Mobile World Congress 2020 скасовано. Причини та наслідки


Нове вірусне захворювання під назвою коронавірус сьогодні обговорюють практично всі. І поки воно далеко від нас, десь там в Ухані (одне з найбільших міст Китаю), ми не особливо переживаємо щодо нової хвороби. Хоча знайдуться і ті, хто з усією серйозністю підходить до профілактики свого організму, але більшість навіть і не думає панікувати.

Ми б теж не стали, але коронавірус вдарив прямо в болюче місце. І ні, ми його не стали бояться, просто трохи стривожені. А все тому, що через це захворювання не тільки закрили всі роздрібні магазини Apple в піднебесній, а й скасовано одну з найбільш значущих і великих щорічних виставок мобільної електроніки Mobile World Congress, яка повинна була відбутися в Барселоні.



ezh|864х452-1.png

І перша, і друга подія – наслідок того, як один вірус може вплинути на життя людей і економіку всього світу. І відміна MWC 2020 року – вперше за 33 роки існування заходу – також не пройдуть безслідно.


Організатори MWC Barcelona 2020 скасували виставку

Організатори найбільшого міжнародного конгресу мобільної техніки пішли на це у зв'язку з тим, що великі світові компанії масово відмовилися від участі у виставці. Причиною відмови гіганти назвали занепокоєння за безпеку своїх співробітників.

У Барселону відмовилися приїхати більше 20 компаній, серед яких імениті Sony, NVIDIA, Amazon, Vivo, Nokia, Intel і безліч інших. Саме тому асоціація GSMA, організатор що відповідає за проведення MWC, скасувала всесвітній мобільний конгрес.



ezh|864х452-2.png

Раніше вони все ж намагалися зменшити загальну тривогу, яка витала навколо вірусу, навіть поділилися на сайті рекомендаціями щодо профілактики та заборонили відвідувати виставку жителям Ухань. Але це не запобігло скасуванню заходу і величезних фінансових втрат.

Близько 14 тисяч співробітників втратили своє тимчасове робоче місце, а організатори близько 500 мільйонів євро виручки. Крім того, коронавірус вдарив і по кишені учасників Mobile World Congress.


MWC 2020 Що втратили учасники?

Складно точно підрахувати збитки, але можна спробувати їх уявити на прикладі. Так в цьому році вперше MWC повинна була відвідати команда вітчизняного стартапу nect WORLD Inc. Хлопці створили унікальний пристрій, в основі роботи якого лежить нове покоління мереж мобільного зв'язку 5G.



ezh|864х452-3.png

Для них виставка була найкращим місцем, де можна представити свій винахід, розповісти про нього журналістам і зустрітися з інвесторами. Але все це вже не відбудеться. І хоч деякі зустрічі вони все ж перенесли в онлайн-формат, але це далеко не те, про що мріяли творці.

До речі, за попередніми даними, всі iPhone випущені в цьому році будуть підтримувати мережі 5G.

Крім важливих зустрічей, команда втратила гроші, які заплатили за участь, а це близько 2500 євро. А також витрати на квитки, проживання і рекламу. І це втрати всього одного невеликого стартапу.

Великі компанії, такі як Samsung або Xiaomi могли б втратити десятки мільйонів євро. Такі гіганти, як правило, наймають сотні працівників на стенди, привозять на захід стільки ж своїх співробітників і будують великі та ефектні сцени для показу гаджетів. Один такий стенд може коштувати навіть більше мільйона євро.



ezh|864х452-4.png

Поки невідомо чи повернуть організатори витрачені кошти своїм учасникам. Принаймні, команда nect WORLD Inc. вже відправила запит на повернення витрачених грошей. Але в разі, якщо причину скасування конференції визнають «надзвичайною обставиною», то компенсації годі й очікувати.

З іншого боку, будь-який стартап або бізнес є великим ризиком для компаній. Залишається тільки сподіватися на те, що в учасників був запас фінансів і нервів для такого «форс-мажору». Ми ж, звичайні глядачі, втратили одне з найяскравіших технологічних видовищ лютого.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар