iOS16.3 – що нового? Відповідь у відео на YouTube «Техно Їжак»

Зміст

Нещодавно Apple випустила оновлення iOS 16.3, яке містить деякі нові функції та доопрацювання для всіх iPhone з iOS 16. І, звичайно ж, на YouTube-каналі Техно Їжака вийшло відео основними подробицями останньої на сьогодні версії операційки для «яблучних» гаджетів. Заходь, дивись, став лайк і підписуйся на канал, як кажуть)





iOS16.3 – що нового? Оновлюйся, якщо ще цього не зробив | Техно Їжак

Ну а тут на тебе чекає текстова версія гайда за оновленнями, фіксами та фішками iOS 16. Поїхали!


Ключі безпеки

Для тих, у кого ціла купа секретної або просто важливої інформації пов'язаної з Apple ID (тобто з твоїм обліковим записом), яку краще захистити. Та для входу в обліковий запис просто пароля та навіть подвійної автентифікації недостатньо, Apple додала підтримку спеціальних ключів безпеки.

Вони підключаються залежно від твого пристрою через Lightning, Type-A, Type-C. Або навіть можуть працювати через NFC. Відповідно, тільки після підключення або активації такого пристрою можна підтвердити доступ до Apple ID, який ти вирішиш захистити.

Такі ключі можуть виглядати як звичайна флешка, але насправді в ньому захована купа технологій, які можуть зберегти тебе від великих втрат. Наприклад, буде додатковий сканер відбитка пальця.

Так, деякі з цих штук недешеві, але вже тобі вирішувати, чи це дійсно дорого, чи інформація, яка прив'язана до твого Apple ID, коштує такого захисту. При цьому їх рекомендують мати хоча б у двох примірниках, бо раптом ти втратиш один?

-9%
MQ9Q3
52 499 ₴
47 699 ₴
1 192 $
-18%
MQ083
56 406 ₴
46 199 ₴
1 155 $

Де ховається ця функція? Все просто. Заходиш до «Параметри» – «Apple ID» – «Пароль та безпека» – «Додати ключі безпеки». Готово!


Безпека iCloud

Нововведення торкнулися і iCloud. Для нього посилили безпеку. З'явилася опція для активації посиленого захисту даних. Після її увімкнення всі дані будуть зашифровані, а доступ до них після втрати ти зможеш відновити, якщо підключиш мобільний номер або якщо згенерував 28-символьний код.

До речі, цей код краще добре сховати і головне зберегти, тому що якщо ти втратиш доступ до свого облікового запису, краще мати додаткову можливість його відновити.


Режим SOS

Додали нову опцію, яка дозволяє вимкнути звукові та світлові сигнали під час активації режиму SOS. Але гадаю, що краще не вимикати їх. Адже вони можуть дуже сильно допомогти, якщо не дай Боже, хтось опиниться під завалами і не буде сил кричати. Війна все ще триває.

До речі, всі ці налаштування ти зможеш знайти, якщо зайдеш до «Параметри» – «Сигнал SOS». І краще виділили кілька хвилин на активацію усіх подібних функцій, а після війни можна буде забути про них. Хоча, і після вони можуть бути включені, а в якийсь момент може життя врятують.

До речі, щоб здійснювати дзвінки за допомогою функції SOS, тепер потрібно затиснути бічну кнопку та будь-яку з кнопок гучності, а потім відпустити їх. Це запобігає випадковим викликам екстрених служб.


Always on Display

Але на мій смак найбільшим оновленням стало те, що трохи «прокачали» Always on Display. Це стосується лише iPhone 14 Pro та Pro Max, у яких така функція присутня, і її просто доповнили.

Спеціальна ціна-16%
MPUR3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $
-14%
MQ503
36 999 ₴
31 999 ₴
800 $

Хоча, так треба було зробити із самого початку. Він тепер може бути повністю чорно-білим, тому що додали можливість вимкнути шпалери. Відповідно, і не привертатиме до себе уваги, і споживати заряд акумулятора також буде менше, ніж до оновлення. Це добре!


Інші оновлення

А тепер про те, що пофіксили розробники Apple та деякі інші оновлення. Отже, по порядку:

  1. Вирішили проблему, через яку під час пробудження з режиму сну на iPhone 14 Pro Max могли тимчасово з'являтися горизонтальні лінії.
  2. Виправили помилку, з вини якої шпалери могли виглядати чорними на екрані блокування.

  3. Віджет екрана блокування міг неправильно відображати статус програми Home, це теж пофіксили.

  4. Виправили баг неправильної обробки запитів музики.

Але не фіксами єдиними, як то кажуть. На честь святкування місяця афроамериканської історії в iOS 16.3 представлені нові шпалери під назвою «Єдність», присвячені історії та культурі темношкірих. І вони є у двох варіантах та у різних колірних комбінаціях.


Фішки iOS 16

Отже, чому все ж таки взагалі обов'язково варто оновитися до iOS 16? Ось список найкрутіших фішок нової версії:

  • Оновлений екран блокування. Його тепер можна кастомізувати під свій стиль та смак, різні шрифти, колірну палітру, додати віджети та інше. Також оповіщення тепер розміщуються знизу, що дуже зручно, особливо. при використанні однією рукою.

  • Message. Можна редагувати та видаляти надіслані повідомлення протягом 15 хвилин, відновити випадково видалене повідомлення протягом 10 секунд, позначати повідомлення як непрочитані.

  • Live Text. Дозволяє розпізнавати написи та текст на знімках і навіть відео, відповідно можна скопіювати або перекласти його. З'явилася можливість швидко виділяти, вирізати та копіювати об'єкти на фото та картинках, після чого вставляти де тобі потрібно.

І це я розповів про кілька, а там ще багато інших. Наприклад, оновлення в Мапах Apple, у додатку «Пошта», створення сімейного альбому в iCloud, режим «Зосередження», коли хочеш відволіктися від смартфона, та багато іншого.

-4%
MLV93
44 999 ₴
42 999 ₴
1 075 $
-9%
MLK43
35 999 ₴
32 699 ₴
817 $

Хоча оновлення до iOS 16.3 і не є якимось надкритичним (у ньому лише невеликі, але цікаві доповнення), оновитись варто. Особливо, якщо спостерігаєш якісь проблеми чи баги у користуванні гаджетом. Оновлення не просто так випускають.

Якщо ти зіткнувся з якимись проблемами після оновлення, поділися ними в коментах під відео, або приходь у найближчий магазин Техно Їжак. Там тобі обов'язково допоможуть їх вирішити. І не забувай донатити на ЗСУ!

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Вибирай свій новий iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар