Підтримка Lossless і Dolby Atmos з'явилася у HomePodOS 15.1

Після оновлення всіх своїх операційних систем компанія Apple розпочала новий бета-цикл невеликих апдейтів, які виправляють помилки і додають нові функції. У новенькій пробній версії HomePodOS 15.1 користувачі помітили довгоочікувані фішки Lossless і Dolby Atmos. Що це таке – зараз розповімо.

Lossless і Dolby Atmos з'являться в HomePod

Ще в травні цього року розробники пообіцяли додати ці фічі в свої колонки з виходом майбутніх збірок прошивки. Однак після конференції для розробників WWDC21 в першій беті як і раніше не з'явилося просторового аудіо.



864х452_01.jpg

Тільки в третій пробній збірці програмісти помітили сліди Lossless в додатку Home. Але пізніше купертинівці її знову прибрали. Ймовірно, у Apple виникли якісь проблеми з налаштуванням цієї фічі. Адже через деякий час яблучні колонки таки обзавелися підтримкою Lossless, а купертинівці знову пообіцяли додати пізніше ще й Dolby Atmos.

З виходом фінальної прошивки HomePodOS 15.0 опція "Dolby" до цих пір не з'явилася. Але вона точно буде в 15.1, що підтверджує свіженька бета.

Що таке Lossless і Dolby Atmos

Lossless Audio (аудіо без втрат) – це спеціальний формат для музики, який зберігає найвищу якість звучання. За допомогою цієї технології можна слухати треки в студійній якості, якими їх задумував автор. Однак для цього знадобляться спеціальні колонки, або ж навушники.

Розпродаж-32%

Dolby Atmos. Ця технологія використовується в сучасних кінотеатрах. Вона робить звук об'ємним і більш реалістичним. Dolby Atmos особливо корисна для перегляду серіалів і фільмів. З її допомогою можна імітувати звук з будь-якого боку, щоб надати йому достовірності і занурити глядача в атмосферу кіно.

Як включити функції:

  • Відкрий додаток Home;
  • Потім тапні на іконку "Домашньої сторінки" в верхньому лівому кутку;
  • Вибери "Налаштування будинку", далі натисни на свій профіль;
  • У розділі "Медіа" тапні на пункт "Apple Music";
  • Активуй "Lossless Audio" і "Dolby Atmos".
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті