Як Apple стежить за тобою

Про те, що компанія Google грішить активним стеженням за своїми користувачами, сьогодні чули здається вже всі.

Не секрет, що Google Maps відразу ж після реєстрації починають за замовчуванням збирати інформацію про твоє переміщенні. А запити YouTube або Google-пошуку зберігаються і прив'язуються до твого особистого профілю.

Раніше ми вже розповідали як це відстежити і що потрібно зробити, щоб вимкнути такий активний трекінг.



ezh|864х452-1.png

Але сьогодні мова піде не про Google, а про компанію, яка вже багато років поспіль вважається борцем за безпеку і конфіденційність особистих даних кожного користувача. Втім, як виявилося, Apple теж грішить стеженням.

Часто відвідувані місця iPhone

Ти знав, що в iPhone можна подивитися твої часто відвідувані місця і навіть дізнатися час, в який ти там був востаннє? Мова не про картографічних додатках. Ми говоримо про трекінг геолокації самого iPhone.

Щоб подивитися що записує твій смартфон, перейди в Параметри – Приватність – Служби локації і перегорнути вниз до розділу Системні сервіси. Тут потрібно натиснути на Важливі місця, щоб побачити де і о котрій годині ти був недавно.



ezh|864х452-2.png

І тут виникає резонне питання: якщо Google ці дані потрібні для того, щоб персоналізувати рекламні оголошення, то навіщо це потрібно Apple? Все просто, Яблучна компанія пояснює таке стеження бажанням налаштувати пристрій під конкретного користувача.

Так наприклад додаток Фото може створювати спогади грунтуючись на геомітках фотографій, а розділ меню Акумулятор знає скільки і де ти ставиш свій iPhone на зарядку найчастіше, щоб вчасно активувати Розумну зарядку наступного разу.

Але якщо тобі це не дуже подобається, все завжди можна відключити. Просто перемкни індикатор в положення Викл. в розділі Важливі місця. Тут же, до речі, можна стерти всі записані раніше дані.

І ще одне, найважливіше: Apple справді турбується за твою безпеку. Всі зібрані тут дані зберігаються на твоєму пристрої і не передаються ні в Apple, ні третій стороні.


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар