Гнучкий iPhone з'явиться вже у 2023 році. Останні чутки

Подейкують, що перший iPhone з гнучким дисплеєм з'явиться вже в 2023 році. Спочатку про це розповів авторитетний інсайдер Джон Проссер, а тепер підтвердив ще й популярний портал Wccftech. Зовні яблучний смартфон з форм-фактором розкладачки буде дуже схожий на пристрій від Samsung. Ми зібрали всі останні чутки про нього і готові тобі їх розповісти.

Що відомо про iPhone Fold / iPhone Flip

Вперше про складаний смартфон від Apple всерйоз заговорили напередодні презентації iPhone 12. Гаджет, ніби як, був готовий до виходу, але купертинівці вирішили його не випускати. Ну а тепер експерти припускають, що його реліз відбудеться у вересні 2023 року. Або ж в 2024-му, якщо щось піде не так.



864х452_01.jpg

Гнучкий екран – як це працює

Найцікавіша деталь "розкладачки" від яблучників – це дисплей. Судячи з чуток, його розробкою займеться відома компанія LG Display. Розміри екрану, за однією з версій, становитимуть 7,5 дюймів в розкладеному стані. І вдвічі менше в складеному вигляді. За іншою версією, габарити iPhone Fold будуть точно такими ж, як і Pro Max 13.

Швидше за все, гаджет отримає форм-фактор "розкладачки" і буде згортатися рівно навпіл точно, як і аналог від Samsung. Хоча раніше купертинівці реєстрували патенти на пристрій, який складається за формою літери Z. Але в це мало віриться.

З крутих фішок дисплея можна виділити механізм самовідновлення. Він зможе автоматично виправляти пошкоджені пікселі і спотворення. Захисний шар на екрані буде складатися з такого матеріалу, який здатний прибирати маленькі подряпини. Круто!

MLLF3
57 999 ₴
58 799 ₴
1 470 $
-9%
MLW03
62 999 ₴
57 199 ₴
1 430 $

Подейкують, що інженери працюють над тим, щоб зробити процес розкладання і згортання автоматичним. Простіше кажучи, можна буде потягнути за повзунок і смартфон згорнеться сам, або ж відкриється.

Дизайн яблучної "жабки"

Про зовнішній вигляд iPhone Fold, або Flip ми можемо здогадуватися лише з існуючих концептів від дизайнерів. Звичайно, всі вони далекі від правди. Але ось, яким ми його собі уявляємо. Майбутня модель революційного смартфона буде схожа на iPhone 13, в ній залишиться "кутастий" приємний дизайн з прямими гранями.

Чубчика зверху очікувати не варто, швидше за все, його приберуть. Значок яблука переїде в нижню половину тильного корпусу, так щоб в закритому вигляді він знаходився посередині спинки. На верхній частині задньої кришки з'явиться допоміжний екран, на якому буде відображатися час доби, дата і корисні повідомлення.

Характеристики

Буде цілком логічно, якщо Apple встановить в свої гнучкі iPhone повноцінне залізо від класичних моделей. Вони нічим не поступатимуться більш звичним яблучним смартфонам, і будуть обходити всіх конкурентів. Інсайдери впевнені, що розробники зроблять великий акцент на камері.



864х452_03.jpg

Справа в тому, що інші компанії-виробники складаних гаджетів чомусь не оснащують їх хорошими об'єктивами. Тому такі пристрої знімають дуже посередньо – не погано, але і не добре. У випадку з iPhone Fold, все буде зовсім інакше. Цей девайс буде здатний створювати шикарні фотографії та відео.

Надійність

Гнучкі пристрої першої хвилі випуску не могли похвалитися міцним корпусом. Наприклад, корейці з Samsung наклеїли на екран своєї першої "жабки" дуже невдалу плівку, яку не можна було знімати. Багато експертів і користувачів не прочитали інструкцію до гаджету і подумали, що це захисний аксесуар. Після відклеювання дисплеї переставали працювати.

Але зараз виробники придумали багато нових більш надійних технологій. "Розкладачки" вже не здаються настільки крихкими, як це було раніше. Особливу увагу інженери приділяють шарнірам, які рухають дві половинки. Їх виготовляють з надміцних матеріалів.

-7%
MLQ83
32 999 ₴
30 599 ₴
765 $

Корпорація Apple ніколи не випускала сумнівні продукти. Всі її пристрої були розроблені до ідеалу. Так що переживати нема чого.

Та й взагалі, судячи з чуток, iPhone Fold буде дійсно класним смартфоном. Можливо, інсайдери помиляються, коли говорять про його вихід в 2023 році. Але ринок телефонів рухається в бік гнучких моделей. Так що купертинівцям потрібно поквапитися.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар