iOS 16: чому варто оновитися просто зараз

Дочекались! Учора, нарешті, Apple викотила для користувачів своє велике оновлення – iOS 16. Операційна система була представлена ще в червні, було багато бета-версій, але тепер можна сміливо оновлюватись, адже тепер усе офіційно й безпечно.


Кому підійде iOS 16?

З появою нової операційної системи щороку оновлюється і список смартфонів, які, на жаль, уже її не потягнуть. Тож перевір, чи підтримує твій iPhone iOS 16. Якщо так – го оновлюватися й тестити! Тільки не забудьте перед цим зарядити телефон не менш ніж на 50%, щоб усе пройшло як по маслу.

iPhone, які підтримують iOS 16:

  • iPhone 8, 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone XR
  • iPhone XS, XS Max
  • iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max
  • iPhone SE 2020
  • iPhone 12, 12 mini, 12 Pro, 12 Pro Max
  • iPhone 13, 13 mini, 13 Pro, 12 Pro Max
  • iPhone SE 2022
  • iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro, 14 Pro Max

Усі версії новеньких iPhone 14, звісно ж, будуть відразу працювати на iOS 16. Але щоб протестити нову операційку на цих гаджетах треба буде трошки зачекати. Тож пропонуємо не відтягувати й оновити свій наявний iPhone, а потім уже й до 14го доберемось.


Фішки нової iOS

iOS16 – це дійсно велике оновлення від Apple, адже вона містить аж 65 нових функцій. Але зважаючи на те, що з червня виходило 5 бета-версій, ми розглянемо лише основні та найцікавіші фішки нової операційки.


Екран блокування в iOS 16

Тут змінилось усе! Тепер можна додавати й налаштовувати під себе кілька шаблонів екрана блокування, з віджетами, стилізованими під Apple Watch, анімацією та іншими крутими функціями, не доступними раніше. Ще й шрифт та колір тексту можна налаштовувати! А перемикатись між шаблонами одним лише свайпом — це дуже зручно.



!3-1-ezh|864х452.png

Створюй різні шаблони під свої вподобання. Наприклад, нам сподобались анімовані види Землі, Місяця й Сонячної системи. Налаштувати екран блокування можна в меню Параметри – Шпалери. Доречі, екран блокування тепер реагує на положення телефону й може бути горизонтальним.


Сповіщення в iOS 16

Відтепер усі повідомлення і сповіщення розташовані в нижній частині екрана, тож дотягнутись до них пальцем стане ще зручніше. З’явилась можливість переглядати їх у вигляді розширеного списку – це дуже зручно, адже одразу бачиш найважливіше. А ще – у нічному режимі сповіщення також будуть затемненими, тож не заважатимуть.


Функція Live Activities в iOS 16

Ця функція відстежує й запам’ятовує все, що відбулося за день, у режимі реального часу. Наприклад, тренування, прогулянки, поїздки або навіть замовлення на доставку їжі прямо з екрана блокування. Live Activities відображаються окремим блоком у нижній частині екрана і зберігаються, поки дія не завершиться.


Поліпшене фокусування в iOS 16

Фокусуйся тільки на важливому! Наприклад, якщо активувати у режимі «Фокусування» статус «Робота», Safari буде показувати лише відкриті вкладки, пов’язані з роботою. Або можна налаштувати показ повідомлень на електронну пошту тільки від робочих контактів. Ствоюй власні списки додатків і контактів та переключайся між ними залежно від того, чим займаєшся.


Спілкування в iOS 16

В iOS16 можна редагувати й видаляти повідомлення iMessage протягом 15 хвилин із моменту відправлення. А ще Apple додали можливість роботи над спільними документами та функцію SharePlay для відображення синхронізованого контенту.



!3-2-ezh|864х452.png

У застосунку «Пошта» з’явилась можливість надсилати відкладені повідомлення, а також є 10 секунд на те, щоб скасувати відправлення, якщо воно помилкове.


Фото в iOS 16

Більше жодних повторів! Тепер додаток вміє самостійно виявляти дублікати фото в альбомах та видаляти їх, щоб не займали місце дарма. Альбоми «Приховані» й «Нещодавно видалені» заблоковані за замовчуванням і можуть бути розблоковані за допомогою Face ID, Touch ID або пароля, а люди в альбомі «Люди» можуть бути відсортовані за алфавітом.


Дім в iOS 16

iOS 16 подарувала додатку «Дім» спрощену та ефективнішу навігацію, організацію та керування аксесуарами й розумним домом. Нові віджети на екрані блокування iPhone дають змогу стежити за будинком у режимі реального часу й отримувати доступ до всіх своїх пристроїв у будь-який момент.

Отже, вердикт такий: нам оновлення сподобалось! iOS 16 стала набагато більше персоналізованою операційною системою, ніж її попередниці. Тож якщо ти досі не оновився – уперед! Ми даємо їй свій однозначний рекомендасьйон.



Читати наш блог у Telegram
Популярні iPhone, що підтримують iOS 16:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар