tales: Про те, що слідує після бурхливої вечірки

Складно собі уявити кращого експерта в електронній музиці, ніж Джон Хопкінс. Його міксовий альбом 2015 року не дарма носить таку багатообіцяючу назву – "Late Night Tales" (Казки пізньої ночі). Платівка забирає нас на електро-вечірку початку 2000-х.



864х452_01.jpg

Але не в її бурхливу частину, а ближче до 3:00 ранку, коли всі учасники рейву поступово розходяться. А ти, втомлений і гарячий, мовчки спостерігаєш за закінченням цього танцювального свята. Хопкінс, ніби, огортає слухача в м'яку улюблену піжаму, так що очі закриваються самі.

Загалом, це просто чарівна збірка міксів для тих двох рідних душ, які після кожної вечірки не сплять до ранку, розмовляючи про все на світі.

Bon Iver – 22, A Million: Відмова від банальності

У цьому альбомі Бон Івер повернувся до несподіваних поєднань та експериментів. У міксі жанрів інді, електроніка і поп, відчувається якась невизначеність автора. За нашими почуттями, в платівці "22, A Million" художник якнайдалі відійшов від банальних форм треків.

-13%
-14%

Йому набридло примітивне, загальноприйняте звучання. Тому він розбавляє його своїм високим, тендітним фальцетом. Такий прийом подарував музиці якесь потойбічне звучання, ніби вона створювалася на холодному краю землі.

Bob Dylan – Greatest Hits

Кожна пісня Боба Ділана є легендарною. Платівка "Greatest Hits" ставала платиновою цілих 5 разів! У чарті США вона займає почесне 10 місце, в Британії – 3 позицію.

Жоден сучасний автор не може зрівнятися з легендарним Діланом. Його пісні здаються дуже старовинними і шалено сучасними одночасно. "Greatest Hits" – це зібрання його кращих творів.

Sampha – Process

Після feat-ів з Дрейком і Каньє Вестом британець представив свій дебютний альбом "Process". У ньому поєднується електроніка, фанк і соул. "Process" розповідає про пошуки себе в світі і труднощі на цьому шляху. Сампа зміг поєднати популярну електронну музику разом з акустичним звучанням фортепіано.



864х452_03.jpg

Цей музичний інструмент є для нього дуже символічним. Коли автору було три роки, його батько купив фортепіано для всіх своїх п'ятьох дітей. Однак серед братів і сестер тільки Сампа захопився музикою, а потім перетворив хобі в роботу.

Альбом "Process" повідає про те, як автор пройшов довгий шлях до популярності. Про те, як втратив батька і матір. Нарешті про те, як знайшов себе. Треки Сампи прагнуть вгору, іноді потріскуючи, щоб передати горе.

Michael Kiwanuka – Home Again

При створенні свого дебютного альбому Майкл Ківанука однозначно надихався творами Боба Ділана і Отіса Реддінга. "Home Again" точно заслуговує на увагу кожного меломана. Він наповнений емоційними піснями про любовний смуток, пошуках свого місця в світі і дружбу.

-12%
0666017319711
2 499 ₴
2 199 ₴
55 $
-14%

Треки Ківануки не можна віднести до рок-н-ролу, ти не почуєш їх на танцполі. Але якщо шукаєш собі затишний, теплий "соул" для меланхолійного вечора, "Home Again" – це те, що потрібно.

Four Tet – New Energy

Ця платівка здивує тебе зовсім незвичайним техно-звучанням. Автор Кіран Хебдан вирішив поекспериментувати зі звуком, тому пірнув у власну ранню творчість і взяв звідти краще. А потім об'єднав це з останніми трендами в клубній музиці – вийшов альбом New Energy. Слухаючи його, ти несешся в якусь іншу реальність.

The Doors – The Doors

Цей вініл є одним з найуспішніших дебютів всіх часів. У першому своєму альбомі група The Doors успішно поєднала ритм класичного рок-н-ролу з джазовою імпровізацією.



864х452_05.jpg

Завдяки цьому слухачі отримали сильне і жалісливе звучання. Ця музика буквально вихлюпує з тебе емоції і змушує потанцювати.

Against All Logic – 2012-2017

Чи варто представляти тобі Ніколаса Джаара? Це сучасний геній клубної музики, який ніколи не обмежує себе в створенні унікальних треків. В альбомі "2012-2017" Against All Logic, він же Ніколас, використовує свої старі треки, доповнюючи новими мелодіями і бітами. Вийшло дуже круто! Радимо послухати.

Anohni – Hopelessness

Творчество Anohni – це не тільки приємне звучання, а й протест. Альбом "Hopelessness" протестує проти війни. Anohni усвідомлює власну слабкість, яку довго приховував, перевагу одних людей і поступки інших.

-13%
0883870082310
1 609 ₴
1 399 ₴
35 $
-13%
4050486051443
1 899 ₴
1 649 ₴
41 $

У цілому ця вінілова платівка сповнена моральних і філософських уроків, які варто вивчити кожній людині.

Nils Frahm – Felt

Німецький музикант-новатор в своєму творінні "Felt" забирає нас у світ мікрозвуків. Історія написання цього альбому дивовижна. Нільс Фрам одного разу захотів пограти на фортепіано пізно вночі. Щоб не розбудити сусідів, він накинув на клавіші товсту м'яку тканину під назвою фетр – звідси і назва "Felt".

Йому настільки сподобалося нове м'яке звучання, що він почав записувати його на мікрофон, піднісши гаджет практично впритул до струн. Це дозволило захопити безліч нових звуків, які зазвичай відсікають музиканти. "Felt" асоціюється з красою, ніжністю і щастям.


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті