ТОП 5 Telegram-ботів у 2023

Зміст

Користувачі все більше часу проводять у месенджерах на своїх iPhone, віддаючи перевагу традиційним соціальним мережам. І, мабуть, найбільший внесок у цю зміну зробив Павло Дуров зі своїм Telegram. Саме з нього розпочалася справжня «ботоманія».

Автоматичні акаунти або боти дозволяють виконувати цілу низку різних дій, не виходячи з месенджера. Від пошуку квитків на поїзд до передачі показників чи оплати за комунальні послуги. Від перегляду улюбленого фільму чи серіалу до знаходження музичного треку від чергового «фрешмена».

Читай також: Telegram-бот, який перетворює голосові повідомлення на текст

Сьогодні поговоримо про розважальну та інформаційну «сторони сили», а також про можливості телеграм-ботів на прикладі мого ТОПу цих унікальних у своєму роді помічників. Поїхали!


Як працюють Telegram боти?

Масове використання ботів у сервісах з миттєвого обміну повідомленнями почалося з Telegram та його власної платформи для ботів, яку запустили у 2015 році. А також з відкриття доступу до API (Application Programming Interface) – програмного інтерфейсу, що дозволяє пов'язувати між собою різні програми. З того часу поширення роботів-помічників стало лише питанням часу.

Телеграм-боти розширюють функціонал месенджера, заощаджуючи час користувача та ресурс мобільного пристрою. З будь-яким доступним їй завданням програма впорається за частки секунди!

Спеціальна ціна-31%

Ось тільки частина з того, на що вона здатна:

  • запит інформації;

  • оптимізація та спрощення різних дій;

  • повідомлення про публікацію у соцмережах;

  • послуги та пропозиції від різноманітних компаній.

Боти, вірніше їхні облікові записи, відрізняються від реальних користувачів. Вони не мають статусів та позначок часу, коли останній раз були помічені в мережі. А наприкінці імені кожного завжди буде слово «bot». Їх можна додавати до групового чату та зупиняти або блокувати, як будь-якого іншого користувача Telegram.

Крім звичних є вбудовані або inline-боти. Їхнє єдине завдання – виконання запиту. Достатньо ввести в рядок введення повідомлення ім'я бота та ключове слово пошуку. Яскраві приклади таких програм: @gif та @wiki.

Стати ініціатором спілкування з Telegram-ботом дуже просто. Достатньо натиснути кнопку «Почати» або ввести команду «/start». Усі боти в месенджері абсолютно безкоштовні, але може вискакувати реклама чи пропозиції платних послуг.


ТОП Telegram-бот для YouTube

Такої кількості відеоконтенту, як на YouTube, немає на жодному іншому сервісі. Фільми, серіали, шоу, документальні та розважальні програми доступні онлайн. Але як бути, якщо вирушаєш кудись, де немає інтернету, а доглянути улюблений контент все-таки хочеться?

Спеціальна ціна-24%

Щоб щось скачати з ютуба телеграм бот може стати чудовим рішенням. Їх представлено зараз величезна кількість, я користуюся YouTube Downloader bot. Він простий та зручний і повністю мене влаштовує.

Ось докладна інструкція про те, як ним користуватися:

  1. Для початку забий у Пошук Telegram @YouTube_downloader_video_mp3_bot.

  2. Набери у рядку введення команду «/start».

  3. Далі скопіюй посилання відео для скачування та встав у рядок введення.

  4. Робот запропонує список варіантів форматів для завантаження.

  5. Вибери потрібний варіант.

  6. Збережи його до галереї пристрою.

Готово! Час завантаження залежить від обсягу контенту та швидкості твого інтернету. Причому, ти можеш скачати як відео у форматі mp.4 та з роздільною здатністю 360p або 1080p, так і аудіо у форматах mp.3 (low, medium, high), m4a та ogg.2. Аудіоформат стане в пригоді для скачування подкастів – трендового виду контенту, а також розмовних шоу.

