Екосистема Apple. Скопіюй на iPhone, встав на MacBook, виправ на iPad.

ТОП 5 кращих фцнкцій:

  1. Приймай дзвінок на Mac
  2. Копіюй на одному гаджеті, а вставляй на іншому
  3. Почни працювати на одному гаджеті і закінчи на іншому
  4. Розблокуй Mac за допомогою Apple Watch
  5. Виведи картинку з Мас на iPad

Поняття "екосистема" в світі технологій вже давно не новинка. По суті, екосистема – це коли гаджети від одного виробника доповнюють один одного, взаємодіють і обмінюються даними. Її сьогодні розвиває кожна велика корпорація, що виготовляє різноманітні пристрої.

У цьому плані найбільше вдалося просунутися Apple, хоча інші компанії постійно наступають їй на п'яти. Сьогодні поговоримо про те, як можуть працювати разом твій iPhone, iPad, Mac та інші девайси яблучної компанії. Поїхали!

Приймай дзвінок на Mac

Почнемо з фішки, яка дозволяє відповісти на вхідний дзвінок з будь-якого актуального Mac, iPad і навіть iPod Touch. Це дуже зручно в тих випадках, коли ти поставив свій iPhone на зарядку в іншу кімнату і не хочеш бігти до нього.

#TEXT_ELEMENTS_1#

Як включити: на iPad або iPod потрібно перейти по шляху Параметри – FaceTime – Виклики з iPhone і активувати повзунок. На Мас цю опцію можна знайти в налаштуваннях FaceTime. Для того, щоб фіча запрацювала, потрібно підключити всю яблучну техніку до одного Apple ID, Wi-Fi і аккаунту FaceTime.

Копіюй на одному гаджеті, а вставляй на іншому

Корисна можливість для тих, хто працює відразу на кількох девайсах. Як я наприклад :) Ти можеш просто скопіювати якийсь текст на смартфоні, і потім вставити його на Мас. Так-так, все просто. Копіюєш на одному пристрої, і просто вставляєш на іншому – більше нічого не потрібно.



1ezh|864х452.jpg

Таким способом не дуже зручно перекидати посилання, фото, замітки і файли, адже все це куди простіше передати через AirDrop. А ось якусь маленьку і термінову інформацію, на зразок номера банківської картки або адреси пошти – це інша справа.

Як активувати: включи на яблучному телефоні Bluetooth, Wi-Fi і Handoff (Параметри – Загальні – AirPlay і Handoff). Тим часом на Мас перейди Системні параметри – Загальні – Handoff.

Почни працювати на одному гаджеті і закінчи на іншому

Практично всі стандартні програми, які є на macOS і iOS дозволяють почати роботу на Мас і продовжити на тому ж місці на смартфоні. Все це можливо завдяки тому ж Handoff.

#TEXT_ELEMENTS_2#

Як це зробити: активуй опцію, як в пункті вище. Коли хочеш перейти з комп'ютера на телефон, натисни на нову іконку зліва від док-панелі. На iPhone або iPad в панелі багатозадачності з'явиться пропозиція продовжити роботу.

Розблокуй Mac за допомогою Apple Watch

Якщо у тебе на зап'ясті є розблокований смарт-годинник і ти знаходишся десь неподалік від Мас, то можеш розблокувати комп'ютер або лептоп без введення пароля.



2ezh|864х452.jpg

Як включити: на Мас перейди в Системні параметри – Безпека і конфіденційність і активуй пункт "Використовувати годинник Apple Watch для розблокування програм на комп'ютері Mac".

До речі, це працює також в тих випадках, коли потрібно підтвердити пароль при установці додатків або при оплаті на сайтах. Тобі не потрібно вводити код, досить підтвердити дію на годиннику подвійним натисканням на кнопку.

Виведи картинку з Мас на iPad

Чув що-небудь про Sidecar? Ця опція також є корисною частиною екосистеми від яблучної компанії. І вона дозволяє зробити з планшета ще один екран для Мас. Таким чином у тебе з'явиться додатковий простір, на якому можна розмістити інші додатки.

#TEXT_ELEMENTS_3#

Як активувати: підключи комп'ютер і планшет до однієї точки Wi-Fi або з'єднай їх через кабель. Потім на Мас пройди в Системні параметри – Sidecar і йди підказкам системи. Попереджаємо, без Apple Pencil у тебе не вийде управляти програмами на iPad. Але зі стилусом це робити дуже зручно.

Ось такі приклади взаємодії пропонує нам Apple. Сподіваюся, я підказав нові сценарії для роботи зі своїми пристроями. І буду дуже радий, якщо змусив когось задуматися збільшити свій технопарк яблучних гаджетів. Цікаво, як там фанати Windows і Android, можете повторити? ;)



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Apple:
Коментарі
Додати коментар