Блок живлення Apple Watch. Який вибрати?

Цієї осені компанія Apple представила довгоочікуване сьоме покоління Apple Watch. Яблучний смарт-годинник отримав багато цікавих змін у плані дизайну та начинки. Одним із нововведень гаджета стала прискорена зарядка. Вона доступна лише у цьому поколінні розумного аксесуара.

Через нову технологію розробникам навіть довелося змінити комплект поставки пристрою. У коробці з Apple Watch 7 лежить зовсім інший тип дроту, ніж у Series 6 і раніших версіях. На жаль, адаптер не входить до комплектації, тому його потрібно докуповувати окремо. Який блочок вибрати, щоб не переплутати – зараз розповімо.

Який блок живлення вибрати для Apple Watch

Отже, почнемо з більш старших моделей годинників. Всі Apple Watch, починаючи з першої і закінчуючи п'ятою серією, надходили у продаж із простим адаптером живлення Apple USB потужністю 5 Вт та USB-А кабелем з магнітним кріпленням.



1ezh|864х452.jpg

У коробці з Series 5 і Watch SE кладеться такий самий кабель, проте блоків в комплекті не передбачено. Чому так? Корпорація заявляє, що забрала адаптер живлення із коробки для того, щоб зменшити кількість електронного сміття у світі.

Напевно, у кожного користувача є кілька стандартних адаптерів вдома. Зазвичай ми навіть не дістаємо нові блоки з коробки і продовжуємо користуватися старими. Живуть вони дуже довго і рідко виходять із ладу. Тому нова політика Apple здається цілком логічною – навіщо класти черговий блок живлення, якщо вони і так є у всіх.



Apple 5W USB Power Adapter
Apple 20W USB-C Power Adapter
Роз'єм USB-A Роз'єм USB-С
Підтримується всіма моделями Apple Watch Підтримує всі моделі Apple Watch + швидку зарядку в Apple Watch 7
Сумісний з USB-A кабелем для заряджання Apple Watch з магнітним кріпленням Сумісний з кабелем USB-C з магнітним кріпленням для швидкого заряджання Apple Watch


Для зарядки свого розумного годинника Apple Watch 5 і SE можна не боячись використовувати Apple 5W USB Power Adapter. Або інші якісні адаптери від сторонніх виробників, наприклад, Baseus Letour 5W/2A USB Wall Charger.


Зі свіженькими Watch 7 все трохи складніше. У комплектації з ними йде кабель USB-C з магнітним кріпленням для швидкого заряджання. З його допомогою годинник підживлюється на 33% швидше, ніж у попередника шостої серії. Відповідно, для такого дроту потрібен лише оригінальний адаптер Apple 20W USB-C Power Adapter.

Важливо. Режим швидкого заряджання доступний лише на останній моделі наручного гаджета. Інші моделі також можна підживлювати від USB-C кабелю та блоку, але вони не заряджатимуться швидше. Крім цього, можна використовувати спеціальні док-станції. Вони дуже зручні у повсякденному використанні, але не можуть похвалитися підтримкою швидкого заряджання.

Якщо в тебе більш рання версія Watch, то підставка з бездротовим живленням значно полегшить життя. У випадку з Series 7 вона не може забезпечити 80% батареї за 45 хвилин. Така швидкість можлива лише з дроту.

Як потрібно заряджати Apple Watch

Розробники радять підключати годинник до розетки, коли вони розряджаються до 10%. При цьому значенні на екрані пристрою з'являється червона блискавка. Якщо ти дотримуватимешся цього простого правила, то акумулятор прослужить набагато довше.



2ezh|864х452.jpg

Щоб перевірити рівень заряду акумулятора на смарт-годиннику, змахніть циферблат на головній сторінці вгору. До речі, на деяких заставках можна додати значок акумулятора.

Як продовжити автономність

Найдієвіший спосіб продовжити час роботи від одного заряду – це включити Екорежим. У цьому стані девайс відключає дуже багато корисних функцій, наприклад, синхронізацію з iPhone. Пристрій перетворюється на звичайний електронний годинник без жодних фішок.

Як активувати екорежим Apple Watch:

  • Змахни циферблат вгору та відкрий “Пункт управління”;
  • Натисни на відсотки акумулятора;
  • Активуй повзунок “Екорежим” та вибери “Продовжити”.

Вимикається режим за допомогою перезавантаження. Просто натисни і утримуй бічну кнопку, доки не почнеться вимкнення.


Істотно заощадити дорогоцінний заряд також допомагає відключення анімації. Щоб це зробити, відкрий на iPhone програму Apple Watch і натисни на рядок з часом – "Основні" – "Універсальний доступ". Також можна спочатку поставити заставку без анімації.

Радимо встановити максимально темний циферблат. Така картинка менше витрачає батарею, ніж яскраві та світлі картинки. Можеш також зменшити яскравість тексту годинника через сервіс Watch шляхом “Мій годинник” – “Яскравість і розмір тексту” .

За допомогою таких простих маніпуляцій ти зможеш значно продовжити час роботи свого яблучного пристрою від одного заряду акумулятора. Але не варто відключати всі круті фішки, щоб зберегти довшу батарею. Це все-таки розумний годинник, а не просто показник часу.


Читати наш блог у Telegram
Для Apple Watch:
Коментарі
Додати коментар