Читай також: Зручний Telegram-бот для відстеження знижок у PlayStation Store

Крім цього, можна скачати не всі відео, а тільки фрагмент. Введи команду «/cut» та інтервали відрізка відео, які тебе цікавлять, в секундах і через двокрапку. Наприклад, «/cut 60:90».


ТОП Telegram-бот з фільмами українською?

Україномовного контенту стає все більше і це чудово! Не лише на YouTube. Telegram-канали з фільмами та серіалами на «солов'їні» ростуть як гриби після дощу. А ось знайти хоча б один телеграм бот з фільмами українською – це ще завдання. До речі, якщо знаєш такий, напиши в коментах.

Тут же я скажу пару слів про один з таких Telegram- каналів з розширеним функціоналом, а не просто інструменті для скачування. Отже, він називається «Кінокраїна» (@kinokraina). Це цілий синдикат каналів з вражаючою бібліотекою, що постійно оновлюється. На сьогодні у ній понад 1900 фільмів, 250 мультфільмів та 320 серіалів.

-3%
MQ0T3
52 172 ₴
50 799 ₴
1 270 $
Спеціальна ціна-6%
MPUF3
31 999 ₴
29 999 ₴
750 $

Кожне нове відео, що з'явилося на каналі, супроводжується описом. Ти можеш його переглянути в онлайн режимі або завантажити. А, скориставшись пошуком, знайти фільм, який тебе цікавить. А ще є окремий канал із останніми новинами зі світу кіно, які також українською. І так, телеграм бот серіали офлайн цілком може замінити «Серіальний канал» або «Серіали українською – База» від Кінокраїни.


ТОП Telegram-бот для музики

Якщо говорити про музичні боти з погляду різноманітності треків, найкращий телеграм бот музика для мене – це @DeezerMusicBot. Встановивши його, ти отримаєш доступ до бібліотеки треків від таких стрімінгових гігантів, як Deezer, Spotify та Soundcloud.

Якщо ти не знаєш, кількість треків на Deezer становить 83 мільйони, а на Spotify – понад 50 мільйонів. Тому можна навіть не сумніватися, що знайдеться якщо не все, то дуже багато. У боті організований зручний пошук за альбомами, треками, виконавцями та ключовими словами. Пісні можна як прослуховувати, так і завантажувати. А результат пошуку, наприклад, альбому – це не лише список треків, а ще й обкладинка.


ТОП Telegram-бот для пошуку музики

Усі музичні чарти Shazam тепер зібрані й у Telegram. За це відповідає телеграм бот для пошуку музики @ShazamMusicChartsBot. Що він пропонує?

  • постійне оновлення чартів;

  • ТОП 200 найпопулярніших треків країнами;

  • пошук за назвою треку, альбому чи виконавцю;

  • найпопулярніші треки з жанрів;

  • Зал Слави – пісні, які «шазаміли» найбільше разів.

Щоб бути в курсі новинок та трендів, причому у світових масштабах, достатньо встановити цей бот. Також, треки доступні для скачування, і не в mp.3, а у форматі flac – без втрати якості та зі 100% збереженням оригінального звукового потоку.


ТОП Telegram-бот для пошуку квитків

Останній у сьогоднішньому ТОПі телеграм-бот стосується пошуку та моніторингу квитків на потяги ПАТ «Укрзалізниця». Старий добрий @RailwayBot – сервіс, який через свою простоту та зручність не втратив актуальності і в 2023 році.

Читай також: Telegram, про який ти не знав. ТОП-20 прихованих функцій

На що здатний цей бот? Він може регулярно шукати квитки та надсилати повідомлення про позитивний результат пошуку, давати інформацію про всі поїзди між станціями, а також повідомляти про всі зупинки твого маршруту. Зрештою, ти можеш купити квиток прямо в боті, не виходячи з Telegram.


І все-таки, попри те, що зараз одні Telegram-канали на слуху, боти зайняли свою нішу зручного інструменту для вирішення різноманітних завдань.

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні товари:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар